Artikels Archief van Halle

HALLE - Kaas- en Croquefestijn OKRA Seniorenclub Buizingen

Dsc_0562
 

De OKRA Seniorenclub Buizingen organiseert naar jaarlijkse gewoonte, tijdens het eerste week-end van juni, haar eetfestijn. Dit jaar wordt er gekozen voor een “Kaas- en Croquefestijn”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2019
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 

Kon KWB Toneel De Linde huidige regisseurs van hun jeugdafdeling,

Kwb_de_linde
 

 Bij Kon KWB Toneel De Linde is één van de huidige regisseurs van hun jeugdafdeling, Anne Mathieu, gelauwerd voor 25 jaar toneel. Ze kreeg van het bestuur een regisseursstoel en een weekendbon.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

FP Halle-Gooik plaatst zich voor de finale van de playoffs na een ware demonstratie tegen FT Charleroi – 13-2

Dsc_1567__large_
 

Halle-Gooik had nood aan een overwinning tegen Charleroi om zich te plaatsen voor de vijfde opeenvolgende finale van de playoffs. Charleroi was naar de Bres gekomen met de intenties een belle uit de brand te slepen. De eerste minuten van de wedstrijden bleven zeer gelijkoplopend. Chaibai strafte een mistasten van Dahbi af en bracht Charleroi op voorsprong.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - Coco Jr & The All Stars, Abba 4 U en Mama's Jasje @ Stroppen 2019

Dsc_6354_03__large_
 

Deze zomer wordt het weer 1 groot feest op de Stroppenweide voor de 6de editie van de Stroppenconcerten georganiseerd door vzw Halle Events!!! Toffe groepen, gezellige avonden met een frisse pint en een zeer gevarieerd programma met vele artiesten uit de streek....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Populaire “GOKARTRACE”, na een pauze van vier jaar is terug

Dsc_6291_01__large_
 

Op 4 augustus organiseert cafébaas/organisator Bruno Vandierendonck opnieuw een gokartrace door het Halse centrum. Het is van 2014 geleden dat dit populaire evenement nog plaatsvond in Halle. Door de werken in het Halse centrum was het onmogelijk om dergelijke gokartrace veilig te laten plaatsvinden.

Bruno staat in Halle bekend als de cafébaas van de Vaantjesboer en samen met de Halse carnaval vereniging ‘De Vrie Kadeikes’ staan garant voor een nieuwe start van deze populaire gokartrace.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Afspraak dit weekend in Lembeek voor Kunstenbo(!)sdesarts

Dsc_1147__large_
 

Voor het vierde jaar op rij organiseren de cultuurcentra van Beersel, Halle, Ittre, Tubize, Braine-le-Château, Rebecq en le Centre culturel du Brabant wallon KUNSTENBO(!)SDESARTS, een feest van cultuur en ontmoeting over de taalgrenzen heen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

idee ZKT stad - voor een Halle vol natuurschoon!

Dsc_2953
 

Halle is best een heerlijke stad om te leven, te wonen, te werken of te studeren. Maar Halle is vooral een stad met aardig wat groene longen. Denk maar aan de nabijheid van het Hallerbos, het Kluisbos of het Lembeekbos en de vele parken en tientallen speeltuinen in de binnenstad!

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Halle laat regenboogvlag wapperen voor holebi- en transgemeenschap

Dsc_6325_02__large_
 

Vrijdag 17 mei is het Internationale Dag tegen homofobie en transfobie. Omdat ook Halle zich verzet tegen elke vorm van discriminatie of geweld wappert aan het Halse stadhuis de regenboogvlag, het symbool van de holebi’s en transgenders.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – den AST op de Russische televisie

60773355_2119122621541227_3935789042280431616_n
 

Velen herinneren zich wellicht de komst van de Russische filmploeg enkele maanden geleden naar den AST.

Ze zijn toen uitgebreid komen filmen en interviewden Peter François (voorzitter vzw Servais) over Servais' leven en werk en zijn internationale verdiensten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 

Jaagpad tussen Halle en Brussel wordt volwaardige fietssnelweg

Fiets_3
Weyts en Muyters op een deel van de fietssnelweg.
 

 Het jaagpad langs het kanaal Brussel-Charleroi wordt tussen Halle en Brussel opgewaardeerd tot een volwaardige fietssnelweg. Er wordt 2 miljoen geïnvesteerd om het jaagpad te verbreden tot 4 meter en om de betonnen verharding te vervangen door asfalt. De werken gaan deze zomer van start. “Meer en meer fietsers op de Kanaalroute zorgen voor meer en meer drukte”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. “We gaan deze populairefietsverbinding nu breder en comfortabeler maken, zodat we straks nog meer mensen kunnen verleiden om hun auto ook in het woon-werkverkeer te ruilen voor de fiets”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2019
Marc Sluys
 

HALLE – Zaterdag 25 mei 5de editie van Retro Man!a te Lembeek

Dsc_6295_01__large_
 

Retro Mania is een initiatief van de Halse carnavalgroep De Vrie Kadeikes. Retro Mania is een dag boordevol retro-activiteiten voor jong en oud. Van bij het ochtendgloren ontvangen we in het hartje van Lembeek de mooiste old timers, classic scooters en classic motorcycles. Het publiek kan gratis komen genieten van al dat fraais. Bovendien valt er voor het hele gezin heel wat te beleven: een rommelmarkt, kinderanimatie, springkastelen, diverse eet- en drankgelegenheden en zo veel meer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Skallyfest op 1 juni in HALLE

