Artikels Archief van Halle

Mireille optiek reeds 30 jaar in HALLE

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef
 

Mireille optiek is een moderne optiekzaak die sinds 1987 gevestigd is op de Brusselstraat in het centrum van Halle. Mireille haar zaak groeide uit van een kleine zaak, tot nu een gevestigde waarde ver bekend tot buiten Halle. Mireille optiek is na 30 jaar gekend omwille van haar uitstekende vakmanschap en service, met aandacht en tijd voor de klant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

HALLE - Linda is de ‘Miss brocante’

Brocante_1
Linda werd verkozen tot (miss brocante. (Foto's Felix Merckx
 

Elke derde zondag van de maand gaat op en rond de Grote Markt van Halle de maandelijkse rommelmarkt door. De organisatoren zorgen steeds voor animatie. Zo was er deze maand de miss brocante verkiezing. Dit is een ludieke verkiezing onder de standhouders die verliep onder het thema  " Halle 750 jaar Mariastad". Negen kandidaten stelden zich voor. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Emiel en Odile zijn 60 jaar getrouwd

Milo_1
Foto's Olaf
 

 Emiel  Debroyer en Odile Gansmane, beter bekend als “Milo en Moes” vierden hun diamanten bruiloft. Velen herinneren zich de hun beenhouwerij op de Brusselse steenweg, deze heeft op de valreep na 100j aar bestaan. Menig Hallenaar kwam er regelmatig over de vloer. Het mag gezegd worden dat door de ambachtelijk gemaakte wildpastijen, de zelfgemaakte gekookte hesp, wild en gevogelte producten van de beenhouwerij als speciaalzaak was gekend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Felix Merckx
Foto Olaf
 

“Toon moet in HALLE blijven”

Toon_moet_in_halle_blijven
Op de foto: Bart Ide, Jerome Pierreux, Jan Pierreux, Toon Gyselbrecht, Mathias Pierquin en Bram Ghysels. (Ingezonden)
 

 Twee weken terug kwam het bericht dat de salesianen van Don Bosco Halle de stad de komende zomer moeten verlaten. Ze worden ergens in Vlaanderen geplaatst in een andere Don Bosco instituut. “Een schande”, zo reageren vrienden van salesiaan Toon Gyselbrecht. “Het is ontzettend jammer dat ze Toon van ons willen wegnemen. Hij is onze vriend en we willen niet dat hij vertrekt. We hebben de indruk dat alles boven zijn hoofd beslist wordt. Toon wil Halle niet verlaten. Wordt er wel naar hem geluisterd?”, vraagt vriend Mathias Pierquin zich luidop af. Hij startte samen met vrienden van Toon een petitie op het internet om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen om Toon in Halle te houden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Frank Boon is de nieuwe ereburger van HALLE

Boon_1
Foto's Felix Merckx
 

 Nadat hij in 2008 al het ereplakket van de stad Halle kreeg, werd hij nu ook ereburger van de stad. Door het brouwen van zijn geuze, kriek en andere zette hij Halle op de wereldkaart . Hij zette zijn eerste bescheiden stappen in de lambiekwereld in 1975 als geuzesteker en handelaar in streekbieren in Halle. In 2006 koos de Halse Persclub hem al tot persoon van het jaar in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - 2600 vierkante meter nieuw voetpad verfraait Stroppen

Brusselsesteenweg
Foto Felix Merckx
 

 De werken op de Brusselsesteenweg, tussen de Jacminstraat en Uylenbroeckstraat, zijn afgerond. Er werden nieuwe voetpaden aangelegd. Van één van de werken is Halle al verlost, maar deze week beginnen er anderen aan de Nederhembrug die voor veel verkeersmiserie zullen zorgen (zie https://editiepajot.com/regios/7/articles/54399 )

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Vrijgezellenweekend start in Lucie Lambert

Marjolein
Foto Olaf
 

 Vele oudjes waren in Lucie Lambert getuigen van het begin van de mooie romance tussen Marjolein Van Roy en Tom Vande Gucht, daarom vonden ze het ook zo belangrijk om het vrijgezellenweekend daar te starten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2017
Olaf Feldberg
Foto Olaf
 

Zaterdag werd er in HALLE gewinkeld in de sfeer van de jaren 50 en 60

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Mustang & Co uit Saintes palmde de Grote Markt in
 

De Halse handelaars hielden voor de tweede keer ‘De Halse Happy Days’. Je kon er zaterdag winkelen en ondertussen genieten van een modeshow en een demonstratie Line dancing op de Bergensesteenweg. Er waren ook talrijke old-timers te zien in het winkelcentrum en in de Basiliekstraat  stonden er foodtrucks om de klanten te verwennen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

HALLE heeft zijn ‘tuttenboom’

Tut_1
Foto's Felix Merckx
 

 De zesde editie van de Samenspeeldag had plaats op Speelplein Joepie, Brouwerijstraat 32 in Halle. Ze organiseren jaarlijks deze Samenspeeldag tijdens de Vlaamse Week van de Opvoeding (16 tot 23 mei). Aan het Huis van het Kind werd ook de eerste tuttenboom geplaatst

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Felix Merskx
Felix Merckx en Emile Devogeleer
 

HALLE - Meiboomstoet

Academie_1
Foto's Olaf
 

 De Meiboomstoet trok weer door de Halse straten en dat  reeds voor het zesde jaar op rij. Kinderen van de kinderateliers in academie ‘de Meiboom’ wandelden in stoet met hun kunstwerken door de stad. Zij vormden zo een wandelende tentoonstelling.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Felix Merckx
Foto Olaf
 

FP HALLE-GOOIK wint op Malle-Beerse met 5-7 en kijkt uit naar titelviering volgende vrijdag.

