Artikels Archief van Halle

Ambitiekader ‘Opgewekt PAJOTTENLAND’ engageert zich voor hernieuwbare energie

1_opgewekt_pajottenland___6a_
Ambitiekader ‘Opgewekt PAJOTTENLAND’ engageert zich voor hernieuwbare energie - © Deschuyffeleer
 

In de gerenoveerde pastorie van Vlezenbeek ondertekenden gedeputeerde Ann Schevenels, burgemeesters en vertegenwoordigers van de tien deelnemende gemeenten evenals de twee partnergroeperingen het ambitiekader 'Opgewekt Pajottenland'. Dat kader wil voor het Pajottenland met zijn grote landschappelijke waarde een gedragen ruimtelijke visie op hernieuwbare energie creëren en meteen ook inspiratie bieden voor concrete projecten. 'Opgewekt Pajottenland' is één van de eerste uitvloeisels van.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Jaarlijkse brunch Vrienden van het Lindegroen Buizingen om te bedanken

Brunch_5_kopie
De vrijwilligers werden bedankt. Foto Ingezonden
 

Zondag 15 september werd er naar jaarlijkse gewoonte een brunch georganiseerd in zaal het Lindegroen voor alle medewerker die zich inzetten voor de Vzw Vrienden van het Lindegroen. Via de brunch wil de Vzw zijn vrijwilligers, een honderdtal mensen, bedanken voor hun werk van het afgelopen jaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Bertrand Demiddeleer uit HALLE legt eed af in provincieraad

Auto-1
Bertrand Demiddeleer legt eed af in provincieraad.
 

 Bertrand Demiddeleer (sp.a) uit Halle legde vandaag de eed af in de provincieraad van Vlaams-Brabant. Hij vervangt er zijn partijgenote Fatima Lamarti uit Vilvoorde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HALLE - Erfgoedzorg wordt bekeken als gevolg van Villa Reumont deining

13-08-rogier-lindemans
Rogier Lindemans toont zich erg bezorgd over het Halse onroerend erfgoed
 

In Halle schoten omwonenden, verenigingen en politici plots wakker toen enkele gweken geleden bleek dat de villa Reumont aan de Villalaan (op de hoek met de Welkomstlaan) zal worden gesloopt om plaats te ruimen voor  19 appartementen.  Iedereen scheen plots te beseffen dat er met het bouwkundig Erfgoed van de stad zorgzaam moet worden omgegaan. Voor de Art Nouveau villa Reumont of Van Lier geldt op dit moment geen enkele bescherming  en de bouwpromotor  heeft dus meer dan warschijnlijk het recht aan zijn kant. Hoewel de vele bezwaarschriften, ook van Halse cultuur- en natuurverenigingen toch tot bezinning nopen."De politiek" gaat er zich nu echt wel over buigen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - Petitie Villa Reumont maakt indruk

Villa_reumont_en_sint-lucasarchief
 

Het protest tegen het mogelijk slopen van de art deco villa Reumont heeft een bijzonder groot draagvlak in de Sint-Rochuswijk. Dat blijkt uit het succes van de petitie die het Comité V aan het schepencollege bezorgde:niet minder dan 3.300 handtekeningen werden in volle zomerperiode ingezameld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

FP Halle-Gooik blijft steken op gelijkspel bij seizoensopener

Futsal_hg

 Een sterk gehavend FP Halle-Gook kreeg nieuwkomer Borgloon over de vloer voor de seizoensopener. Met Grello, Patias, Diogo & Venancio zat een gehele basisploeg aan de kant en dat was ook duidelijk zichtbaar. Doelpunten: 1-0 Cordier, 1-1 Paulus, 1-2 Paulus, 2-2 Xuxa, 3-2 Crema, 3-3 Duric


 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2019
Marc Sluys
 

HALLE – Gilles en Pierrots van Groot Halle werkjaar 2019-2020

Dsc_7393_01__large_
 

Zaterdag 21 September 4de open Belgisch kampioenschap Gillesklompen gooien. Van 13u tot 19u in het park  van Buizingen (kaatsplein). Meedingen kan in 3 categorieën: man/vrouw/kind. Wij voorzien doorlopend gekoelde dranken, hamburgers, een springkasteel voor de kleinste en leuke randanimatie zoals nagelke klop, kubb,... Groot en klein zijn welkom op dit gezellig kampioenschap.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Black Eagle Halle stelt najaarsactiviteiten voor

Black_eagle_halle_stelt_najaarsactiviteiten_voor_
 

Kung fu-club Black Eagle Halle heeft op zaterdag 14 september officieel haar najaarsprogramma voorgesteld.

“Zoals de traditie het voorschrijft staat het najaar bij Black Eagle Halle bol van de activiteiten die een sterke sociale inslag hebben”, legt Arno Pirolo, secretaris van Black Eagle Halle uit. “Het hoofddoel van deze activiteiten is niet alleen om onze leden en sympathisanten dichter bij elkaar te brengen, maar ook om hen nauwer te betrekken bij onze werking en het clubgebeuren.”

