Artikels Archief van Halle

C21

Elektrische deelauto voor huurders Woonpunt Zennevallei HALLE en hun buren

Img_5451
Links: Bart Vranken en Oscar Decoster (Woonpunt Zennevallei). Rechts Noël Sissau, (PajoPower) en Bruno Moens (Klimaatpunt)
 

 Vanaf deze week is het mogelijk om aan Molenborre in Halle een elektrische deelauto te gebruiken. De sociale woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei (WPZ) werkt daarvoor samen met de Stad Halle, Klimaatpunt vzw, PajoPower en Cambio. Ze voorziet deze deelauto voor haar personeel, maar ook voor haar huurders en hun buren. De deelwagen is bovendien elektrisch en wordt geladen door middel van zonnepanelen op het dak van Woonpunt Zennevallei. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2021
Marc Sluys
 

Controle op vervoer van gevaarlijke stoffen in PZ ZENNEVALLEI

20211019_controle_adr
 

 Gisteren werden er tijdens een controle in samenwerking met VLABEL, afdeling ADR (vervoer gevaarlijke stoffen) 10 vrachtwagens gecontroleerd. Gelijktijdig aan de controle ADR werden ook de boorddocumenten, vergunningen, rijbewijzen en tachograaf (rij- en rusttijden) opgevraagd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2021
Marc Sluys
ingezonden
 

GOOIK/HALLE - Leerlingen van het eerste leerjaar even in Paddenbroek

Editie_gooik_halle_heilig_hart2__kopie_
Allen maar blije gezichten in Paddenbroek.- Foto Marc Colpaert
 
Steeds meer scholen en hun leerlingen vinden de wag naar het Plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik.  Zo ook een hele hoop leerlingen van het Heilig-Hart Halle. Ze gingen op een namiddag dit plattelandscentrum ontdekken en dat vonden ze blijkbaar heel leuk. Ook al moesten ze rennen voor hun bus, toch vonden ze nog even de tijd om te poseren voor onze lens, met dank.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HALLE stelt drie stadsinstagrammers aan om hun Halle te laten zien

Image003
 

 Annelies Decooman, Stefanie Van den Berghe en Gert Lucas. Dat zijn ze! De drie getalenteerde Hallenaars die een maand lang het officiële Instagramprofiel van de stad overnemen en ons zullen verwennen met verrassende en boeiende fotoverhalen over onze stad.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2021
Marc Sluys
 

HALLE - Herfstwandeling powered by the Froesjeleirs

Wandeling_halloween
 

Onze griezelfiguren hebben nog wat last van Covid-19 en blijven een extra jaartje in hun kist. Maar niet getreurd....Haal jullie stapschoenen maar uit de kast want op 31/10 is er de eerste editie van de "Herfstwandeling powered by the Froesjeleirs".

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

HALLE - 75 jaar KWB Buizingen

Foto_75jaar_kwb_buizingen
 

Enkele weken geleden vierde de afdeling KWB Sint-Martinus Halle haar 80e verjaardag, en ze loopt daarmee 5 jaar voor op de verjaardag van de nationale KWB. Ook de KWB-afdeling van Buizingen vierde vandaag feest met een misviering en receptie. Zij bliezen net als KWB Nationaal 75 kaarsjes uit. Door de corona-pandemie kon de viering nog niet eerder plaatsvinden, maar nu vond deze dan toch plaats.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Preventieve controle op drugs in PZ Zennevallei

Logo_zennevallei_muur_
 

In de week van 11 oktober werd door de politiezone Zennevallei een actie op poten gezet waarbij driemaal daags in de verschillende schoolomgevingen binnen de zone gerichte controles werden uitgevoerd op onder meer bezit van drugs.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Zennepad en Stroppen verkend in HALLE