Logo_halle_gooikkopie
EP

 FP Halle-Gooik trok een week na de gewonnen landstitel naar KK Malle voor wat steeds een moeilijke verplaatsing was. De supporters waren massaal opgekomen voor deze wedstrijd. Ze kregen een leuk kijkstuk. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Felix Merckx
Ep
 

HALLE - Scholieren zijn de peters van oorlogsmonumenten

Oudstrijders_1
Foto's Olaf
 

 Halse scholen namen het afgelopen jaar het peterschap op van oorlogsmonumenten in Halle. Het project peterschap der monumenten is een samenwerking tussen  de stad Halle , de directie en leerkrachten van de deelnemende basisscholen , de Nationale  Strijdersbond van België en de Vaderlandslievende lokale verenigingen . 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Felix Merckx
Foto Olaf
 

Boottochten naar Ronquières en Strépy-Thieu

Editiepajot_halle_vaarhappeni_ng_1_foto_merckx
Archief Felix Merckx

 Men staat aan de begin van het nieuwe zomervaarseizoen met spectaculaire, leuke en ontspannende boottochten op het programma. Vanuit Halle kan men varen naar Ronquières en Strépy-Thieu

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 

HALLE - De Vrie Kadeikes gaan retro

Retro_mania
EP

 Voor het derde jaar op rij organiseert HKV De Vrie Kadeikes Retro Man!a. Op 27 mei dompelen ze Lembeek onder in retrosfeer. Retro Man!a is een uniek evenement en biedt voor elk wat wils Retro Mania is een initiatief van de Halse carnavalgroep De Vrie Kadeikes. Retro Mania is een dag boordevol retro-activiteiten voor jong en oud. Zo is er overdag een classic scooter, retro bike en old timer treffen, gevolgd door een rondrit door het glooiende Pajottenland. Nadien volgt een optreden van De Muyllekes en Andy Swingstar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE / GALMAARDEN - De Krekels voor El Faro

Editiepajot_galmaarden_de_krekels__kopie_
De Krekels voor café El Faro. - Foto Marc Colpaert
 

De Krekels, een wandelvereniging uit Halle, trok naar de top van de Bosberg in Galmaarden voor een leuke wandeling door dit deeltje van het Pajottenland. Elke donderdag kan men de deelnemers aan de wandelingen van De Krekels wel ergens aantreffen in het Pajottenland of de Zennevallei. "Vandaag gaan we een wandeling maken van 11 km,

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Kleuters van HALLE bewegen met Hopsakee

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef
 

Alle basisscholen van Halle krijgen elk jaar de kans om zich in te schrijven in het bewegingsproject ‘Hopsakee’. De stad Halle staat in voor het vervoer en de huur van het materiaal. Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) Vlaams-Brabant voorziet dan ballen, fietsen, steppen en grote blokken waar de kinderen volop mee kunnen bewegen. De kleuters van de Vrije kleuterschool Spring in ’t Veld in Breedhout beleefden donderdag veel plezier met het speelmateriaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

HALLE - Waterbestrijding in Hondzocht -werken Steengroefstraat liggen stil

Kruiskensheide
Archief Felix Merckx

 De riolering in zijstraat Kruiskensheide is intussen volledig aangelegd. Vanaf vandaag 19 mei legt de aannemer verder de riolering aan richting Edingensesteenweg. Tegen het bouwverlof zal het gescheiden rioleringsstelsel er in de Kruiskensheide volledig afgewerkt zijn. Na het bouwverlof start er de bovenaanleg. Tijdens het bouwverlof zal aan de hand van steenslag Kruiskensheide wel toegankelijk zijn voor alle verkeer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 

Renovatie Sociaal Huis van HALLE wint goud

Sociaal_1
Foto Felix Merckx
 

 Op de jaarlijkse uitreiking van de Publica Awards werd het “Sociaal Huis van Halle” – een ontwerp van WAW Architecten – bekroond met twee onderscheidingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Speelplein Joepie 2017

Joepie_speelplein
EP

 Speelplein Joepie staat weer paraat om  kind(eren) een leuke tijd te bezorgen tijdens de zomervakantie. De voorbije jaren bleef het speelplein groeien, waardoor er in 2017 de nodige veranderingen en uitbreidingen gebeuren. Op deze manier kan het speelplein de stijgende vraag naar vakantieopvang beantwoorden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
Felix Merckx
EP
 

Wzc Henri Van der Stokken op bedevaart naar HALLE

Bedevaart_1
Ingezonden foto's
 

 Samen met de bewoners leefden ze in wzc Van der Stokken toe naar de Mariabedevaart naar de basiliek van Halle. Met 27 bewoners en heel wat familieleden, vrijwilligers, mensen van Ziekenzorg Pepingen en medewerkers zetten ze met de autocar koers richting Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Elsie De Greef | 22 mei 2017
Felix Merckx | 22 mei 2017
Felix Merckx | 22 mei 2017
Felix Merckx | 21 mei 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merskx | 20 mei 2017
Felix Merckx | 20 mei 2017
Felix Merckx | 20 mei 2017
Marc Colpaert | 19 mei 2017
Elsie De Greef | 19 mei 2017
Felix Merckx | 19 mei 2017
Felix Merckx | 19 mei 2017

archief