Artikels Archief van Halle

C21

Politicus en rechter Louis De Greve uit HALLE overleden

Dsc_0419_louis_degreve_
 

Louis De Grève is vannacht overleden. Hij was een van de voornaamste Hallenaren van de twintigste eeuw. Hij werd geboren op 17 oktober 1929. Hij was Volksvertegenwoordiger, senator en burgemeester. Na zijn politieke levensloop werd hij rechter bij het Arbitragehof. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

De Cultuurraad HALLE reikt om de twee jaar de Cultuurduivel uit. Genomineerden gekend.

Img_5600
De 4 genomineerden met enkele leden van de raad. Foto © Marc Sluys
 

 In Halle reikt De Cultuurraad om de twee jaar de Cultuurduivel uit aan de vereniging of persoon die door de algemene vergadering van de cultuurverenigingen met de meeste stemmen wordt verkozen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HALLE zet Fair Trade in de kijker

Image2

De stad Halle is al 10 jaar lang FairTradeGemeente en daar zijn we best trots op. Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Fair Trade op 8 mei hangen we daarom het FairTradeGemeente-bord op aan de ingang van het stadhuis. Zo kunnen alle bezoekers meteen zien dat de stad Halle eerlijke handel hoog in het vaandel draagt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

HALLE - Eurosongkenners André Vermeulen en Geert Vanhassel in BAERT EN BRAILLARD

Lkkfogcmdjkjkhpj
 

De  eurosongfestivalkoorts laait weer in alle hevigheid op. Na het corona-oponthoud van vorig jaar maakt Europa zich weer enthousiast op het grootste liedjesfestival ter wereld. En dat doen ze ook bij Stadsradio Halle. Volgende maandagavond ontvangen Kris Baert en Ben Braillard twee absolute kenners in hun gelijknamig programma. Tussen 18 en 19 uur hebben ze niemand minder dan André Vermeulen in de praastoel zitten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

De politiezone ZENNEVALLEI steunt de lokale handel en horeca

Politie_zone
 

 Velen hebben er lang op moeten wachten, maar zaterdag is het dan zo ver: de terrasjes mogen worden geopend. Echt ideaal weer zal het niet zijn, maar niettemin, zullen vele mensen afzakken voor een lekker hapje en drankje. De zaakhouders bereiden zich alvast voor op de heropening. Maximaal 4 stoelen per tafel en tussen de tafels 1,5 m afstand, mondmaskers, handgels, ontsmettingsmiddel, … en natuurlijk voldoende voorraad eten en drinken.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2021
Marc Sluys
 

In de ban van het Eurovisiesongfestival met Benny

Benny_in_stockholm
Benny in Stockholm. Foto ingezonden
 

 Graag laten we je kennis maken met Benny Van Roey uit Halle. Al enkele jaren weerman bij de Halse radio Victoria. Nu krijgt hij ook de kans om een radioprogramma te maken over zijn andere passie: het Eurovisiesongfestival. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PAJOTTENLAND – Schrijf u in voor opgewekte babbel met Pajotten

Aankondiging_voor_20_mei
PAJOTTENLAND – Schrijf u in voor opgewekte babbel met Pajotten - © Deschuyffeleer
 

Na ruim twee jaar studie en overleg met zowel beleidsmakers, experten, bedrijfsleiders als bewoners stelt het projectteam Opgewekt Pajottenland - met in het voortouw coördinator Carolien Ruebens - zijn strategisch project en de landschapsvisie voor aan het grote publiek.  Dit zal gebeuren tijdens een ‘Opgewekte babbel met Pajotten ’......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© odelieve Deschuyffeleer
 

3 500 pakjes sigaretten in beslag genomen in PZ ZENNEVALLEI

Inbeslagname_sigaretten
De sigaretten werden in beslag genomen. Foto PZ Zennevallei
 

 Al enige tijd zet de politiezone extra capaciteit in functie van overlast en andere vormen van kleine en grote criminaliteit. Zo kreeg de zone afgelopen jaar groen licht om het korps met 10 voltijds equivalenten uit te breiden met inspecteurs scorpio-interventie. Scorpio staat voor Strijden tegen Criminaliteit en Overlast door te Reageren, Patrouilleren, Informatie te vergaren en Opvolging te verzekeren. De inspecteurs met aangepast profiel zetten zich in door patrouilles en controles te voeren in hoofdzaak gericht op overlast. De extra patrouilles, al dan niet anoniem, leveren ook week op week resultaat op, zoals op de avond van 19 april.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2021
Marc Sluys
 

Rotonde Bevrijdingsplein HALLE veiliger voor fietsers

Schermafbeelding_2021-03-22_om_21
 

 Een aannemer voert aan het Bevrijdingsplein in Halle in de loop van de maand mei werken uit in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer.
De rijweg van de rotonde wordt smaller gemaakt om de rotonde veiliger te maken voor fietsers. De rotonde zal tijdens de werken open blijven voor het verkeer, maar het autoverkeer zal een halve dag  lang vertraagd verlopen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 mei 2021
Marc Sluys
 

GOOIK - Steven gaat op bedevaart naar Halle om zijn poppentheater te redden

2020_-_ja_ja_theater116lr
Met deze fiets gaat Steven van start.- Ingezonden foto
 
Steven Cannoot uit Gooik dacht, niets doen is geen optie, en dus gaat hij op zondag 2 mei met een speciale fiets naar Halle op bedevaart, om zijn poppentheater te redden. Op bepaalde plaatsen op zijn weg gaat hij even halthouden. Natuurlijk door de corona is het niet mogelijk om massaal Steven te komen aanmoedigen

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mei 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Kinderfiets ontlenen voor een prikje in de Fietsbieb in HALLE

178742381_316835976494814_5982877695898554122_n
Foto ingezonden
 

 Kinderen groeien snel maar hun fiets groeit helaas niet mee. Om de dure kost van telkens een nieuwe aankoop te vermijden, kunnen ouders er binnenkort eentje ontlenen in de Fietsbieb in ruil voor een vaste jaarlijkse vergoeding. Zo zetten we in Halle zoveel mogelijk kinderen op de trappers!


