Artikels Archief van Halle

Monumentale street art in HALSE Paterskerk onthuld

Kunst_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 In de Paterskerk in Halle werd het monumentale street art-kunstwerk van de internationaal befaamde kunstenaars Bart Smeets 'smates' en Steve Locatelli in de paterskerk onthuld. Het is het afscheidscadeau van het cultuurbeleid van de provincie Vlaams-Brabant. Het beleidsdomein cultuur wordt vanaf 1 januari overgeheveld van de provincies naar Vlaanderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE – Actie “Bewust omgaan met water loont”,

Water_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Woonwinkel Zennevallei organiseerde in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting een campagne tegen het bewust omgaan met water. 37 personen schreven zich in voor een workshop om op de juiste manier om te gaan met water in het dagelijks gebruik, hieruit werden drie deelnemers beloond met een geldprijs.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Essenbekenaren Alphonse en Rose zijn een gouden koppel

Halle_goud_degreef_g_
Alphonse Degreef en Marie-Rose Tordeurs vieren gouden huwelijk. Foto's ingezonden en Marc Sluys
 

Alphonse Degreef en Marie-Rose Tordeurs uit de Kasteelstraat 78 in Essenbeek-Halle vierden hun gouden bruiloft. Het gezin groeide met de kinderen Benny, Gunther en Heidi en met de kleinkinderen Mandy, Angie, Dean, Charlotte, Thibault, Rune, Marit en Torben. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 dec 2017
Marc Sluys
 

Kerstmarkt basisschool Don Bosco HALLE.

Dsc_2336_13222__large_
Kerstmarkt in basisschool Don Bosco. Foto © Emile Devogeleer
 

 Gisterennamiddag vond in de bassischool Don Bosco Halle een Kerstmarkt plaats in het kader van de ‘Warmste Week’.Deze kleinschalige Kerstmarkt kende zoveel succes dat de lekkernijen op een record tijd uitverkocht was.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

OCMW HALLE steunt de actie ‘Samen tegen armoede’.

Dsc_2366_13214__large_
“De warmste week” bij OCMW Halle. Foto © Emile Devogeleer
 

 Het OCMW Halle nam deel aan “De warmste week” een initiatief van Studio Brussel in het kader van Music for Life. Hiervoor vond er in het Woonzorgcentrum het Zonnig Huis een “Bake For Life” plaats. Iedereen was uitgenodigd om te komen proeven van het baktalent van de medewerkers en te smullen van een variatie van desserten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Zich aanmelden om kind in te schrijven in een kleuter- of lagere school in HALLE, BEERSEL en SINT-PIETERS-LEEUW.

School
EP

 Deze aanmelding is nodig  voor alle kinderen geboren in 2016 en oudere kinderen die van school willen veranderen. Er wordt voor ALLE scholen in Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw aangemeld via de website www.basisschool-aanmelden.be  . Dat betekent dat ouders hun kind met de computer aanmelden voor de scholen van hun keuze voor het schooljaar 2018-2019. Op de website vind je alle nodige informatie rond aanmelden en inschrijven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 dec 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE - Openbare verkoop van afgeschreven goederen stad en OCMW

Halle
EP

 De stad Halle en het OCMW gaan over tot een openbare verkoop van afgeschreven goederen. Onder meer horloges, koelkasten, ladders, scooters, tuinbanken, tenten en zelfs een zoutstrooier staan in de weg en worden daarom verkocht. Wie een bod wil doen, kan dat tot maandag 29 januari

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 dec 2017
Felix Merckx
ep
 

HALLE - Iedereen zorgt voor iedereen in Zilverberk

Zilverberk_1
Foto's Olaf
 

 De nieuwe actie van Zilverberk voor “De warmste week” is gestart. De leerlingen van de school toonden zich terug van hun sportieve kant. Ze maakten met zijn allen een wandeling waarbij de kinderen zich lieten sponsoren. Uiteindelijk haalden ze 8.950 euro op

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 dec 2017
Felix Merckx
Foto Olaf
 

Fifty-One Club HALLE had wat te vieren in de Oude Post van HALLE

Fift_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 In het kader van de 51ste verjaardag van Fifty-One International, hun overkoepelende organisatie, heeft de Halse club hun spaarpot helemaal leeggemaakt. In het totaal werd er  25.000 EUR uitgedeeld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 dec 2017
Emile Devogeleer
E
 

HALLE - Accordeonisten in concert met Doran

Accordeonisten
Ingezonden foto
 

 Op 17 en 18 februari nodigen de Verenigde Accordeonisten u uit op hun jaarlijks winterconcert. Dit jaar hebben zij De Vlaamse Tom Jones uitgenodigd met namen DORAN. Vanaf 19 december kan men kaarten in voorverkoop verkrijgen

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 dec 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Pasar SINT-GENESIUS-RODE op ontdekking in de Basiliek en crypte van HALLE

