Artikels Archief van Halle

REGIO - Destelheide kan schakelzorgcentrum worden: de volledige informatie

Dh_-_zuidaanzicht_0
©Destelheide Hier komt eventueel, indien echt nodig, een schakelzorgcentrum in de strijd tegen het Corona-virus
 

Mocht het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria Halle de toestroom coronapatiënten niet meer aankunnen, zal het Centrum voor Jeugd, Kunst en Creatie Destelheide ingericht worden als schakelzorgcentrum. Daar kunnen patiënten terecht die ontslagen worden uit het ziekenhuis maar onvoldoende hersteld zijn om naar huis te gaan of thuis onvoldoende ondersteuning hebben voor hun verder herstel....

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - Colruyt hervat promoties

Colruyt1
© Opnieuw promoties bij Colruyt
 

Vanaf vandaag geeft ook Colruyt weer kortingen en promoties op een aantal producten. De supermarktketen volgt daarmee het voorbeeld van Albert Heijn, dat dinsdag al meteen zijn acties hervatte.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

WZC Sint-Augustinus HALLE in Iedereen Beroemd

Unknown-1
Foto één.be

  Productiehuis De Chinezen lanceerde eergisteren op Eén de nieuwe minireeks 'De Woonvlogcentra' in het programma Iedereen Beroemd. Het brede publiek krijgt een inkijk in het dagelijks leven in een woonzorgcentrum ten tijde van de pandemie. Er worden bewoners uit 7 WZC’s in Vlaanderen gevolgd. WZC Sint-Augustinus is de enige in Vlaams-Brabant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2020
Marc Sluys
 

HALLE - DreamLand zet schouders onder Torfs-campagne: schenking speelgoed aan Kinderarmoedefonds en Arc-En-Ciel

Download

 Nu niet alleen de scholen, maar ook veel bibliotheken en spelotheken gesloten blijven, zijn het vooral kinderen uit kansarme gezinnen die extra hard getroffen worden door de coronacrisis. DreamLand en Torfs slaan daarom de handen in elkaar en willen iets teruggeven aan de maatschappij door samen speelgoed te schenken aan gezinnen die extra steun en afleiding goed kunnen gebruiken: beide organisaties hebben beslist om samen een gift te doen aan het Kinderarmoedefonds in Vlaanderen en Arc-En-Ciel in Wallonië.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2020
Marc Sluys
 

HERNE/LENNIK/HALLE – Ook het reilen en zeilen bij Zonnestraal ziet er nu heel anders uit

Zonnestraal_april_2020
HERNE/LENNIK/HALLE – Ook het reilen en zeilen bij Zonnestraal ziet er nu heel anders uit - © Deschuyffeleer
 

Ook voor zorgaanbieder Zonnestraal vzw met moederhuis in Lennik en vestigingen onder meer ook in Halle en Herfelingen ziet het dagelijks reilen en zeilen in deze coronatijden er beduidend anders uit. Als erkende en vergunde dienstverlener ondersteunt Zonnestraal volwassen personen met een beperking in de regio. Binnen Zonnestraal wordt er naar gestreefd de residenten zoveel als mogelijk te laten deelnemen aan de samenleving......

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/HALLE – Ook de garagehouders ondervinden sterk de gevolgen van de coronacrisis

Co_garage_godefroy_halle
HERNE/HALLE – Ook de garagehouders ondervinden sterk de gevolgen van de coronacrisis - © Deschuyffeleer
 

Door de maatregelen van de regering rond de strijd tegen het coronavirus zijn ook de garages toe aan een noodgedwongen tijdelijke sluiting in afwachting van betere tijden. Dat die beslissing verstrekkende gevolgen heeft voor de garagehouders stemt hen uiteraard niet bijster gelukkig. Maar dat boven alles de gezondheid van de mensen primeert, daar zijn ook zij één en al begrip voor......