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

MATERIA GIN uit HALLE : 4 Belgische (Halse) gins geïnspireerd door de 4 elementen

Johan_pevenagie__gin_
Johan Pevernagie van Stokerij ZenneZonde / Double Z Distillery. Foto Ingezonden
 

 Johan Pevernagie van Stokerij ZenneZonde bracht midden 2017 maar liefst 4 nieuwe gins op de markt. Niettegenstaande de grote hype rond de gins dan wel geluwd is, blijven de Materia Gins hun weg banen op de spirits markt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HALLE - Nieuw Politiehuis Fabriekstraat

13-09-simulatiefoto-nieuw-politiehuis-halle_1568377004
Zo moet de oude rijkswachtkazerne er uitzien na de vernieuwing
 

In Halle gaat op 17 oktober  de bouw van een niew politiecommissariaat van start in de Fabriekstraat.Het nieuwe politiehuis zal onderdak krijgen in de voormalige rijkswachtkazerne aan de Fabriekstraat, die in oppervlakte nagenoeg verdubbeld wordt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Halle maakt zich op voor tweede Urban Run & Walk op 22 september van 15u tot 18u – atletiekpiste De Bres

Img_4156
Halle en Fris organiseren tweede Urban Run & Walk. Foto © Marc Sluys
 

 Halle maakt zich op voor de tweede Urban Run & Walk. Dat is een uniek sportief concept waarbij je loopt of wandelt door 10 unieke historische en typisch Halse locaties. En ‘door’ mag je behoorlijk letterlijk nemen. Afspraak op zondag 22 september aan de atletiekpiste De Bres. De organisatie van deze tweede Urban Run & Walk is in handen van Sport Halle en FriS vzw, dat is een sport- en activiteitenvereniging voor kinderen en volwassenen met een beperking.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HALLE - Nieuw stadsmagazijn aan de Lariellestrat

Magazijn
 

Op 14 oktober 2019 starten de bouwwerken van een  nieuw stadsmagazijn aan de Robert Lariëllestraat. Het college van burgemeester en schepenen heeft hiervoor groen licht gegeven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE – Festivhalle aardig op weg om de 10.000 bezoekers te ontvangen

Sh2_3292_01__large_
 

Het festival ‘Festivhalle’ mocht gedurende de twee eerste dagen van hun 15 jaar bestaan, al een massa volk ontvangen, jong en oud kwamen er genieten van de muziek bij een lekker drankje, door het mooie weer kwamen heel wat muziekliefhebbers met de fiets, trein of openbaar vervoer naar het centrum van Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile - archief
 

HALLE – FESTIVHALLE mikt op 10.000 bezoekers voor hun 15de editie

Sh2_3089_01__large_
 

Donderdagavond 12 september op de parking aan de Leide ging de 15de editie van het driedaagse festival  ‘FESTIVHALLE’ van start, meteen goed voor een massa opgekomen muziekliefhebbers, Normaal is het op donderdag de kalmste dag van het Festival, maar dit was dit jaar niet het geval.

De aftrap werd gegeven door de groep Bucklevish, gevolgd door ‘LOBSTAR’ deze band uit de streek hoeven ze niet meer voor te stellen, ze behoren zowat bij de meubelen van Festivhalle

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE- Niets dan vrienden op het buurtfeest in de Groenstraat

Straatfeest_2019_034
 

Groenstraat Feest- zaterdag 7/9/2019. Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar naar aanleiding van de vergroening ( geveltuintjes) van onze straat hebben we de smaak van ' samen feesten ' te pakken. Zo toastte we reeds gezamenlijk op het nieuwe jaar en stond er nu een tweede straatfeest op de agenda

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2019
Devogeleer Emile
© Ingezonden foto's
 

HALLE - Groene begraafplaats Buizingen

Begraafplaats
 

 Na Breedhout heeft de stad Halle nu ook de begraafplaats van Buizingen aangepakt en ingegroend. Alle grindpaden tussen de graven werden getransformeerd tot graspaden zodat het onkruid er weinig kansen krijgt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Diamanten bruiloft voor Josee en Joseph uit HALLE

Foto_bij_persbericht_-__diamanten_bruiloft_voor_josee_en_joseph_
Josee Dekeyzer en Joseph Vanderstappen vierden diamant. Foto Ingezonden
 

 Josee Dekeyzer (79) en Joseph Vanderstappen (82) vierden op zaterdag 7 september hun diamanten huwelijk in zaal Alpenrose in Meerbeke. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HALLE - Kampioen Eerlijke Handel Vlaams-Brabant

F2690006-294b-4a67-8586-b257664260b1
 

Halle  is uitgeroepen tot 'eerlijkste gemeente van Vlaams-Brabant' in het kader van de Fairtrade - acties.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - Kom-Pas! met vrijetijdsaanbod

Btnkompashalle

Steeds meer mensen met een beperkt inkomen vinden de weg naar het vrijetijdsaanbod dankzij de kortingpas ‘Kom!Pas’. Het Lokaal Netwerk voor personen in armoede, dat is een samenwerking tussen de stad en de Halse sociale partners, heeft intussen een reeks voorstellen uitgewerkt om deze vrijetijdsparticipatie nog meer te bevorderen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - Nieuwe regels toegang sociale woningen

Th
Nieuwe regels voor toegang tot sociale huisvesting

Het toewijzingsbeleid voor een sociale woning wordt uitgebreid. Daardoor komen - na de geboren en getogen Hallenaars - ook kandidaat-huurders die al 20 jaar in de stad wonen, sneller in aanmerking voor een sociale huurwoning.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Roger Swalens | 17 sep 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 sep 2019
Roger Swalens | 16 sep 2019
Roger Swalens | 11 sep 2019
Roger Swalens | 11 sep 2019

archief