Artikels Archief van Halle

HALLE – Rommelmarkt verbreekt record met 256 standhouders en verkiest Walraevens Fred als best verklede Belg

Sh2_1406_01__large_
 

De maandelijkse Halse rommelmarkt blijf maar groeien, en verpulverde zondag 21 juli het record van 256 standjes op en rond de Grote Markt. Zondag 21 juli, Nationale feestdag was het een speciale rommelmarkt en werd er gekozen voor de “best verklede Belg). Iedereen die verkleed was in het thema origineelste Belg, mocht niet alleen gratis gebruik maken van een staanplaats maar nam ook deel aan de verkiezing, 55 kandidaten waren verkleed in de gekste thema’s, van pak frieten tot een echt manneke pis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – SAUDEMONT Yvette sprekende getuige van de bevrijding

Sh2_1377_01__large_
 

 

Saudemont Yvette Is de dochter van Saudemont Vital en Debremaeker Maria, en had twee broers: Paul en René. Beide reeds overleden. Yvette is de moeder van André die in Lembeek de zeer gekende garage Detournay uitbaat. Haar vader Vital werd in 1943 opgepakt door de Duitse bezetter en liet hierbij het leven. Bij deze 21 juli graag een terugblik op het lot dat sommigen onder ons ondergingen en die ook symbool staan voor die ‘ Belgische vod’ (dixit Liesbeth Homans). Het verhaal begint echter in Tongeren (Limburg).

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE Viert de Belgische feestdag.

Sh2_1359_01__large_
 

“Op 21 juli, onze Belgische nationale feestdag, vieren we de eedaflegging van de allereerste koning der Belgen : Leopold I. Na de onafhankelijkheid in 1830 moest de jonge Belgische staat op zoek naar een staatshoofd, en daarvoor werd gekeken naar de jonge Duitse prins Leopold van Saksen-Coburg-Gotha, die meteen akkoord was. Op 4 juli 1831 werd hij uitgeroepen tot koning der Belgen, maar pas op 21 juli legde hij officieel de eed af. Het Koninkrijk België was definitief een feit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Drie dagen groot feest met Kermis Hondzocht.

Sh2_8664_01__large_
 

23 jaar geleden in 1994 kwamen een paar handelaars van de Edingsesteenweg in Hondzocht samen om een jaarlijkse een echte volkskermis te houden. Toen stonden op de Edingsesteenweg nog verschillende zelfstandige handelszaken kruidenier, bakker en een paar cafés, een groot deel daarvan is verdwenen, maar toch is Kermis Hondzocht blijven groeien tot een begrip in de streek. Met fierheid kan het bestuur en de vele vrijwilligers terugblikken op hun Kermis Hondzocht dat ondertussen uitgegroeid is tot de grootste wijkkermis van de wijde omgeving.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - De Fontein Klatert

Img_0329
 

De fontein aan de bibliotheek van Halle klatert weer. Er komt dus voorlopig geen half ondergrondse fietsenstalling. Voorbijgangers zullen al gemerkt hebben dat de vijver voorlopig is  hersteld met een zwarte folie

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 

HALLE - Verkeer Binnenstad wordt even helemaal anders

Basilarkenvesr
 

Een aantal  werkzaamheden die begin augustus van start gaan, hebben ingrijpende gevolgen voor de verkeersafwikkeling in de Halse binnenstad. Arkenvest, Parklaan, Basiliekstraat  en Suikerkaai  zijn de  belangrijkste verkeersaders waarvoor diverse ingrepen en aanpassingen moeten gebeuren.  In welke mate het verkeer stroever zal verlopen, zal blijken eenmaal ze van start gaan en iedereen  van de  ingevoerde wijzigingen op de hoogte is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden en Roger Swalens
 

HALLE – Veel belangstelling voor het eerste ‘Foodtruckfestival’ in Lembeek.

Sh2_1206_01__large_
 

Voor de eerste maal stelde het ‘Foodtruckfestival SMA(A)K in samenwerking met de Stad Halle, zijn foodtrucks op in Halle.Foodtrucks uit zowat alle hoeken van Vlaanderen staan opgesteld in het Kasteelpark in Lembeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Drasop-brug HALLE heeft een Open’ Comité

1img_0296
De brug is afgesloten. Foto © Roger Swalens
 

 Begin augustus 2018, bijna net een jaar geleden, raakte de Drasop-brug over de Brusselse Ring zwaar beschadigd door de crash en brand van een vrachtwagen tegen één van zijn middenpijlers op de autosnelweg. Een aantal  buurtbewoners besloot het  ‘Drasop-brug’ Open Comitéop te richten.  Iedereen, zowel pers als inwoners, kunnen met het Comité contact opnemen via dit  e-mailadres : drasopbrugopen@gmail.com

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2019
Marc Sluys
Roger Swalens
 

De Jakobsladder - De zevende Vandiesel-thriller van Dirk Vanderlinden

Image002
 

‘De Jakobsladder’ is geïnspireerd op de vijftigste verjaardag van de maandlanding dit jaar. Het verhaal begint dus in het jaar 1969, waar tijdens die bewuste nacht van 21 op 22 juli het leven van een kleine jongen compleet overhoopgegooid wordt. Vijftig jaar later weet hij nog steeds niet wat er toen precies gebeurd is. Daarom stapt hij naar The Vandiesel Company.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2019
Marc Sluys
 

HALLE – ROMMELMARKT MET ANIMATIE OP 21 JULI

Sh2_5421__large_
 

 