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

REGIO - Straffe verhalen rond de bunkers van het Pajottenland

Roosdaal_ninoofsesteenweg_zonder_nummer_b1_full
Bunker aan de Ninoofsesteenweg in Roosdaal.
 

Op 7 mei zal het exact 75 jaar geleden zijn dat de laatste oorlogswapens zwegen en de Tweede Wereldoorlog eindigde. Tot op vandaag vind je hiervan nog sporen in onze streek. Zo vind je op verschillende plekken nog restanten van de oude verdedigingslinie Ninove-Waver terug. Hoog tijd dus om dit vergeten stuk geschiedenis in kaart te brengen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 mrt 2020
PenZine
 

HALLE zoekt medische vrijwilligers

Banner_oproep_medische_zorgverleners
©Stad Halle
 

Ben jij bereid om - mocht het nodig zijn - je ook in te zetten als vrijwilliger om onze zorgverlening te versterken in de strijd tegen het coronavirus? Met deze oproep legt de stad Halle een reserve aan van medische profielen waarop ze een beroep kan doen in geval  van  nood aan versterking. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Halle - Buitenspeeldag in oktober

Buitenspeel
©stad Halle
 

 De stad Halle verplaatst de buitenspeeldag vanweg Corona. Ze  kondigt de wijziging als volgt aan: "Waarschijnlijk hadden jullie het voelen aankomen: de Buitenspeeldag van 22 april kan omwille van het coronavirus niet doorgaan. Het zou geen goed idee zijn om - drie dagen na de paasvakantie - kinderen op te roepen om massaal buiten te gaan ravotten, zeker als de kans groot is dat de huidige maatregelen nog verlengd zullen worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLErbos enkel toegankelijk voor wandelaars, lopers en fietsers uit de buurt

Anb_banner_hyacinten_bewerkt_0_0
 

 Volgens de actuele richtlijnen mag je de wagen of het openbaar vervoer niet nemen om je te verplaatsen naar een bos (ook al is het maar enkele kilometers). Dat is namelijk geen noodzakelijke verplaatsing. Er geldt dan ook een parkeerverbod op alle parkings van het Hallerbos en sommige aanliggende straten in de 3 gemeenten: Halle, Braine-le-chateau en Beersel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Marc Sluys
 

Officieel Communiqué FP HALLE-GOOIK over stopzetten competitie

Futsal_hg

n deze barre tijden is het duidelijk niets of niemand boven dit verschrikkelijke virus staat, geen sport, speler, supporter, ... geen mens. 

Wij begrijpen en steunen de gezamenlijke beslissing van de KBVB/Voetbal Vlaanderen/ACFF om het voetbal/futsal met onmiddellijke ingang stop te zetten. Jammer genoeg hebben wij vastgesteld dat deze beslissing ook gepaard ging met een veel minder beslissing om de eerste uit de reguliere competitie tot landskampioen te kronen. In het futsal wordt de landskampioen bepaald na playoffs en niet na de reguliere competitie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Marc Sluys
 

Liturgie tijdens de Goede Week in de Zennevallei

Dscf5298_-_kopie
Foto© hugo casaer Kunstkeramiek van Dries van den Broeck uit Alsemberg 1923-1995)
 

 Door de Corona-quarantaine gaan er in de kerken van Sint-Pieters-Leeuw en Beersel geen diensten meer door. Pastoor Jan Baert zocht, zoals vele van zijn confraters, naar een oplossing en stelt opnames van de zondagsvieringen ter beschikking via YouTube. De diensten kunnen bekeken en beluisterd worden via: www.parochie-sint-pieter.org (Sint- Pieters-Leeuw) en http://www.kerknet.be/organisatie/zone-alsemberg (Beersel).

