Artikels Archief van Halle

C21 Css

Intergemeentelijk actieplan zet in op gedeelde mobiliteit

Schermafbeelding_2022-05-25_om_22
 

 Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw komen samen met een intergemeentelijk actieplan rond gedeelde mobiliteit. Het doel? Auto- en fietsdelen integreren om zo de ecologische en ruimtelijke voetafdruk te verkleinen. Met concrete maatregelen wil de stad Halle de parkeerdruk verlagen, meer open ruimte creëren en de CO2-uitstoot verlagen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2022
Marc Sluys
 

Geen 3 maar 4 winnaars van Win Je Zaak in HALLE

Schermafbeelding_2022-05-25_om_21
 

 De kogel is door de kerk. De winnaars van de actie ‘Win je zaak’ in Halle zijn bekend. En verrassend: het zijn er geen drie, maar vier geworden!
De voorbije maanden ging de stad Halle samen met Unizo Halle, de provincie Vlaams-Brabant en Roularta op zoek naar ondernemende enthousiastelingen die dromen van een eigen zaak in Halle. Drie kandidaat-ondernemers maakten kans op een mooi startpakket. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2022
Marc Sluys
 

HALLE - Servaisexpo in Flagey was groot succes

6_dsc00793
 

 De Halse cellist François Servais is bij cellisten wereldwijd nog steeds een klinkende naam. Bij het grote publiek is hij echter minder bekend. De vzw Servais neemt al achttien jaar initiatieven om daar verandering in te brengen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2022
Marc Sluys
 

De Vlaamse Toeristenbond viert zijn 100 jarig bestaan in Villa Servais in HALLE

Schermafbeelding_2022-05-21_om_19
 

 Wat in 1922 begon als de Vlaamse Toeristenbond die bekendheid verwierf door zijn “bondsreizen”, later aangevuld werd met de “Vlaamse Automobilistenbond” toen Vlaanderen auto-mobiel werd en luisterde naar de dubbele afkorting VTB-VAB, werd na 2008 een socio-culturele vereniging, bekend als vtbKultuur. Vanaf 1 april reizen de cartoons met een Cultuurkaravaan door Vlaanderen. Van 1 tot 9 juni houdt de tentoonstelling halt in Halle. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2022
Marc Sluys
 

25e Integratie schaaktornooi en 10e jeugdtornooi in Halle

 Schaakkring “De Zwarte Dame” organiseert op zaterdag 21 mei haar jaarlijks schaaktornooi in het Halse stadhuis, Oudstrijdersplein 18 (2e verdieping). Iedereen mag meespelen: jong en oud, huisschaker en grootmeester.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2022
Marc Sluys
 

Cardiale revalidatie voortaan ook mogelijk in AZ Sint-Maria Halle

Mug_halle_
 

 Patiënten die lijden aan hartfalen of hartproblemen ontwikkelen na een infarct, hartoperatie of stent, kunnen voortaan in het AZ Sint-Maria terecht voor een cardiale revalidatie. Het Halse ziekenhuis behaalde hier onlangs een erkenning voor. Tijdens zo’n revalidatieproces wordt niet enkel de fysieke conditie opnieuw opgekrikt, maar ook het zelfvertrouwen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2022
Marc Sluys
 

KUNSTEN BO(!)S DES ARTS op 6 juni 2022

Dsc_1147__large_
 

 De cultuurcentra van Beersel, Halle, Ittre, Tubize, Rebecq, de cultuurvereniging van Braine en het cultureel centrum van Waals-Brabant organiseren op 6 juni voor de 6de keer KUNSTEN BO(!)S DES ARTS, een feest van cultuur en ontmoeting over de taalgrenzen heen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2022
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

80-plussers krijgen tweede boosterprik in ZENNEVALLEI

Schermafbeelding_2022-05-20_om_10
 

 De Vlaamse overheid heeft het licht op groen gezet om alle 80+’ers de kans te geven een 2e boostervaccin te krijgen. De uitnodigingen voor de Zennevallei zijn onderweg per post en verwacht wordt dat de uitnodigingsbrieven ten laatste maandag 23 mei in de brievenbus vallen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2022
Marc Sluys
 

Volgende fase werken Albertpark HALLE van start

Albertpark-1
 

 Op 30 mei 2022 start de volgende fase van de werken in het Albertpark. Eerder werden oude en zieke bomen verwijderd en nieuwe bomen aangeplant. Nu wordt ook de padenstructuur heraangelegd. Daarnaast krijgt het stadspark nieuw meubilair en een heus inkomplein. Dankzij al deze veranderingen ziet ons stadspark er straks piekfijn uit voor zijn 125ste verjaardag!

