Artikels Archief van Halle

HALLE – Graffitiproject station Halle

Uitnodiging_graffitiproject
 

 Stad Halle en NMBS met de steun van Infrabel, pakken opnieuw uit met een streetart-evenement om vingers en duimen van af te likken. Op 22 en 23 september wordt het station van Halle aangepakt door 24 streetart- en graffitiartiesten van hoog niveau.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

HALLE toont zijn hart en wordt pleegzorggemeente!

Dsc_0492_01__large_
 

 De stad Halle en Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel ondertekende het charter 'pleegzorggemeente'. Daarmee gaat zij het engagement aan om samen met Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel actief op zoek te gaan naar nieuwe pleeggezinnen en de werking van pleegzorg beter bekend te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Oud-Provincieraadsleden brachten bezoek aan HALLE

Halle_oud_provincieraadsleden_
Oud-Provincieraadsleden van Vlaams-Brabant. Foto © Marc Sluys
 

 De vriendenkring van Oud-Provincieraadsleden van Vlaams-Brabant brachten vandaag een bezoek aan de stad Halle.vDe boeiende dag werd afgesloten met een geleid bezoek aan Brouwerij Boon

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Circus Barones maakt een reis rond de wereld en stopt in HALLE

Circus_vooraanzicht
Ingezonden foto
 

Circus Barones staat van woensdag 3 oktober tot zondag 14 oktober op het grasveld naast JC Stroppen, Guido Gezellestraat in Hallle. Zij brengen een nieuw wervelend spektakel onder de noemer ‘EEN REIS ROND DE WERELD’. De clowns Ronny, patatje en patat nemen u mee naar exotische gebieden, mysterieuze Oosterse landen en zuiderse temperamenten. Laat u verrassen door spectaculaire acts, zowel in de piste, als hoog in de nok van het circus.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

Ibe maakt viergeslacht bij de familie Decoster uit HALLE volledig

Halle_4_geslacht_decoster_
Een 4 geslacht bij de familie Decoster. Foto © Marc Sluys
 

 Bij overgrootvader François De Coster (82) in de Molenborre 27 in Halle werd een viergeslacht gevierd met de komst van Ibe.   

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Zeg samen met PZ Zennevallei ‘Neen, tegen alcohol achter het stuur’

Alcoholcontrole_2013_p200

 Afgelopen weekend werden meerdere controles gehouden in Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Bijna 1 000 bestuurders werden onthaald door onze inspecteurs. Bijna 97 % van de bestuurders waren in orde en mocht onmiddellijk ook weer doorrijden. Acht rijbewijzen echter werden onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen omwille van alcoholintoxicatie, al dan niet in combinatie met drugs. Tien bestuurders moesten hun rijbewijs afgeven en mochten deze 6 uren later opnieuw ophalen in de politiepost. Nog eens negen anderen mochten 3 uren later hun rijbewijs ophalen. Verder werden er nog processen-verbaal opgesteld omwille van niet-keuring, het niet dragen van de gordel, rijden tijdens een verval en het rijden met een voorlopig rijbewijs na 22 uur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2018
Marc Sluys
 

HALLE - De Mannen van de Met zetten er de schaar in...

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 

Op Woensdag 31 oktober om 20u15 komt de Komedie Compagnie op uitnodiging van HKV ‘De Mannen van de Met’ opnieuw naar CC 't Vondel. Het gezelschap rond artistiek leider Dirk Van Vooren wist opnieuw een sterke cast samen te stellen voor een geweldige komedie ‘De Schaar Erin’. Het stuk speelt zich af in het kapsalon 'De Schaar Erin' van de homofiele saloneigenaar Tony (Dirk Van Vooren).

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Eerste cijfers bewaakte fietsenstalling in HALLE

Logo_halle_

 Sinds 4 augustus 2018 kan je op zaterdag gratis gebruik maken van de bewaakte fietsenstalling op de campus van het Heilig Hart & College, in de straat Vondel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2018
Sam Herremans
 

Vlaamse Waterweg start met bouw van Zuidbrug over kanaal in HALLE

Logo_halle_

De Vlaamse Waterweg start met de voorbereidende werken voor de aanleg van de nieuwe Zuidbrug.Deze gloednieuwe brug zal de René Deboecklaan en de Suikerkaai verbinden met de Sint-Rochuswijk. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2018
Sam Herremans
 

HALLE – Openingsweekend CC 't Vondel met openluchttheater Comp Marius

Comp_marius
 

 Volgend weekend zaterdag 22 om 16u00 en zondag 23 september om 11u30 vindt in het stadspark Halle, Parklaan het openluchttheater Comp.Marius plaats. Dit voor de opening van het cultureel seizoen van CC 'T Vondel.

Eén van de absolute toppers qua locatievoorstellingen in open lucht, COMP.MARIUS werd voor de eerste keer uitgenodigd om in het stadspark een voorstelling te komen spelen. Zet Figaro alvast met stip in je agenda want deze theatervoorstelling wil je zeker niet missen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

Help! Op wie moet ik stemmen? VICTORIA Halle brengt raad

Victoria_anders
 

 De Halse radio Victoria (105.2 FM) pakt uit met enkele speciale programma’s n.a.v. de gemeenteraadsverkiezingen. De politieke partijen van Halle worden één voor één op de rooster gelegd in de Ontbijtshow bij Luc Pauwels, op zondagmorgen tussen 9 en 11.

