Artikels Archief van Halle

DILBEEK Het Charles Mysterie, het vijfde boek van Dirk Vanderlinden

Dirk_vanderlinden_charles
Dirk Vanderlinden stelde zijn vijfde boek voor. Foto © Marc Sluys
 

 Dirk Vanderlinden stelde samen met uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts zijn nieuwste boek 'Het Charles Mysterie' voor.De excentrieke zakenman Ludwig Bernholt heeft een krankzinnig plan: hij wil de grootsheid van ‘Charlemagne’ evenaren.Hij heeft daarvoor het DNA nodig van enkele grote mannen uit de geschiedenis met de voornaam Charles, van Darwin tot Chaplin, van Lindbergh tot Bukowski.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

FCS LEMBEEK- ZENNE dreigt voetbalterrein te verliezen.

Lembeek-zenne
FCS LEMBEEK- ZENNE ziet donkere wolken hangen.
 

 FCS Lembeek-Zenne kreeg zopas een brief van water- en zeekanalen dat ze op hun voetbalterrein bomen wil planten. Hiermee dreigt de club het voetbalterrein, waar nu reeds 48 jaar wordt gevoetbald, te verliezen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2017
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HALLE - Fontein op Stationsplein ligt droog

Fontein
Archief Felix Merckx
 

 Een wand van water, veroorzaakt door zestien dansende waterstralen op een verhoogd podium. Ooit nog het onderwerp van een grote ontwerp wedstrijd, die uiteindelijk werd afgevoerd. U dacht dat ik het hier over de fontein aan het station had maar uit deze fontein lijkt al enige tijd geen water meer te komen. Wel tien verschillende programma’s zorgen voor een heus waterspektakel, maar waar is het spektakel of beter waar is het water?, vroeg raadslid Sven Pletinckx (N-Va zich af op de jongste gemeenteraad in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2017
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 

HALLE - Wachttijden bij de dienst bevolking

Gemeenteraad_2013
EP

 Wie vandaag via de webstek een afspraak wil maken met de dienst bevolking moet rekening houden met een wachttijd die tot twee weken kan oplopen. Wat is de reden van deze lange wachttijd En orden er acties ondernomen om deze dienstverlening te verbeteren?, vroeg raadslid Dirk Van Heymbeeck op de jongste gemeenteraad

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2017
Felix Merckx
RP
 

HALLE - Stadhuis krijgt een groene gevel

Stadhuis_halle
Foto Felix Merckx

 Op 28 juni 2016 keurde de gemeenteraad van Halle het reglement betreffende tegeltuintjes goed. Ondertussen werden 16 aanvragen ingediend die allemaal werden goedgekeurd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Rainbow for kids en Togoi’ aime winnen Cardijnprijs

Cardijn_1
De winnaars (Foto's Merckx)
 

 In de raadzaal van het Halse stadhuis werd voor de negende keer de tweejaarlijkse Cardijnprijs uitgereikt. Dit jaar waren er uitzonderlijk 4 prijzen, omdat de jury niet kon kiezen aan wie ze de eerste prijs zouden geven. Her bedrag van 3.000 euro dat voor de eerste prijs voorzien is,  werd verhoogd en dan maar in twee gedeeld. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Stad en OCMW gaan integreren

Halle
EP

 De stad en het OCMW Halle wensen de samenwerking tussen beide besturen in de toekomst graag te versterken. Onder begeleiding van een consultancybureau is werk gemaakt van een blauwdruk voor samenwerking. Deze omvat een kader waarbinnen deze samenwerking tot stand zal komen en waarin beide partijen zich engageren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foo
 

Vereniging "HALLE Dweilt" wordt nieuwe organisator van de Septemberkermis

Dweil_1_
Archief Emile Devogeleer

 De Confrérie van de Vaantjesboer nam de beslissing om te stoppen met de organisatie van deseptemberkermis "kermis't Halle" en de organisatie van de "dweildag". In de toekomst wordt de Septemberkermis georganiseerd door de vereniging "Halse Dweilteam".

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2017
Felix Merckx
Archief Emile Devogeleer
 

HALLE - Stand van zaken met betrekking weekblad Deze Week

Halle
EP

 Tijdens de gemeenteraad van 21 maart 2017 werd op voorstel van raadslid Severijns (Groen) gesproken over de verspreiding van het weekblad Deze Week en het contract tussen de Stad Halle en uitgeverij Roularta. Er is toen gezegd dat vlak na die gemeenteraad er een overleg zou zijn met Roularta. Op de jongste gemeenteraad kwam hij hierop terug

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE - Snelheidsmaatregelen nodig op de Lenniksesteenweg

Bloembakken
Archief Foto Olaf

 Zowat een jaar geleden werden, naar aanleiding van een negatieve evaluatie, de twee plantvakken op de Lenniksesteenweg verwijderd. Tegelijkertijd liet het college weten dat het vooropgestelde doel om de snelheid te verminderen belangrijk bleef en dat er naast frequente snelheidscontroles andere alternatieve maatregelen zouden genomen worden. “Wat is de stand van zaken in dit dossier? Welke alternatieve maatregelen zullen er genomen worden?” vroeg raadslid Wim Demuylder (N-Va) zich af op de laatste gemeenteraad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2017
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 

Halle - Bewoners Edingensesteenweg bezorgd

Edingensesteenweg
Foto Felix Merckx
 

 Niet alleen de N-VA fractie in de gemeenteraad van Halle en de Streekvereniging Zenne en Zoniën hebben opmerkingen, bezwaren en suggesties in verband met de verkaveling van zowat  3 hectare binnengebied tussen de Edingense- en de Bergensesteenweg in Halle. Ook een vijftigtal omwonenden maken zich zorgen over de leefbaarheid van hun woonomgeving.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Steve Claeys aan de start met Heli Racing