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2022
Marc Sluys
 

Opnieuw een Zennetocht op 29 mei

6_zennesliert
 

 Heugelijk post-corona nieuws: fietsers kunnen weer postvatten op het Halse Stationsplein om samen de Zennetocht te fietsen. Bij deze prachtige route neemt "Polle Velo" ons mee via Lembeek, Wisbecq en Rognon waar ons een gids van de GRACQ opwacht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2022
Marc Sluys
 

HALLE / REGIO - Nina Butera en Christophe Severs overtreffen zichzelf met 'Één nacht samen'

Ninabutera-eannachtsamen1440x1440-9900000000079e3c
 

We merken het al na 1 beluistering: Hun nieuwe song 'Één nacht samen' blijft onmiddellijk hangen. De tandem Severs-Butera komt weer met een ongelofelijk sterke song naar buiten, die volgens ons al hun voorgaande records zal breken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

Het Multicultureel Feest brengt gemeenschappen samen op STROPPEN

Multicultureel_feest_22_
 

  Het Multicultureel Feest bestaat al 30 jaar (het precieze getal weet ik eigenlijk niet). Het is steeds onze bedoeling  geweest om Hallenaren dichter bij elkaar te brengen, vanwaar in de wereld ze ook moge gekomen zijn. Wij willen verbinding maken met een warm en gezellig buurtfeest. Wij willen tonen dat iedereen in Halle mag thuiskomen en zichzelf mag en kan zijn in wederzijds respect voor de ander. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2022
marc Sluys
 

HALLE - Lindsay rugtier(22) uit Lembeek mag haar sinds 24/4 1 van de 17 finalistes noemen voor miss grace benelux

Image1
 

Ze doet mee aan deze missverkiezing om aan de buiten wereld te laten tonen dat je als mama kunt meedoen aan een miss verkiezing en je niet de "perfecte" maten hoeft te hebben om mee te doen. Ze steunt ook het goede doel kom op tegen kanker. Meer informatie binnenkort op haar Facebook en Instagram.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

Gouden huwelijk voor Freddy en Anne-Marie

Foto_bij_persbericht
 

  Freddy De Bremaecker en Anne-Marie Vancauwelaert vierden op zaterdag 14 mei hun vijftigste huwelijksverjaardag in zaal Cadiz in Pepingen. Het huwelijk bracht drie kinderen voort: Kristof, Ronny en dochter Ilse. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2022
Marc Sluys
 

REGIO - Kom naar de Vlaamse Archeologiedagen in onze regio

A_prehistirie_2
Ingezonden foto
 

Op 20, 21 en 22 mei zijn er in gans Vlaanderen de Archeologiedagen. In Vlaams-Brabant kunnen archeologiefanaten of nieuwsgierige liefhebbers deelnemen het verleden onder hun voeten ontdekken tijdens 30 activiteiten in 17 gemeenten. Beersel, Geetbets, Grimbergen, Gooik, Haacht, Halle, Hoegaarden, Huldenberg, Kortenberg, Leuven, Oud-Heverlee, Overijse, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tienen, Vilvoorde en Zoutleeuw 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Opnieuw elke maandagavond Stroppenconcerten tijdens de zomermaanden

Mini_sh2_6863_01_01
 

Van Metejoor tot The Soulbrothers met Charel en Wim Soutaer. De affiche van de Stroppenconcerten in Halle is compleet! De concerten starten op maandag 4 juli en lopen tot 22 augustus. Het volledige programma en al de details is te vinden via www.stroppenconcerten.be en via de faceboopagina Stroppenconcerten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2022
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

REGIO - Tien gemeenten in Halle-Vilvoorde stappen in groepsaankoop regentonnen

Haviland

Van 1 juni tot 15 december kunnen de inwoners van 10 gemeenten in Halle-Vilvoorde een regenton aankopen via een groepsaankoop. Die wordt georganiseerd door streekintercommunale Haviland en Klimaatpunt vzw. De actie speelt in op de maatschappelijke nood en het besef dat we verstandig moeten omspringen met ons watergebruik. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Veel belangstelling voor Servaisexpo in Flagey

Servaisexpo_01
Peter Francois naast drie juryleden van de Koningin Elisabethwedstrijd: internationale topcellisten Anne Gastinel, Frans Helmerson en Marie Hallynck.
 

Tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello organiseert de vzw Servais in Flagey een tentoonstelling over François Servais. Het Concourspubliek verneemt er meer over Servais’ verdiensten als cellist, componist, reizend virtuoos en cellodocent. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2022
Marc Sluys
 

Etat-Major leeft 102 jaar en viert de 100ste verjaardag in HALLE en LEMBEEK

100_jaar_etat_major_
 

  Heel het weekend viert de Etat-Major feest. Gisteren was er het opteden van de Gidsen, vanavond is er feest in De Kring en morgen om 15 uur is de taptoe met alle soldatengroepen in Lembeek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2022
Marc Sluys
 

REGIO - Twee Pajotten veroveren na de zorgsector ook de wijnwereld

A_bruno_vinof_
Gregory en Bruno.- Ingezonden foto
 
Het duo Bruno Van de Voorde en Gregory De Jonge vooral gekend als uitbaters van zorginstellingen, waar ze al baanbrekend werk hebben verricht, slaan de handen nu ook elkaar in de wijnwereld. Net zoals hun stijl in de zorgsector staat hier ook klantvriendelijkheid, passie voor het vak, en out of the box denken centraal. Ze leveren in het hele land vanuit Halle, Herne, Dilbeek en Gooik.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2022
Marc Sluys | 20 mei 2022

archief