Artikels Archief van Halle

HALLE – Kapsalon ‘Hair Point ‘ opent twee dagen de deuren voor kankerpatiënten.

Haar_1
Zaakvoerster Annie Dedoncker samen met Orpiné, Assia en Tiny. (Foto's Emile Devogeleer
 

 Met de slogan ‘ 2 days of magic inside ‘ ontvangt kapsalon Hair Point op de August Demaeghtlaan in Halle, twee dagen kankerpatiënten om hun te laten voelen dat ze niet alleen zijn. In samenwerking met het Sint Mariaziekenhuis en Daisy Schoonjans van Ritch Europe willen zij vrouwen die kanker ondergaan, maar ook vrouwen die genezen zijn van kanker, gedurende deze twee dagen samenbrengen en hen verwennen met een gratis knipbeurt en make up sessie, het ziekenhuis zorgt voor de gezonde voeding en met een psycholoog en diëtiste.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

S.K. PEPINGEN - HALLE gaat met 1-3 de boot in tegen K. Sint –Eloois-Winkel.

Sk_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Ook tijdens deze thuiswedstrijd kon de fusieploeg SK Pepingen Halle de drie punten niet thuis halen. Het waren de bezoekers uit West Vlaanderen die in de eerste 45 minuten de wedstrijd bepaalde en de meeste kansen afdwongen, met succes in minuut 9 kon Aaron Vandendriessche op hoekschop de score openen 0-1 voor de bezoekers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE – Open Belgisch kampioenschap Gillesklompen gooien groot succes

Gilles_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Voor het tweede jaar organiseerde de Gilles en Pierrots van Groot Halle het open Belgisch Kampioenschap Gillesklompen gooien op het kaatsplein in Buizingen.Dit nieuw evenement van de Gilles van Groot Halle ( eerst is er de klompenwijding met cognac voor Carnaval Halle ) werd bedacht door enkele leden van de vereniging, eerst werd er gedacht aan appelsienen gooien maar dit leek niet verantwoord en werd er op het idee gekomen om afgedankte klompen zo ver mogelijk in een grote roos met punten te gooien. De klomp dient met de voet in de roos met punten ( zoals een darts bord ) gebracht te worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE – Middeleeuws kamp streek neer in het Mariahof

Maia_8
Foto's Emile Devogeleer
 

  Naar aanleiding van het jubileumjaar Halle 750 jaar Mariastad organiseerde de KWB Buizingen in samenwerking met KWB Halle Sint-Martinus, de broederschap van OLV van Halle en de Stad Halle een echt middeleeuws ridderkamp in het Mariahof.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

FP HALLE-GOOIK wint eerste thuiswedstrijd tegen Malle-Beerse met 11-2

Fp_halle_gooik
EP

 FP Halle-Gooik kreeg voor de eerste thuiswedstrijd Malle-Beerse op bezoek. Halle-Gooik begon verschroeiend en Dujacquier fusilleerde de bezoekende doelman bij de 1-0. Rahou liep heel het veld over en trapte dan staalhard in de kruising. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2017
Felix Merckx
Ep
 

Stad HALLE engageert zich als Vredesweekgemeente

Vrede
Foto Olaf
 

 Tijdens de Vlaamse Vredesweek, die loopt van 21 september 2017 tot en met 2 oktober 2017 hangt Halle de vredesvlag aan het stadhuis uit. De Vlaamse Vredesweek komt er elk jaar op initiatief van Pax Christi Vlaanderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2017
Felix Merckx
Foto Olaf
 

HALLE - Voor de hofmaarschalken begint het carnavalsseizoen

Hofmaarschalken_bewerkt-2
Ingezonden foto
 

 De Orde van Hofmaarschalken en Hofdames Halle VZW begint een nieuw carnavalseiuzoen. Omdat de vereniging opnieuw voor een druk maar spetterend seizoen staat, is een goede nachtrust van cruciaal belang. De Orde organiseert voor de tweede keer een infosessie "Gezond slapen ook voor u!”

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Wonen en werken in de Zennevallei: tentoonstelling en rondrit door LEEMBEEK

Halle
EP

 In het Project Zennevallei werken de gemeenten en de provincie onder andere samen aan het opwaarderen van enkele sterk verouderde bedrijventerreinen. Welke plannen en ideeën zijn er? Hoe gaan we om met wonen en werken? Je ontdekt het in de tentoonstelling Wonen & Werken in de Zennevallei. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2017
Felix Merckx
ep
 

HEMA HALLE is verbouwd naar internationale winkelconcept

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Personeel fier op hun nieuwe winkel
 

HEMA bouwde het filiaal in de Basiliekstraat om naar het voorbeeld van haar internationale winkels. Dit winkelconcept ontwikkelde HEMA voor steden als Barcelona, Parijs en Londen en bleek zo’n succes dat het nu ook in Nederland, België en Luxemburg wordt uitgerold. Het belangrijkste verschil zit hem in het overzichtelijker maken van het aanbod door het in te delen in werelden. Vrijdag vond een feestelijke opening plaats voor de klanten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL/REGIO Vzw Zot van Beersel organiseert zijn 3de retro fuif

Editiepajot_bart_devill___fuifzvbeersel_2017
Foto Devillé
 

 Op zaterdag  7 oktober 2017 organiseert vzw Zot van Beersel voor de derde maal zijn  ‘Do You Love The 80’s Party’ in het  DOC te Alsemberg.   Nieuw dit jaar is dat er op algemene aanvraag ook the 70’s  bij betrokken worden. De nieuwe naam  wordt dan ook “Do You Love the 70’s and 80’s “.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

