Artikels Archief van Halle

HALLE – Lange JOJO en “ LEMBEIK BAUVE” zingen de Rode Duivels naar de finale

Jojo-lembeikbauve__large_
 

 Het Brussels ketje Lange JoJo dook samen met de leden van de groep Lembeik Bauve de studio in om hun “mundial 2018” lied op te nemen, zoals we van Lange JoJo & Lembeik Bauve gewoon zijn is het een Nederlandstalig nummer vol met swing geworden. Met het lied “ Allez Allez de Belgen scoren weer” is de eerste stap gezet naar …...den titel ???

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

Jeroen Hofmans trekt N-VA-lijst HALLE

Img_3001
Mark Demesmaeker en Jeroen Hofmans. Foto © Ingezonden.
 

 Jeroen Hofmans zal in oktober de Halse N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen aanvoeren. Mark Demesmaeker stuwt de lijst vooruit vanop de lijstduwersplaats.
Jeroen Hofmans is de fractieleider voor N-VA in de Halse OCMW-Raad. Hij heeft jarenlange ervaring opgebouwd als mandataris en heeft daarbij respect weten afdwingen bij voor- én tegenstanders.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

HALLE – Marc Snoeck trekt de lijst sp.a in Halle

Spa
 

 De voorbije zes jaar heeft SP.A deelgenomen aan het beleid van onze stad. We hebben getracht dit op een bijzonder actieve en zichtbare manier te doen. Niet vanuit een ivoren toren, maar dichtbij de mensen en het Halse verenigingsleven, zegt schepen Marc Snoeck.
Men kan mogelijks over het beleid van de voorbije zes jaar kritische bedenkingen hebben, maar wat men zeker en vast niet kan zeggen dat is dat er niet gewerkt is geweest. De lijst van mooie verwezenlijkingen en nieuwe initiatieven is ellenlang.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

HALLE - Topsporters op bezoek in HHC Handbooghof

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 

Donderdag kreeg de basisschool van het Heilig Hart en College Handbooghof bezoek van twee absolute topsporters, Simon Debognies en Isaac Kimeli zijn toonaangevende figuren in de loopwereld. Kimeli is huidig en drievoudig Belgisch Kampioen en werd ook reeds Europees Kampioen veldlopen. Simon is een grote belofte en heeft het Belgisch record op de 10km bij de beloften. Bovendien is Simon vice-Europees Kampioen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Een nieuwe bus voor een gesigneerd spelerstruitje

Dsc_1380_02__large__01
 

 Bell Tours is in de streek, regio en verre omgeving geen onbekende in verhuur van luxe bussen en VIP reizen en is vanaf dit jaar ook de officiële vervoerspartner van de drievoudige Belgische landskampioenen ( vierde tittel is op komst) van Futsal Project Halle-Gooik.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Bewegen met Hopsakee in HALLE

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef
 

Alle basisscholen van Halle krijgen elk jaar de kans om zich in te schrijven in het bewegingsproject ‘Hopsakee’. De stad Halle staat  in voor het vervoer en de huur van het materiaal. Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) Vlaams-Brabant voorziet dan ballen, fietsen, steppen en grote blokken waar de kinderen volop mee kunnen bewegen. De kleuters van de Vrije kleuterschool Spring in ’t Veld in Breedhout beleefden donderdag veel plezier met het speelmateriaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Veel volk op de baan voor grootschalige actie IN ZENNEVALLEI

 Afgelopen woensdag werd een grootschalige actie met verschillende partners gehouden op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. In totaal namen 11 politieambtenaren, 8 ambtenaren van Vlabel, een controleur van de RVA en 3 controleurs van de Sociale inspectie deel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2018
Marc Sluys
 

HALLE - Tentoonstelling ‘Kunst 50+’

20180517_152722
 

Op donderdag 18 mei 2018 om 14 uur werd de tweede expositie ‘Kunst 50+’ in woonzorgcentrum Henri Vander Stokken officieel geopend met een feestelijke vernissage. Seniorenkunstenaars krijgen nog te weinig de mogelijkheid om hun werk aan een groot publiek voor te stellen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2018
Sam Herremans
ingezonden
 

HALLE – Paul Michiels op de vijfde editie van de Stroppenconcerten

Dsc_1321_02__large_
 

De Stroppenconcerten worden dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Halle Events VZW; Dit jaarlijks festival voor de hele familie, jong en oud zal opnieuw doorgaan op 7 maandagen en 1 dinsdag 14 augustus. Met twee optredens waaronder de hoofdact Paul Michiels om 23u00.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

OCMW en Stad HALLE worden één

Img_3058
Sonia Christiaens en Jan De Winne de gloednieuw algemeen directeur van de organisatie. Foto Marc Sluys
 