Vanaf Witte Donderdag, 9 april, worden de diensten “opgeluisterd” door de Schola. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Marc Sluys
Hugo Casaer
 

Coronamaatregelen in de ZENNEVALLEI

Politie_zone
 

 De coronamaatregelen zijn nu bijna twee weken van kracht. Op vlak van economie, welzijn, maatschappelijk leven, … heeft dit een enorme impact. Ook voor de lokale politie mist dit zijn weerslag niet. Zowel intern als extern werden procedures aangepast en gelden nieuwe afspraken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Sluys
 

CAW HALLE-Vilvoorde blijft bereikbaar voor welzijnsvragen tijdens de coronacrisis

Image001
 

 Ook tijdens de Coronacrisis is CAW Halle-Vilvoorde er voor mensen met een welzijnsvraag. Het Coronavirus roept voor veel mensen extra vragen op. In uw kot blijven is niet gemakkelijk en leidt soms tot spanning, eenzaamheid, angst, .... CAW Halle-Vilvoorde staat paraat via telefoon, mail en chat om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Sluys
 

Regio - Colruyt en Delhaize maken afspraken voor leveren aan ziekenhuizen: unieke samenwerking

Solucious
©Colruyt
 

Delhaize en Colruyt slaan de handen in elkaar: samen gaan ze kosteloos boodschappen leveren aan het personeel in ziekenhuizen. De beide retailers beloven de ziekenhuizen eerlijk te verdelen, en ook andere concurrenten zijn welkom.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Ook 39ste Hyacintenjogging van Olympic Essenbeek HALLE afgelast

90707977_10221380197195234_4660861182058430464_o
 

 Het zal u niet verwonderen dat de corona-crisis ervoor zorgt dat we, omwille van de gezondheidsrisico's en de hieraan verbonden overheidsmaatregelen, genoodzaakt zijn onze geliefde Hyacintenjogging dit jaar af te gelasten. Dit is zonder voorgaande maar de gezondheid van de lopers en de samenleving in zijn geheel krijgen absolute voorrang! Het OEH-bestuur beslist om ook alle trainingen tem 10 mei te schrappen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2020
Marc Sluys
 

BEERSEL/HALLE Amfibieënoverzetactie was succesvol

Editiepajot_bart_devill___kikkers_en_kikkerdril
ingezonden foto
 

 Door de lange, donkere winter met zachte temperaturen, voelden kikkers, padden en salamanders het al in januari kriebelen. Van hun winterverblijf in Beersel kropen zij naar de poel op Halle om zich voort te planten. Spontaan kwamen vrijwilligers uit Beersel en Halle op 1 februari samen om in de Haakstraat 100 meter scherm te plaatsen, zodat de amfibieën veilig konden worden overgezet. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO -Bloemen voor Bijen

Shutterstock_1322820728
Ingezonden/ Inheemse bloemenweide
 

De (honing)bij is de belangrijkste bestuiver van fruit, tuinbouwgewassen en wilde planten. Daarom zetten de provincie Vlaams-Brabant, 41 gemeenten en de Regionale Landschappen zich in om , samen met de Vlaams-Brabanders, mee te helpen aan het overleven van de bij in onze regio.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mrt 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

PRE-TRIAGECENTRUM IN HALLE WORDT DINSDAG OPGESTART

Img_3993
 

Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria Halle, Artsenkring/Wachtpost Zennevallei, Eerstelijnszone Zennevallei, stad Halle en de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Pepingen, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos slaan de handen in elkaar en starten een pre-triagecentrum op. In zo’n centrum worden patiënten – in twijfelgevallen én na afspraak – klinisch onderzocht door een arts. Deze beslist dan of er een spoedopname nodig is of dat de patiënt naar huis kan....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Mariaprocessie zal niet uitgaan in 2020 in HALLE

Dsc_4045
 

De Mariaprocessie zal dit jaar niet uitgaan. Dat zijn de stad en de Broederschap van O.L.-Vrouw overeengekomen. De processie wordt elke twee jaar georganiseerd op Pinksteren. Maar omwille van de huidige voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus kan de plechtige optocht niet op een goeie manier voorbereid worden....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mrt 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Roger Swalens | 02 apr 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Marc Sluys | 27 mrt 2020
Roger Swalens | 24 mrt 2020

archief