HALLE - Digitaal platform Productzoeker voor bewuste voedingskeuzes

Colruyt_group_2013_p200
EP

 Meer transparantie en duidelijke productinformatie
Een allergie of intolerantie? Op zoek naar betrouwbare informatie over ingrediënten, voedingswaarden of duurzaamheid? De unieke website Productzoeker biedt via filtering diepgaande info over voedingsproducten van de huismerken van de Colruyt Group, zoals Boni Selection, Everyday en Graindor. Doel: een nieuwe stap naar meer transparantie en duidelijke productinformatie om zo klanten te ondersteunen bij bewuste voedingskeuzes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE – Cultuurcentrum ‘t Vondel klaar voor een nieuw cultureel seizoen

Vondel_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  De wereld is een schouwtoneel, en alle mensen zijn maar acteurs (W Shakespeare ) met deze wijze woorden opende schepen van cultuur Marc Snoeck het nieuwe cultureel programma voor het seizoen 2017-2018.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

GOOIK / HALLE - De nieuwe Volvo XC60 van garage Sterckx

Editiepajot_gooik__sterckx_1__kopie_
Philip en Ilse bij twee prachtige wagens. - Foto Marc Colpaert
 

In restaurant De Popelier in Gooik werd door de firma Sterckx uit Halle de nieuwe Volvo XC60 voorgesteld. Garage Sterckx met vestigingen in Halle en Sint-Genesius-Rode nodigden hun klanten uit om in alle rust en met een hapje en een drankje van de nieuwe Volvo XC60 te komen genieten. En het moet gezegd worden deze laatste aanwinst ziet er veelbelovend uit. Zowel langs de buitenkant als langs binnen kan men hier spreken van een uitstekende afgewerkte wagen. Volgens de reclame die de laatste weken onze schermen overspoelden is dit blijkbaar ook een wagen die automatisch stopt 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HALLE – Cultuurcentrum ‘t Vondel laat je genieten van ’GolfGever’

Golf_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Vandaag donderdag 21 september kan je nog tot 19.00 uur genieten GolfGever op het stationsplein in Halle. GolfGever is een enorme golf waarop je mag zitten, liggen, hangen, genieten van een massage of gewoon genietenvan de laatste zonnestralen van deze nazomer, nestel je gewoon in de krommingen, laat je meedrijven en kom in contact jezelf en met de ander.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - N-VA delegatie test circulatieplan Sint-Rochus

Circulatie_benjamin_wim_nelly
Ingezonden foto
 

  Een delegatie van N-VA Halle sprong op de fiets om het circulatieplan voor Sint-Rochus uit te testen. Na afloop van die testrit is de balans voorzichtig positief. “Een aantal verkeerssituaties hebben nog wat verdere verfijning nodig”, zegt N-VA Halle fractieleider Wim Demuylder

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Odisee-student uit HALLE wint Theme Park-award

Yann_lenaerts__midden_
Ingezonden foto
 

 Yann Lenaerts (21) uit Halle, student Elektromechanica aan hogeschool Odisee (Campus Dirk Martens in Aalst), heeft de talentenjacht European Attractions and Theme Parks Talent 2017 gewonnen. Dat is een wedstrijd georganiseerd door de Efteling en de universiteit van Breda.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE - Herfsttentoonstelling Aureool

Aureool
EP

 Deze herfst pakt Kunstgroep Aureool uit met een uitzonderlijke tentoonstelling. Zij hebben ons aangesloten bij het project  Halle 750 jaar Mariastad en hopen de hallenaren daarmee te plezieren. De kunstenaars hebben het thema opgevolgd en tonen een verscheidenheid van heuse pareltjes! Als kers op de taart worden er 13 werken getoond van Jozef Lucas (1908 - 1987) - lange jaren de bezieler van Aureool.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
 

HALSE beiaard laat van zich horen

Beiaard
EP

 De toren van de Halse basiliek herbergt reeds eeuwen een beiaard en die mag gehoord worden. De Stedelijke Servaisacademie voor Muziek, Woord en Dans slaat daarom als initiatiefnemer de handen in elkaar met de Koninklijke Geschied-en Oudheidkundige Kring, Den Ast en vzw Basiliekpromotie. Samen brengen ze een unieke tweedaagse rond de Halse beiaard onder de naam Brons.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE / PEPINGEN - KORHA geeft infomoment aan Pepingse scholen over hun structuur en werking

Editiepajot_halle_pepingen
Foto © Elsie De Greef / Bestuurder Roger Haest vertelt over de structuur van KORHA
 

KORHA, Katholiek Onderwijs Regio Halle Annuntiaten, gaf dinsdag een infomoment aan alle leerkrachten van de Pepingse scholen ‘Hartentroef' en 'Spring in ’t Veld’.  De bestuurders Roger Haest en Jos Vansantvoet hadden het over de structuur en werking van de Annuntiaten. Na de broodjes en de cava gaf algemeen directeur Dany Berckmans, administratief en financieel directeur Goedele Deserrano en directeur Bart Parrez nog wat praktische informatie mee.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Doe een bod op een kunstwerk en steun HALLE Zonder Grenzen

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef
 

De kunstwerken die tijdens het evenement ‘Kunst op het plein’ werden gemaakt, zijn ook te koop! Je kunt een bod doen op één of meerdere kunstwerken. De kunstwerken zijn nog tot 30 september te bewonderen in de Foyer van het stadhuis Halle waar je je bod in een urne kunt plaatsen of je kan een bod doen via de computer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 21 sep 2017

archief