Artikels Archief van Halle

REGIO - Code Rood voor Halse Verkeersknoop

Zuidbrug_camera4
Halle vreest voor verkeersinfarct in de komende dagen en weken ©Stad Halle
 

Het stadsbestuur van Halle waarschuwt alle weggebruikers voor grote verkeersproblemen en mogelijke  mobiliteitschaos in de komende dagen en weken. Aanleiding is de combinatie van de plaatsing van Geluidsschermen  op de Ring en de start van de grote bouwwerken voor de Zuid- en de Zennebrgug in Halle zelf.

In een mededeling luidt het als volgt: Blijf op de Ring

  

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE -HYACINTENFESTIVAL AL OP ZOEK NAAR VRIJWILLIGERS

Anb_banner_hyacinten_bewerkt_0_0
© Natuur en Bos Hyacintenfestival
 

Het Hyacintenfestival lokt elk jaar duizenden natuurliefhebbers naar Halle. Zin om mee te zorgen voor een warm onthaal? Sluit je aan bij het enthousiaste vrijwilligersteam.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Hofmaarschalkenpaar HALLE 2020 is gekend

Img_2135
Cédric Heremans en Peggy Mertens. Foto ingezonden
 

 Nadat Hofmaarschalk Dimi II en hun mini Hofmaarschalkenpaar Tano I en Illuna I zijn toegetreden tot de Orde, wordt het voor Hofmaarschalk Dimi II tijd om de fakkel stilaan door te geven. Hofmaarschalkenpaar 2020 wordt Cédric Heremans en Peggy Mertens.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HALLE - Collect&Go en OKay testen nieuwe service in deeleconomie

Coandgo
Okay experimenteert met innovatie Collect and Go ©Colruyt Group
 

Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, lanceert samen met buurtsupermarkt OKay een nieuwe service ‘Collect&Go Connect’. Collect&Go Connect is een platform dat mensen verbindt en het hen makkelijk maakt om voor elkaar boodschappen te doen. Deze nieuwe service ging op 14 januari 2020 van start en wordt zes maanden lang getest in zeven winkels van OKay en OKay Compact in Gent en West-Vlaanderen. Collect&Go Connect is het eerste initiatief van Colruyt Group in de deeleconomie, en is complementair aan de reeds bestaande dienstverlening van Collect&Go.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Bibliotheek Halle brengt Poëzie in de Stad

Img_0411
In de bibliotheek van Halle kan je de gratis affiche krijgen waarop je jouw poëtische gedachten kwijt kan. ©Roger Swalens
 

De bibliotheek van Halle  lanceert een oproep: zet zelf je jouw  favoriete dichtregels, liedjestekst, een rake quote, je lievelingswoord of gewoon een spontane hersenkronkel op papier. En laat het je stadsgenoten zien.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Roger Swalens
roger swalens©
 

HALLE - Omleidingen vanaf 20 januari 2020

Img_0410
Halle plaatst nu ook infoborden met een "parkeerroute", zoals hier bij Nederhem. ©Roger Swalens
 

Nu de Suikerkaai zondag wordt afgesloten vanaf het Bevrijdingsplein, worden ook de omleidingsscenario’s van kracht. In het kader daarvan wordt op een aantal plaatsen de verkeersinfrastructuur dit weekend heringericht. Een overzicht van de voornaamste ingrepen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Roger Swalens
roger swalens
 

GALMAARDEN -Wie wint de cultuurprijs de Bronzen Urbanus

Editie_colpaert_galmaarden_deville_1__kopie_
Rik is een van de drie. - Foto Marc Colpaert
 

Zopas werden er drie mensen genomineerd voor de Bronzen Urbanus, dat zijn Rik Devillé, priester op rust en auteur, ErGoed Galmaarden, erfgoedvereniging en Tijl Faveyts operazanger. Dit jaar krijgt voor de eerste keer het aanwezige publiek ook een stem.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HALLE -Start Omleidingen dit weekend