Racing
Ingezonden foto
 

 Heli Racing staat komend weekend met twee wagens aan de start van de Zandvoort 200. De derde meeting van het 2017 BGDC seizoen speelt zich af in de duinen van onze noorderburen. Voor de eerste keer zal Heli Racing  beide wagens inzetten. De wagen waarmee hun autosport avontuur werd gestart in 2014, de BMW E87 120D cup, zal bestuurd worden door nieuwkomer Linus Christiaens en Hallenaar Steve Claeys die de vorige jaren de sporen heeft gegeven aan de BMW E30 325i in het BGDC kampioenschap, verschillende podia heeft behaald en uiteindelijk een tweede plaats in het eindklassement in klasse D in de wacht sleepte.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE werft jeugdopbouwwerker aan

Halle
EP

 Halle investeert in de aanwerving van een jeugdopbouwwerker. Hiermee versterkt de stad haar sociale betrokkenheid bij de meest kwetsbare jongeren, die meer en betere kansen krijgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Felix Merckx
EP
 

Halle bereidt zich voor op uitbreidingsronde kinderopvang

Halle
EP

 Halle vraagt al jaren naar bijkomende gesubsidieerde kinderopvang voor baby’s en peuters. Het is de Vlaamse overheid die beslist wanneer er bijkomende gesubsidieerde plaatsen worden toegekend aan de stad. Voor 2017 stelt de Vlaamse regering 7,5 miljoen euro nieuwe subsidies ter beschikking. 3,5 miljoen euro daarvan wordt ingezet om een basissubsidie te geven aan 4.574 bestaande plaatsen groepsopvang die nog geen subsidies van Kind en Gezin krijgen. De overige 4 miljoen euro gaat naar 648 extra plaatsen met inkomenstarief. Een deel hiervan is voorzien voor nieuwe plaatsen en een deel is voor de omschakeling van bestaande plaatsen naar plaatsen met inkomenstarief. Halle hoopt op 32 bijkomende plaatsen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE - Servais in de kijker tijdens Elisabethwedstrijd

Servais_1_bewerkt-1
Ingezonden foto
 

 De Halse cellist François Servais staat in het middelpunt van de belangstelling tijdens de eerste Koningin Elisabethwedstrijd voor cello. Eerst en vooral kreeg hij ruime aandacht op de expo van de vzw Servais over de Belgische Celloschool, die plaatsvond in Flagey. Die tentoonstelling lokte 2552 bezoekers op amper tien dagen tijd. Het gelijknamige boek vindt vlot de weg naar de geïnteresseerden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE - Steve Claeys aan de start met Heli Racing

Racing
Ingezonden foto
 

 Heli Racing staat komend weekend met twee wagens aan de start van de Zandvoort 200. De derde meeting van het 2017 BGDC seizoen speelt zich af in de duinen van onze noorderburen. Voor de eerste keer zal Heli Racing  beide wagens inzetten. De wagen waarmee hun autosport avontuur werd gestart in 2014, de BMW E87 120D cup, zal bestuurd worden door nieuwkomer Linus Christiaens en Hallenaar Steve Claeys die de vorige jaren de sporen heeft gegeven aan de BMW E30 325i in het BGDC kampioenschap, verschillende podia heeft behaald en uiteindelijk een tweede plaats in het eindklassement in klasse D in de wacht sleepte.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE - Kerkhoven worden aangepakt

Kerkhof_bewerkt-1
Foto Felix Merckx
 

Sinds een paar jaar zijn ze in Halle de kerkhoven in een nieuw kleedje aan het steken. Dat dit niet altijd van een leien dakje liep weten ze allemaal. Remember het kerkhof van Halle centrum. Het verbod op gebruik van pesticides heeft het  niet gemakkelijk gemaakt 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

REGIO - Provincie geeft 20.400 euro aan lokale armoedebestrijding

Vlaams_brabant_nieuw_logo_1_
EP

  Vlaams-Brabant telt heel wat armen en kent de grootste inkomensongelijkheid van Vlaanderen. Daarom blijft armoedebestrijding een blijvend aandachtspunt voor overheden. De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt 17 plaatselijke activiteiten in Asse, Diest, Halle, Herent, Hoegaarden, Landen, Leuven, Meise, Merchtem, Opwijk, Roosdaal, Scherpenhheuvel-Zichem, Tienen, Vilvoorde en Wemmel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE - Ballerino gaat vier keer optreden in ‘t Vondel

Ballerino_bewerkt-2
Ingezonden
 

 Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 mei 2017 brengt Ballerino haar 10e groot dansoptreden in CC 't Vondel.  Bezielster Magali Berael koos voor de titel 'ABRACADABRA', de rode draad doorheen het dansoptreden. Een meisje, Alice genaamd, wil niets liever dan een goede danseres worden en een tovenaar komt haar hierbij helpen. Hij tovert haar doorheen de show alles wat een danseres nodig heeft... maar of dat wel genoeg is, moeten de toeschouwers zelf komen ontdekken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Mireille optiek reeds 30 jaar in HALLE

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef
 

Mireille optiek is een moderne optiekzaak die sinds 1987 gevestigd is op de Brusselstraat in het centrum van Halle. Mireille haar zaak groeide uit van een kleine zaak, tot nu een gevestigde waarde ver bekend tot buiten Halle. Mireille optiek is na 30 jaar gekend omwille van haar uitstekende vakmanschap en service, met aandacht en tijd voor de klant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 26 mei 2017
Felix Merckx | 26 mei 2017
Felix Merckx | 26 mei 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 25 mei 2017
Felix Merckx | 24 mei 2017
Felix Merckx | 24 mei 2017
Felix Merckx | 23 mei 2017
Elsie De Greef | 22 mei 2017

archief