Foto2
 

De coronatijd heeft bevestigd dat trage wegen een uiterst belangrijk onderdeel van de openbare ruimte zijn. Op de Dag van de Trage Weg, 17 oktober 2021, werden op bijna 200 plaatsen verspreid over België trage wegen in de kijker gezet. De activiteiten tonen realisaties, nemen een verwaarloosde voetweg onder handen en gaan ook knelpunten niet uit de weg. In Halle hielden we een wandeling voor het publiek waar heel wat deelnemers op afkwamen, uit Halle en de wijde omtrek 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2021
Marc Sluys / werkgroep Trage Wegen Zuidwest Brabant
werkgroep Trage Wegen Zuidwest Brabant
 

VOLLEZELE/HALLE - Een wel heel speciaal biertje met whisky van Guido Vierendeel

Editie_galmaarden_whisky_3__kopie_
Guido met zijn nieuw biertje.- Foto Marc Colpaert
 
Op de dag van het Brabants trekpaard, op zondag 17 oktober was er tevens een streekmarkt en tussen de standjes was er wel eentje die onze speciale aandacht trok, de voorstelling van een nieuwe bier werd voorgesteld in Vollezele. Guido Vierendeel, afkomstig uit Herne maar al jaren woonachtig in Halle heeft zopas de geboorte aangekondigd van een nieuw biertje G/4 en dat is zeker meer dan de moeite waard. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Dag van Oude Geuze in HALLE schenkt meer dan 100 verschillende lambikbieren

Foto_dog_2021
 

 In het Streekproductencentrum in Halle zijn Johnny en Ursula in volle voorbereiding van de Dag van de Oude Geuze die dit weekend bij ons op de parking doorgaat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2021
Marc Sluys
 

Kom!pas wordt automatisch toegekend in 2022 in HALLE

Schermafbeelding_2021-10-15_om_07
 

Vanaf volgend jaar krijgen Hallenaren die in aanmerking komen voor een Kom!pas hun exemplaar van deze kortingspas automatisch toegestuurd. Zo wil de stad de drempel verlagen voor mensen met een lager inkomen om deel te nemen aan lokale activiteiten en het vrijetijdsleven in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2021
Marc Sluys
 

Sportbuddy’s HALLE genomineerd voor Warmste sportinitiatief van Vlaanderen

Buddy
 

 De Halse sportbuddy’s zijn genomineerd voor het Warmste sportinitiatief van Vlaanderen van de Vlaamse overheid. Met dit initiatief wil de stad Halle inwoners uitdagen om wat meer te bewegen. En omdat sporten altijd leuker is met twee, startte Halle Sport en de dienst Gelijke Kansen een zoektocht naar sportbuddy’s. Of de Halse sportbuddy’s met de hoofdvogel gaan lopen, hangt af van jouw stem!   https://sporza.be/nl/2021/10/11/het-vlaams-sportjuweel-komt-eraan-stem-nu-al-op-het-warmste-sportinitiatief-van-2021~1633944943497/

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2021
Marc Sluys
 

Vaccinatiecentrum in HALLE breidt opnieuw uit voor 3de prik van 65-plussers

Vaccinatie_halle_
 

 Op dinsdag 19 oktober opent in Halle opnieuw een vaccinatiecentrum. Dit vaccinatiecentrum wordt ondergebracht in zo’n 10 containers op de kleine parking links van het sportcomplex De Bres en rechtover het woonzorgcentrum Sint-Augustinus aan de Monseigneur Senciestraat. Met dit tijdelijk vaccinatiecentrum komen we tegemoet aan de vraag van de Vlaamse overheid om alle 85- en 65-plussers vlot een 3de coronaprik te geven. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

REGIO - Bossen in het Pajottenland & Zennevallei: beleef, geniet, ravot en ... plant!