Volgende editie van de rommelmarkt gaat door op 21 juli (nationale feestdag) die dag organiseren wij een verkiezing van "Best verklede Belg" Elke standhouder die zich verkleed  in de nationale driekleur , manneke Pis , of een pak fritten ................... kan verkozen worden en gaat met de hoofdprijs lopen,

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Vertrek Jeugdwerking Don Bosco ZAMBIA

Vertrek_don_bosco
 

De gasten ( Arthur De Bolle, Febe Peetroons  en Amber Godeau ) van Don Bosco Halle en Katrijn,Dagmara ,Annelien en Ruben van de Limburg zijn vertrokken naar Zambia voor vrijwilligerswek in Kabwe voor 5 weken. Dit voor het project Ichiloto.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

HALLE - Project Villalaan zorgt voor beroering

Img_0312
 

N-VA Halle steunt de buurtbewoners van de Villalaan in hun protest tegen de sloop van een art-decovilla met omliggende tuin. De  buurt  maakte zich de afgelopen tijd op  sociale media bijzonder ongerust over de plannen om er een aantal appartementen voor in de plaats te bouwen. De aanvraag voor de vergunning is bij de stad wel correct ingediend en het  openbaar onderzoek  loopt volop.

Toch blijken alle oppositiepartijen koele minnaars van dit project. Ook Open VLD en Halle2019 lieten dat blijken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 

HALLE – Stroppenconcerten met Coco Jr & The All Stars, zelden zoveel talent op een podium

Sh2_0381_01__large_
 

De derde maandag van de Stroppenconcerten 2019 werd meteen een topper, met het optreden van Coco Jr & The All Stars, zelden staat zoveel muzikaal talent op één podium, Coco Jr uiteraard bekend  van The Dinky Toys, maar ook o.a. Liefde voor muziek, bewees maandagavond op het toppunt van zijn kunnen als performer te staan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Vrolijke Eric Baranyanka & vrienden Jan en Miguel samen op het podium

Sh2_0261_01__large_
 

Eric Baranyanka verzorgde samen met Jan Vankeerberghen en Miguel de opwarming tijdens de derde maandag van de Stroppenconcerten 2019, na dit vrolijke trio was het de beurt aan Coco Jr & The All Stars.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - Stad en Gewest vinden elkaar in dossier A8

Img_20190509_085459_cover
 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts is verheugd dat de Stad Halle meestapt in een realistisch scenario voor de A8, die vandaag zorgt voor verkeersonveiligheid, files en een tweedeling van de stad. Weyts had het stadsbestuur in mei gevraagd om niet langer vast te klampen aan het onrealistische plan om de A8 volledig te ondertunnelen, maar om te kiezen voor een haalbaar en betaalbaar alternatief.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 

HALLE – Coco Jr & The All Stars en een verrassingsoptreden op Stroppenconcert maandag 15 juli

Stroppenconcerten2019
 

We zijn alweer aan het derde stroppenconcert van deze 22ste editie en een
topper kondigt zich aan, namelijk Coco Jr. Uiteraard bekend  van The Dinky Toys, maar ook o.a. Liefde voor muziek op VTM;
Maar er is meer, de jeugddienst van de stad Halle zal aanwezig zijn, alsook de politie Zennevallei om hun rekrutering kracht bij te zetten! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - Ook N-VA voor tunnelvariant die ook het Schepencollege nu aanvaardt

Img_20190509_085528
 

N-VA Halle is  opgelucht met de  keuze voor een  tunnelvariant van de N203a. De N-VA Halle reageert opgelucht "nu de partijen van de meerderheid eindelijk de loopgraven hebben verlaten". Het standpunt van de grootste oppositiepartij van Halle luidt als volgt:

"De tunnelvariant met een ondertunneling van de Nijvelsesteenweg en de Halleweg en garanties voor de ontsluiting van Rodenem komt in grote lijnen overeen met de keuze die N-VA Halle reeds lang had gemaakt..

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 

HALLE – Eerste Afterwork Lounge meteen een schot in de roos (of bril).

Sh2_9991_01__large_
 

De eerste editie van de “Afterwork Lounge” georganiseerd door een groepje vrienden op het zwembadplein werd metten gesmaakt door het publiek. Met deze eerste editie werd meteen ook een nieuwe VZW Hallusement opgericht, met de bedoeling de inwoners dichter bij elkaar te brengen op een heel originele manier.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - Stad heeft de Ideeën gevonden

Idee_zoekt_stad

458 ideeën, dat is het resultat van de Halse actie Idee zkt Stad van de stad Halle. Bedoeling  ervan is "de inwoners te betrekken bij de opmaak van de meerjarenplanning en het beleid democratischer maken." Van de 458 suggesties werden er 8 op een lijstje geplaatst en daaruit kunnen de Hallenaren er  4 kiezen die op korte termijn ook effectief gerealiseerd worden.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE – Schepencollege doet poging om dossier A8 te deblokkeren

Img_20190509_085510
 

Het college van burgemeester en schepenen wil met de Vlaamse overheid onderhandelen over een ondertunneling van de A8/N203 ter hoogte van de Halleweg en de Nijvelsesteenweg. Maar het college stelt wel dat er dan  garanties moeten komen dat de wijk Rodenem volledig ontsloten wordt. Halle pleitte altijd voor een volledige ondertunneling maar hoopt met deze tegemoetkoming de impasse in dit dossier te deblokkeren.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 

Laatste Nieuws

Devogeleer Emile | 21 jul 2019
Roger Swalens | 20 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 jul 2019
Devogeleer Emile | 17 jul 2019
Roger Swalens | 12 jul 2019

archief