Het debat van de Fietsersbond kan je op vrijdag 21 september live volgen vanaf 20 uur via onze audiostream op www.radiovictoria.be   

Op vrijdag 12 oktober om 20 uur. Het ultieme debat!  Met de kopstukken van de Halse politieke partijen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2018
Marc Sluys
 

De Zingende Sossen doorkruisen heel Halle al zingend door

Zingende_sossen
 

 Maarten Vanholst, Mathias Pierquin en Bram Ghysels zijn al jaren bevriend. Ze staan alle drie op de lijst van sp.a voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Halle en ze wouden graag huisbezoeken doen op een originele manier. In plaats van foldertjes te bussen, schreven ze een liedje. Als ‘De Zingende Sossen’ trekken ze de komende weken van deur tot deur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

HALLE goed op weg en waar naar naartoe

Hgow2018_affiche
 

 Wat: debatavond over mobiliteit in Halle! Wanneer: vrijdag 21 september, 20u! Waar: Raadzaal stadhuis Halle! Organisatie: Fietsersbond Halle. Breng je stem uit en luister naar de standpunten van de politieke partijen die opkomen in Halle op vrijdag 21 september om 20u tijdens de debatavond over mobiliteit in de Raadzaal van het stadhuis in Halle. De avond wordt integraal uitgezonden via een audio livestream op www.radiovictoria.be.  De uitzending kan nadien ook herbeluisterd worden via bovenvermelde website. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2018
Sam Herremans
 

Boekvoorstelling inloopcentrum HALLE

20180808_uitnodiging_ilc_halle
 

 Op dinsdag 2 oktober zet inloopcentrum ‘MézenHalle’ de deur open van haar werking. De medewerkers leiden je rond, geven uitleg en beantwoorden al je vragen. Ze ontvangen je om 11u. Om 11u30 wordt het boek “Mensen en de kracht van ontmoeting” voorgesteld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HALLE - Opendeurdag in Rugkliniek Moonens

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef
 

Drie jaar geleden verhuisde de praktijk van Tine Moonens van Dworp naar het centrum van Halle, meer bepaald in de Dekenstraat 21, onder de naam Rugkliniek Moonens. Met succes, intussen werden al meer dan 2000 mensen van Halle en omstreken geholpen. En ze breiden uit... weldra ook open op zaterdag!

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

HALLE – Verwelkoming van de nieuwe inwoners

Dsc_0397_01__large_
 

 Stad Halle hield naar jaarlijkse gewoonte een warm ontvangst voor zijn nieuwe inwoners. Burgemeester D-Pieters wist in zijn verwelkoming de nieuwe inwoners te vertellen dat er buiten het Halse centrum nog vele andere plekjes rond Halle te bewonderen zijn.

Naast het Hallerbos is Halle ook rijk aan bossen in Lembeek en Buizingen die vele Hallenaren zelf nog niet ontdekt hebben,

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

FP Halle-Gooik wint competitieopener tegen Moeskroen met 12-1

Futsal_hg
 

 FP Halle-Gooik kreeg met Moeskroen een ploeg over de vloer die hen al een paar jaar heel goed ligt. Dat was niet anders in de Bres waar een avondje éénrichtingsfutsal te zien was. De Bail zorgde met een heerlijke schuiver voor de openingstreffer. FP Halle-Gooik duwde even stevig door, Grello met de dribbel, Adnane met de deviatie en Leo met de punter tikten Moeskroen al snel tegen de touwen. Nieuwkomer Diogo toverde dan een loepzuivere hattrick uit zijn sloffen op 1’30.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2018
Devogeleer Emile
e.p
 

HALLE – Slotfeest Nederlands onder de zon in het stadspark

Dsc_0194_01_01__large_
 

 Deze zomer organiseerde de Stad Halle in samenwerking met verschillende partners elke week minstens één activiteit waar men zijn Nederlands kon oefenen.

Vandaag zaterdag 15 september eindigde het eerste seizoen van een succesvolle editie van Nederlands onder de zon met een feestelijke lunch en drankje aan het Paviljoentje in het Elisabethpark in Halle

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – oud-leerlingenavond voor de oud-leerlingen van het Koninklijk Atheneum Halle.

Oud_leerlingen
 

Op zaterdag 10 november 2018 organiseert OKAH, de oud-leerlingenvereniging van het Koninklijk Atheneum Halle, een oud-leerlingenavond voor iedereen die op deze school is afgestuurd in de jaren die eindigen op een ‘0, ‘1 of ‘2 (bv. 1972), of voor 1970.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden
 

HALLE – Halse Carnavalraad zet ze allemoe den buum in

Revue_affiche2018
 

 "allemoe den buum in!",is de nieuwe carnavalsrevue die dit jaar wordt opgevoerd in CC 't Vondel op vrijdag 5 oktober om 20u30. De revue speelt zich af in het Hallerbos en zit vol met verwijzingen naar de Halse actualiteit en zeker de gemeenteraadsverkiezingen.

Voor de 17de keer al palmt het team van de Halse carnavalrevue CC 't Vondel in voor een ludiek totaalspektakel. “Allemoe den buum in!” zo heet de revue waarmee ze opnieuw de draak steken met figuren en gebeurtenissen uit de Halse actualiteit. Het wordt weer een afwisselende show met sketchen, liedjes, filmpjes en internationale variété-acts.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer emile & ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Devogeleer Emile | 20 sep 2018
Devogeleer Emile | 20 sep 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 18 sep 2018
Marc Sluys | 17 sep 2018
Elsie De Greef | 17 sep 2018
Devogeleer Emile | 16 sep 2018

archief