A_bos_te_weining
Ga een bos ontdekken in het Pajottenland.- Foto Marc Colpaert
 
Tijdens de 'Week van het Bos' van 10 tot 17 oktober is het mogelijk om heel wat moois te komen ontdekken in onze regio. Bossen zijn de groene longen van onze planeet, maar ook onmisbare leef- en rustplekken voor mens en natuur. Reden te over om ze tijdens de Week van het Bos, een initiatief van Agentschap Natuur en Bos, een week lang in de schijnwerpers te plaatsen. Van 10 tot en met 17 oktober ga je op ontdekking in de bossen, ook in het Pajottenland en de Zennevallei. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HALLE - REACTIE van het Halse stadsbestuur op de open brief van 8 oktober vanwege de Verenigde Handelaars Halle

Stad_halle_

Het stadsbestuur van Halle nam afgelopen vrijdag kennis van de open brief van de Verenigde Handelaars Halle. De open brief werd niet alleen naar het stadsbestuur verzonden, maar werd tegelijk ook naar de ruime pers verstuurd. Wij zijn dan ook verontwaardigd over deze manier van communiceren vanuit de Verenigde Handelaars Halle, aangezien wij ervan uitgingen dat er een goede verstandhouding tussen ons bestond en er zeer regelmatig overleg is tussen het stadsbestuur en de handelaars.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2021
Sam Herremans
ep
 

La maison de Jacques werd opgenomen in LEMBEEK

Schermafbeelding_2021-10-11_om_20
 

Sinds zaterdag 9 oktober staat de clip van “La maison de Jacques" gezongen door Aurélien Liennel te pronken op youtube. Met dank aan Emily Cremers van dansstudio DEC en lembeekse toneelacteurs kunnen we zeker deze clip als geslaagd bestempelen. Het is al zo in “la douce france”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

70 jaar Don Boscokerk BUIZINGEN

Logo_kerk_70_jaar_01
 

 De Don Boscoparochie heet jullie hartelijk welkom op zondag 24 oktober.            

10 u feestelijke viering in de Don Boscokerk.

11 u receptie en opening van de tentoonstelling 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2021
Marc Sluys
 

Verkeerscontrole op 9-10 oktober PZ ZENNEVALLEI

Logo_zennevallei_muur_
 

 Zowel zaterdag als zondag werden verschillende alcoholcontroles gehouden op het grondgebied Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. De verkeersdiensten van de politiezone Zennevallei vatten post tijdens verschillende tijdssloten, dus zowel in de namiddag als avond en nacht. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

REGIO - Nieuw bos voor Beersel, Drogenbos, Dilbeek en Halle

Ezgif-3-de8b9c2db22d
©VLM
 

Er komen in de Vlaamse Rand ongeveer 70 voetbalvelden aan extra toegankelijk groen bij. Er zullen ongeveer 22.000 nieuwe bomen geplant worden. Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts en minister van Natuur Zuhal Demir investeren bij de start van de Week van het Bos 2 miljoen euro in 9 groene projecten in de Vlaamse Rand. Zo komt er in Beersel een stuk van het verdwenen Zitterbos terug, wordt er in Dilbeek werk gemaakt van een nieuw bos en komen er in onder meer Vilvoorde en Hoeilaart nieuwe parken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2021
Roger Swalens
ingezonden
 

Mobiele keuken zet fair trade- en streekproducten in HALLE in de kijker

245187816_10227061306028189_9205493755046266841_n
 

 Stad Halle en CC ‘t Vondel wil verschillende doelgroepen samenbrengen en op een laagdrempelige manier kennis laten maken met fair trade-, bio- en streekproducten. 

‘Kastrol on Tour’ is een van de projecten die geselecteerd werd in de projectwedstrijd van het Belgisch Ontwikkelingsagentschap Enabel. Enabel steunt projecten die fair trade bij de mensen brengt, in hun eigen buurt, om hen zo de kans te geven fair trade en de veelzijdigheid ervan te ontdekken. Dit jaar leggen we extra de focus op toegankelijkheid en inclusiviteit. De mobiele keuken werkt verbindend en past hier perfect in.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2021
Marc Sluys
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 19 okt 2021
Marc Sluys / werkgroep Trage Wegen Zuidwest Brabant | 19 okt 2021
Marc Sluys | 11 okt 2021

archief