 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2021
Marc Sluys
 

25ste editie van Bikelife Duatlon HALLE op 15 augustus

Halle_duatlon_-1
Een archiefbeeld uit een vorige editie. Foto@ Marc Sluys
 

Op 15 augustus vormt Halle opnieuw het sportieve decor voor de Bikelife Duatlon Halle. Nadat de wedstrijd vorig jaar omwille van corona werd afgelast, vindt dit jaar de 25ste editie plaats. De organisatie is voor de derde keer in handen van Endurance Sports Halle vzw. Onze stad ondersteunt het evenement met een subsidie en voorziet ook het nodige materiaal om dit sportfeest voor jong en oud samen te vieren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2021
Marc Sluys
 

Eenrichtingsverkeer op de Mussenberg in LEMBEEK

Schermafbeelding_2021-04-29_om_23
Eenrichtingsverkeer tussen de zijtak van de Mussenberg naar Lembeekbos en de grens met Tubize
 

 De stad Halle voert eenrichtingsverkeer in op de Mussenberg in Lembeek. De straat wordt nu vaak gebruikt als sluipweg en dat leidt tot gevaarlijke situaties. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2021
Marc Sluys
 

Woonpunt Zennevallei bestrijdt fraude

Borrendelle__alsemberg__-_wpz__c__2017
Borrendelle (Alsemberg) - WPZ foto ingezonden
 

 Woonpunt Zennevallei bestrijdt al jaren fraude bij sociale huurders. Zulke fraude gaat meestal om domiciliefraude of over foutieve aangiften van inkomsten/vermogens, maar ook over binnenlandse of buitenlandse eigendom. In dat laatste geval voorziet Vlaanderen nu hulp via een raamovereenkomst en de terugbetaling van de onderzoekskosten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

PIN vzw zorgt mee voor integratietrajecten op maat in HALLE, BEERSEL en LEEUW

Pin_vzw_kopie
VZW PIN Foto ingezonden
 

 De stad Halle slaat de handen in mekaar met PIN vzw om samen met Beersel en Sint-Pieters-Leeuw inburgeraars een integratietraject op maat aan te bieden. Dat gebeurt in het kader van het project ‘4e pijler inburgering Zennevallei’. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2021
Marc Sluys
 

Help onze zorgverleners en bied hen een parkeerplaats aan in HALLE

Logo_halle_

De stad Halle lanceert het initiatief ‘Parkeer & Zorg’. Bedoeling is dat inwoners een parkeerplaats op de openbare weg ter hoogte van hun inrit of garage gratis aanbieden aan zorgverstrekkers die aan het werk zijn. Zo hebben zij extra tijd voor hun patiënten......

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2021
Marc Sluys
 

Actualisatie coronaherstelplan voor inwoners, handelaars en verenigingen in HALLE

Halle_stadhuis_
 

 De stad Halle verlengt een heel aantal maatregelen die ze in 2020 invoerde om inwoners, verenigingen, handelaars en ondernemingen te steunen tijdens de coronacrisis. Op die manier willen we een antwoord blijven bieden op de lokale noden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2021
Marc Sluys
 

Shopweekend 8-9 mei Verenigde Handelaars HALLE (Moederdag)

176273016_293215912299225_3158008465533404745_n
 

Volgend weekend organiseren we opnieuw een shopping weekend in het centrum van Halle en dit staat op het programma:

Zaterdag en zondag worden er 1500 ECOLOGISCHE bloempotjes met een bloemetje in uitgedeeld aan alle mama’s. De mensen krijgen er eentje als ze aan de POP-UP in de Basiliekstraat voorbijwandelen of van onze mobiele hostessen die zullen rondlopen en rijden met onze I Love Halle-Mini. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Vastenactie in Heilig-Hart & College HALLE Vondel

Vastenactie_hh_
Vastenactie in Heilig-Hart & College Vondel. Foto ingezonden
 

 Elk jaar organiseert het Heilig-Hart & College Halle Vondel een vastenactie. Vorig jaar viel die wat in het water en dit jaar was het door de vroegtijdige sluiting van de scholen ei zo na weer van dat.  In ruil voor een stevige vastentocht sponsorden ouders, grootouders, familie en vrienden de leerlingen van zowel de lagere school als de kleuterafdelingen. Het vijfde leerjaar uit vestiging Vondel stak zelfs een tandje bij. Ze organiseerden deze week een fietswash en bakten koekj.In totaal haalde de school tijdens al deze acties meer dan 4300 euro op.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Vanaf vandaag extra hinder op Bergensesteenweg in LEEUW : verkeer richting Halle omgeleid

20210427_omleidingskaart_n6_bergensesteenweg_fase_1b
De werken in kaart.
 

Vanaf vandaag extra hinder op Bergensesteenweg: verkeer richting Halle omgeleid

Wegen en Verkeer werkt sinds oktober vorig jaar op de Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw, ter hoogte van de Georges Wittouckstraat. De werken op de weghelft richting Halle zitten er bijna op. Vanaf 29 april is de andere weghelft aan de beurt.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Sam Herremans | 08 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 apr 2021

archief