Foto_aankondiging
Een hele affiche werd samengesteld. Foto ingezonden
 

 Een nieuwe locatie, een topaffiche en een aparte dj-stage: Skallyfest VZW wil duidelijk het succes van vorig jaar overtreffen! Van punk over zware metalen naar hiphop en terug, het kan allemaal op Skallyfest 2019! Het festival zal plaatsvinden op de terreinen van het HH&C, Vondel 41.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HALLE – F.C.S Lembeek Zenne viert 50 jarig bestaan

Fcs_lembeek
 

Vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 mei viert F.C.S Lembeek-Zenne hun 50 jaar bestaan in de zaal De Kring in Lembeek. Het wordt een gigantisch feest met op vrijdag een receptie van 20 tot 21 uur, gevolgd door een optreden van de coverband Bleu Thrill om 21u30 deze avond is de inkom gratis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

In de morgen stemmen en in de namiddag fietsen op de Zennetocht in HALLE

Zt_foto_stadhuis
De Zennetocht op zondag 26 mei. Foto Ingezonden
 

 Voor de twaalfde maal op rij organiseert een bonte verzameling Halse verenigingen de ZENNETOCHT op zondag 26 mei. De ZENNETOCHT staat voor prachtige begeleide fietstochten langs rustige en pittoreske wegen. Slow travel dicht bij huis op zijn best. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HALLE / LENNIK - LC Kasteel van Gaasbeek organiseert haar derde klassiek concert

400
 

LC Kasteel van Gaasbeek brengt na de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht vorig jaar nu de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen naar Halle op woensdag 15 mei. Dit harmonieorkest is zowel in binnen- als buitenland zeer gerenommeerd bij het grote publiek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Verkeer in de knoop op RING O in BEERSEL en DROGENBOS vanaf 14 mei

Wegen_en_verkeer

Op dinsdag 14 mei ernstige hinder voor verkeer vanuit Wallonië op westelijke ring Brussel (R0) terwijl aannemer signalisatie plaatst

Het Agentschap Wegen en Verkeer kondigde de afgelopen weken grote werken aan op de westelijke ring rond Brussel (R0), waar een aannemer de komende maanden LED-verlichting, betonnen veiligheidsstootbanden en geluidsschermen zal plaatsen. Ondertussen is beslist dat de aannemer op dinsdag 14 mei vanaf 9u ‘s ochtends al voorbereidingen zal treffen op de binnenring, van aan de grens met Wallonië tot net voor de bocht van Vorst (net voorbij het op- en afrittencomplex nr. 18 van Ruisbroek). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Marc Sluys
 

Papieren prijsetiketten worden vervangen door elektronische in Colruyt HALLE

Assets_img_header
 

 Van maandag 13 tot en met zaterdag 18 mei vervangen we in  Colruyt-winkel  in HALLE alle papieren prijsetiketten door elektronische. Die zullen dezelfde informatie vermelden als de papieren etiketten. Zo kleuren de tijdelijk verlaagde of ‘Rode’ prijzen ook echt rood op de nieuwe etiketten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Marc Sluys
 

10de uitreiking van de Kardinaal Cardijnprijs op donderdag 30 mei in HALLE

Cardijnprijs_aangepaste_uitnodiging
 

 De Cardijnprijs is 3 ledig. Er wordt een lokaal, nationaal en internationaal project beloond, omdat de drijfveren en acties van het project nauw aansluiten bij het universeel gedachtengoed van Kardinaal Cardijn, dat nog steeds zeer actueel is.  10de uitreiking van de Kardinaal Cardijnprijs op donderdag 30 mei om 11 uur in het Stadhuis te Halle. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Marc Sluys
 

Bloedinzamelingen HALLE

Logo-rkv-helpthelpen-nieuwsbericht-max-760x0

Op 16 mei en 5 juni  is het weer zover, bloedcollecte in Halle.

Donderdag 16-05-2019 gaat de bloedcollecte door in CC ’t Vondel  vanaf 15u tot 20u. Na je bloedafname  staan onze vrijwilligers klaar om jullie te verwennen met een zelfgemaakte koude schotel. Woensdag  05-06-2019 gaat in het AZ Sint Maria Ziekenhuis  de bloedcollecte door vanaf 15u30 tot 19u.
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Marc Sluys
 

Joggingclub Oetingen voor de negende maal op bedevaarttocht naar Halle

Editie_colpaert_gooik_wandelaars_1__kopie_
Joggingclub Oetingen voor de negende maal op bedevaarttocht naar Halle. Foto Marc Colpaert
 

  Op zaterdag 11 mei ging Joggingclub Oetingen voor de negende maal op bedevaarttocht naar Halle. De groep sporters telde 82 lopers of stappers die doorheen de natuur een prachtig parcours van 20km aflegden naar Halle. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2019
Marc Sluys/Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 mei 2019
Devogeleer Emile | 16 mei 2019
Marc Sluys | 14 mei 2019
Marc Sluys | 13 mei 2019

archief