 Stad en OCMW Halle worden vanaf 1 januari 2019 één organisatie. Op die manier wordt resoluut de kaart van dienstverlening getrokken. Het samensmelten van stad en OCMW startte vanuit de overtuiging dat er van 2 organisaties één sterke en klantgerichte organisatie kan worden gemaakt. De fusie is wettelijk ook verplicht. Het nieuwe decreet lokaal bestuur streeft immers naar een maximale integratie van stad & OCMW. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2018
Sam Herremans
 

Circulatieplan “Ademruimte voor Sint-Rochus” HALLE definitief ingevoerd

Stad_halle_

 Het circulatieplan “Ademruimte voor Sint-Rochus” werd vorige zomer in proefopstelling ingevoerd. De mobiliteitsmaatregelen in Sint-Rochus hadden tot doel om van de Sint-Rochuswijk een leefbare wijk maken waar het aangenaam en gezond is om te wonen, waar veilige schoolomgevingen een prioriteit zijn en waar fietsers en stappers zich op een comfortabele en veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. Het plan werd vooraf via een aantal inspraakavonden op Sint-Rochus afgetoetst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2018
Sam Herremans
 

Werken Spoorwegstraat en Nederhemparking in HALLE bijna klaar; J. Laroystraat wordt verkeersvrij

Nva_1
Foto Ingezonden
 

 De nieuwe Nederhemparking en de Spoorwegstraat zijn bijna voltooid. Midden juli worden parking en straat in gebruik genomen en zo worden een pak extra parkeerplaatsen gecreëerd. De Halse gemeenteraad keurde de nieuwe verkeersregeling die met de opening van de nieuwe parking en de Spoorwegstraat gepaard gaat, goed. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2018
Sam Herremans
 

Nieuwe parkeerregeling in de O. de Kerchove d’Exaerdestraat in BUIZINGEN

Stad_halle_

 De parkeerregeling in de O. de Kerchove d' Exaerdestraat in Buizingen tussen het kruispunt met het Sum en de Biezeput wordt geoptimaliseerd om extra parkeerplaatsen te creëren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2018
Sam Herremans
 

Beertsestraat en Haagstraat worden zone 30

Stad_halle_

De Halse gemeenteraad besliste om in de Beertsestraat (gedeelte tussen Haagstraat en bebouwde kom) en in de Haagstraat zone 30 in te voeren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2018
Sam Herremans
 

HALLE – Herbeleef de Mariaprocessie in beeld

Panorama3groot__large_
 

Pinksteren is om de twee jaar een speciale dag voor de Hallenaren en vooral voor de Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Halle, die dag trekt de Mariaprocessie door het stadscentrum.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – N-VA heeft bedenkingen bij verkeerslichten op Nederhembrug

Nva_1
 

 Het project Nederhem gaat zijn finale fase in en daarom werd het circulatieplan ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. Op de plaats waar de nieuw aangelegde Spoorwegstraat aansluit op Nederhem komt een kruispunt met verkeerslichten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2018
Devogeleer Emile
ingezonden
 

HALLE – Kleine Vaantjesboer nu ook lid van de Broederschap Onze-Lieve-Vrouw

7fa8e767-8941-4b79-beb9-f5745f5dfdde_01
 

Aan de vooravond van de Halse Mariaprocessie werd de kleine Vaantjesboer lid van de Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Halle ter gelegenheid van “Halle, 750 jaar Mariastad”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Nieuw festival Skallyfest

Skalifest__large_
 

Het festivalseizoen is weer afgetrapt. Ook in Halle is dat dit jaar niet anders! Met trots stelt een nieuwe vzw de eerste editie van hun festival voor: Skallyfest. Dit festival zal plaatsvinden op 2 juni in het Heilig Hart&College, op de parking ter hoogte van de hoek Parklaan-Handbooghof.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

HALLE – Eerste animatorcursus in Halle

Animator
 

Voor de allereerste keer wordt er een animatorcursus georganiseerd in Halle en dit op de terreinen van Don Bosco Halle van 2 tot 7 juli. Alle jongeren vanaf 15 jaar die zich willen verdiepen in de geheimen van het animatorschap, om bijvoorbeeld leider te worden op een speelplein of jeugdbeweging, zijn welkom.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2018
Devogeleer Emile
ep
 

HALLE - Eric Baranyanka laat weer van zich horen met een zomers liedje

Erick__large_
 

Eric Baranyanka,de goedlachse Belgo Burundese artistieke duizendpoot, bekend van TV, theater en musicals laat weer een wereldmuziek single op ons af.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Laatste Nieuws

Sam Herremans | 25 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Elsie De Greef | 24 mei 2018
Sam Herremans | 23 mei 2018
Sam Herremans | 23 mei 2018
Sam Herremans | 23 mei 2018
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 22 mei 2018
Devogeleer Emile | 22 mei 2018

archief