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 

Zondag 28 januari 2018 bezoekt Pasar Rode de Basiliek en de crypte van Halle. Afspraak om 14u30 aan de hoofdingang van de Sint-Martinusbasiliek, Grote Markt, 1500 Halle. De duur van de rondleiding is ongeveer 2 u. Het bezoek aan de basiliek dompelt je niet alleen onder in de rijke geschiedenis van de stad, je kan er ook enkele meesterwerken uit de Europese kunstgeschiedenis bewonderen, die sinds de restauratie opnieuw schitteren in hun aloude pracht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

HALLE – Veel belangstelling voor de openingsshow van ‘Halle Schaatst 2017-2018’

Schaatst_1
Foto's Emile Devoeeer
 

 Ondanks de gietende regen kwam er heel wat volk opdagen voor de openingsshow van Halle Schaatst 2017-2018.Onder de massa heel wat fans van de acteurs van “De Buurtpolitie” die al te graag op de foto ging en handtekeningen uit deelde

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Lions Club van Kasteel Gaasbeek brengt kerstsfeer op ijspiste

400
EP

 Het is intussen een vaste traditie geworden : Lions Club Kasteel van Gaasbeek organiseert haar kerstmarkt en nodigt iedereen van ganser harte uit voor een hapje en een drankje in de tent aan de ijspiste op het Stationsplein te Halle 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2017
Felix Merckx
Ep
 

Willy Sommers te gast in "Bloed, Zweet & Tranen" op Stadsradio Halle.

Willy___kris
Ingezonden foto
 

 Maandag, 18 december komt Kris Baert met zijn sportprogramma 'Bloed, Zweet en Tranen' naar buiten. Het team van Stadsradio Halle ontvangt dan Willy Sommers in Sportcafé De Bres. Iedereen is welkom. De inkom is GRATIS.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE – Winnaars fotozoektocht van de Halse Seniorenweek

Fotowrdstrijd
Foto Emile Devogeleer
 

 Tijdens de week van 20 tot 24 november organiseerde de Halse Seniorenraad in samenwerking met de Stad Halle, de Halse ouderenverenigingen en diverse organisaties hun vierde Seniorenweek. Met de Seniorenweek wil men zoveel mogelijk 60-plussers samenbrengen en hen enkele aangename dagen bezorgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer en archief Felix Merckx
 

HALLE - Afvalinzameling Kruiskensheide opnieuw huis-aan-huis geplaatst

Intradura
EP

 Het afval van de inwoners van de Kruiskensheide wordt vanaf morgen, woensdag 13 december opnieuw huis-aan-huis opgehaald!Door de laattijdige berichtgeving wordt het afval aan de tijdelijke ophaalpunten deze week ook nog opgehaald. Let op! Vanaf woensdag 20 december is dit niet meet het geval.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 dec 2017
Felix Merckx
ep
 

HALLE - Aanpassingen aan circulatieplan ‘Ademruimte voor Sint-Rochus’ na evaluatie

Rochus_1
Foto Felix Merckx

 De stad Halle heeft het circulatieplan ‘Ademruimte voor Sint-Rochus’ geëvalueerd.    De vele reacties en voorstellen van de inwoners, aangevuld met metingen, vormden de basis voor deze evaluatie. Eind augustus trad het plan ‘Ademruimte voor Sint-Rochus’ in werking. Dat plan wil van de Sint-Rochuswijk een leefbare wijk maken waar het aangenaam en gezond is om te wonen, waar veilige schoolomgevingen een prioriteit zijn en waar fietsers en stappers zich op een comfortabele en veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 dec 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - X-MAS concert met ADM Big Band

Adm_x-mas_20171223
EP

 Een schitterende locatie, een uniek decor, gezellige sfeer en prachtige kerstmuziek gespeeld door een knallende big band... Dit zijn dé ingrediënten om van het kerstconcert van de ADM Big Band, onder leiding van sax virtuoos Philippe Leblanc, opnieuw een topavond te maken op 23 december

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 dec 2017
Felix Merckx
Ep
 

HALLE - Hoera, einde werken fase 1 aan de St. Rochuskerk in zicht! Alleluia

Rochuskerk
Ingezonden foto
 

 Adieu het vallend gedruis van het afbraakmateriaal , adieu het neerdwarrelend stof en de waterinsijpelingsproblemen voor de omwonenden en de bezoekers van de Sint-Rochuskerk 2017 zal gekenmerkt worden als het jaar waarin de buitenbekleding van deze parochiekerk volledig vernieuwd werd .

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2017
Felix Merckx
Ingezonden
 

HALLE – ‘Halle zingt voor het goede doel’ schonk 1350 euro aan ‘Kom op tegen kanker’.

Sax_1
Foto Emile Devogeleer
 

  Op zaterdag 16 september 2017 organiseerde de HKV De Fleerfluiters in samenwerking met de Saffoxy band en Stadsradio Halle een liedjescarousel “ Halle zingt voor het goede doel” in CC ‘t Vondel in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 

Laatste Nieuws

Emile Devogeleer | 16 dec 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 15 dec 2017
Felix Merckx | 12 dec 2017

archief