Situering_zuidbrug
©Vlaamse Waterweg
 

Dit weekend  (18 en 19 januari 2020) wordt het omleidingsplan van kracht dat de stad Halle heeft uitgewerkt om de Zennebrug en de Zuidbrug tye kunnen bouwen. Op verschillende plaatsen wordt daarom de verkeersinfrastructuur heringericht. Het gros van die werken wordt dit weekend uitgevoerd maar hier en daar wordt nu reeds nieuwe signalisatie aangebracht of worden er schilderwerken uitgevoerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - Dats24 bevestigt: CNG blijft verantwoorde keuze

D24_content-blok_cng_rijden_op_aardgas
DATS24© - Vertrouwen in CNG blijft
 

Dats24 reageert op de VRT-studies die recent in het nieuws kwamen over de klimaat- en milieuvriendelijkheid van autobrandstoffen. Ziehier het standpunt: "Ook met de recente berichtgeving over aardgas-emissies, blijven we bij DATS 24 overtuigd van de kwaliteiten van CNG als brandstof. Er is immers een zeer groot verschil tussen de Belgische/Europese aardgasmix en de Amerikaanse, waarop de berichtgeving is gebaseerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Veel volk en sfeer op nieuwjaarsdrink sp.a HALLE

82109279_2493865894198364_867652413916446720_n
 

sp.a Halle hield een succesvolle nieuwjaarsdrink voor de Hallenaren op het Claesplein in Lembeek. Het Claesplein liep goed vol voor de nieuwjaarsdrink die sp.a Halle aan alle Hallenaren aanbood. Bij een jenevertje, fruitsapje of ander drankje werd geklonken op het nieuwe jaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

HALLE -Bushalte Witte Roos wordt aangepakt

Schermafbeelding_2019-12-05_om_17_11_58
Bushalte Witter Roos Lembeek krijgt heraanleg ©Wegen en Verkeer Vlaanderen
 

Wegen en Op woensdag 15 januari start Wegen en Verkeer met werken op de Edingsesteenweg (N7) in Halle, ter hoogte van de op- en afritten van de A8. Wegen en Verkeer voert aanpassingen door aan de bushalte ‘Witte Roos’ in de richting van Sint-Pieters-Leeuw. De werken duren ongeveer 2 weken. Het autoverkeer blijft mogelijk over twee versmalde rijstroken.Verkeer vernieuwt bushalte ‘Witte Roos’

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE – Schaatsbaan klokte af op 19.598 schaatsers

Sh2_0255_01__large_
 

De overdekte schaatsbaan in Halle, de derde grootste van het land (1 Oostende, 2 Antwerpen en 3 Halle) blijft elk jaar op rij de schaatsliefhebbers loken naar het stationsplein in Halle. Organisator Halle Events was bij de opening al zeer tevreden om het cijfer van 17.000 schaatsers te behalen, meer scholen, het zachte weer en de belangstelling vanuit Wallonië deed het aantal bezoekers stijgen tot bijna 20.000 schaatsers(19.598).

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

REGIO - Kasteel van Gaasbeek vernieuwt grondig

Ezgif-7-f01d00a8f1cd
De Restauratie van het Kasteel van Gaasbeek vergt veel tijd en vakmanschap. Foto ©Kasteel van Gaasbeek
 

Het Kasteel  van Gaasbeek sluit op 31 augustus 2020 om de restauratie mogelijk te maken. Sommige onderdelen van het Masterplan  Restauratie zijn al uitgevoerd of in uitvoering. Maar het grootste werk vergt dus deze sluiting.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE – Pauwels Leopold en Vanbeginne Julia werden in de bloemetjes gezet voor hun diamanten huwelijk

Sh2_9135_01__large_
 

Pauwels Leopold ( 86 jaar) geboren in Halle is in het carnavalswereldje geen onbekende, Leopold is 25 jaar Senioren Prins en is 11 jaar actief geweest als voorzitter van de senioren carnaval Halle. Leopold begon na zijn schooljaren bij zijn ouders die een zaak in kolen hadden in Buizingen, met de jaren is dit beroep stiletjes verdwenen en ging hij bijklussen s ’avonds in de Makro in Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - Oud Stadhuis uit de doeken!

Stadhuis_halle
Hals stadhuis ontdoet zich van nu overbodige geworden doeken en stellingen. ©Stad Halle
 

Het historisch stadhuis van Halle staat vanaf maandag 13 januari 2020 niet langer in de steigers.

Maandag zal het statige historisch stadhuis opnieuw in  volle glorie schitteren op de Halse Grote Markt. Want nu de buitenrestauratie van het dak, de ramen en de gevels voltooid is, zal de aannemer de werfpanelen en de steigers grotendeels verwijderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE -Sportoase Hallebad blij met succes

Recreatie-003
Hallebad was in 2019 weer succesvol. Bezoekersaantal steeg fors, met dank aan de zomerwarmte. ©Sportoase Hallebad.
 

Sportoase Hallebad bevestigt stabiele werking en is daar  erg blij mee. Net als de voorgaande jaren mocht Sportoase Hallebad ook in 2019 een stijging van haar bezoekers noteren. Meer dan 280.000 sportende bezoekers vonden hun weg naar Sportoase Hallebad, dit is een stijging van 18.000 bezoekers tov 2018. Het toppunt van dit jaar lag op de hete zomerdag van 25 juli waarop we 1823 zwemmers mochten ontvangen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - Toekomst Villa Reumont onzeker. Projectontwikkelaar in beroep.

Villa_reumont_en_sint-lucasarchief
Erfgoedwaarde erkend, beroep tegen weigering sloop ingediend.
 

Het ziet ernaar uit dat de toekomst van de Villa Reumont aan de Halse Villalaan onzeker blijft. Het schepencollege sprak zich eerder negatief uit over de vraag om het gebouw, waarvan de Erfgoedwaarde in Halle  algemeen wordt erkend, maar dat geen  bijzonderre bescherming geniet, te slopen en er een twintigtal appartementen voor in de plaats te zetten. De projectontwikkelaar gaat, zoals te verwachten viel, bij de provincie Vlaams-Brabant in beroep tegen deze beslissing. Ontwikkelaar Lacaille houdt voet bij stuk en wil via de Bestendige Deputatie gelijk halen en zijn plannen doorzetten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2020
Roger Swalens
roger swalens
 

Neos Halle mag terugblikken op een succesvol 2019, en komt ook dit jaar met grote namen naar buiten

Sh2_9016_01__large_
 

Het NEOS- Halle bestuur is tevreden over het afgelopen jaar 2019, niet alleen haalde ze grote namen zoals professors JP Van Bendegem, Tom Zwaenepoel en Lieven Debrauwer naar de raadzaal van het stadshuis. Lieven Debrauwer kwam vertellen over “parfum’'. Maar ook Dixie Dansercoer kon de senioren boeien over zijn expeditie naar de Polen ( zuidpool, Antarctica,Noordpool).

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Sint-Veroonmis in de Sint-Veroonskerk in LEMBEEK

Mis
 

  Op zondag 26 januari 2020 om 10u30 is er de jaarlijkse Sint-Veroonmis  in de Sint-Veroonskerk te Lembeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2020
Marc Sluys
 

HALLE - Kom!pas werkt nu preciezer

Kompas
Kom!pas bereikt steeds meer Hallenaren. ©Stad Halle

Meer dan 1000 Hallenaren genieten van  Kom!pas voor voordelige vrijetijdsparticipatie. Sinds 2011 wil de stad  Halle de financiële drempel  bij deelneming aan vrijetijdsactiviteiten wegwerken met de Kom!pas. Wie deze kortingspas heeft, betaalt 1/4e van de standaardprijs bij de geëngageerde verenigingen. De Kom!pas wordt toegekend aan inwoners van Halle die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering of die budgetbegeleiding krijgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Roger Swalens | 17 jan 2020
Roger Swalens | 16 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 16 jan 2020
Roger Swalens | 15 jan 2020
Roger Swalens | 13 jan 2020
Roger Swalens | 10 jan 2020
Roger Swalens | 09 jan 2020
Roger Swalens | 06 jan 2020

archief