Artikels Archief van Halle

HALLE – Nieuwjaarsreceptie CD&V HALLE

Uittredende_mandatarissen
 

 Op vrijdag 18 januari hield CD&V Halle haar nieuwjaarsreceptie in zaal Lindegroen in Buizingen. Aan het begin van de nieuwe legislatuur was het een bijzondere receptie. De nieuwe mandatarissen kregen de kans om een woordje te zeggen tegen het aanwezige publiek, maar de partij nam tegelijk ook afscheid van de mandatarissen die vanaf 2019 geen functie meer vervullen in het stadsbestuur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 

FP Halle-Gooik blaast Malle-Beerse weg in topper met 15-0

Dsc_2789_01__large_
 

 FP Halle-Gooik kreeg met KK Malle de ploeg op bezoek die het hen in de heenronde heel moeilijk maakte, In de Bres was daar zeer weinig van te merken, Halle-Gooik speelde 40 minuten lang op een zeer hoog niveau en Malle-Beerse kraakte helemaal na de rust. Voor de rust kon Malle de score nog beperken maar na goals van Leo, Leitao, Patias, Dujacquier & Grello gingen we toch met 5-0 rusten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Kunstenaarskoppel Jeanne Fastenaekers en Hendrik De Greef stellen tentoon in wzc Zonnig Huis

Dsc_2769_02__large_
 

 Het gebeurt niet vaak dat een kunstenaarskoppel samen hun kunstwerken exposeren, vandaag was dit het geval met Jeanne Fastenaekers en haar echtgenoot Hendrik De Greef. Jeanne haar passies zijn schilderwerken in acryl en kantklossen. Die ze dan samen brengt tot een prachtig kunstwerk.

Hendrik vindt voor zijn inspiratie en de natuur en in de stad. Hij maakt voornamelijk abstracte werken in acryl en gebruikt ook allerlei materiaal om zijn werken vorm te geven zoals zand en stoffen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Literair Feest Lembeek Vrijstaat

Dsc_4197__large_
 

Op zaterdag 2 februari (20u) organiseren cc ’t Vondel en de bibliotheek een literair feest in brouwerij Boon onder de noemer ‘Lembeek Vrijstaat!’

Tijdens het Ancien Régime was Lembeek werkelijk een vrijstaat. Op het brouwen van bier en het stoken van jenever werden geen taksen geheven. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Lembeek toen meer dan 50 brouwerijen en stokerijen telde en het dorp uitgegroeide tot een soort Monaco aan de Zenne.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Stad Halle krijgt 300.000 euro voor stadsvernieuwingsproject

Dsc_0004__large_
 

 Vlaams minister van Stedenbeleid Liesbeth Homans kent aan 5 projecten, waarvan 1 van de stad Halle, subsidies toe om vernieuwende projecten op te starten om hun steden leefbaarder en duurzamer te maken. Voor Halle gaat het om een subsidie van 300.000 euro.

Jaarlijks lanceert minister Homans een thema waarrond steden en gemeenten vernieuwende initiatieven kunnen indienen. Dit jaar werd gekozen voor het thema ‘Groen en water in de stad’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

1.7 miljoen euro woonpremies voor 2.374 Vlaams-Brabanders

Webp

 De provincie Vlaams-Brabant biedt premies voor dak- en zoldervloerisolatie en de plaatsing van superisolerend glas. Daarnaast zijn er ook premies voor woningaanpassingen voor ouderen en personen met een beperking. In 2018 hebben 2.374 Vlaams-Brabanders een van deze premies ontvangen. Goed voor een budget van 1.732.718 euro. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2019
Marc Sluys
 

Sportoase Hallebad HALLE telde 260.000 bezoekers

Img_2234
 

 Sportoase Hallebad Halle vierde in september 2018 haar tweede verjaardag en mocht het exploitatiejaar positief afsluiten. Meer dan 260.000 bezoekers vonden in 2018 hun weg richting Sportoase Hallebad en konden hierbij kiezen uit een uitgebreid aanbod aan sporten en activiteiten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Borstunit organiseert info in de Aula van het ziekenhuis,AZ HALLE

Borstpathologie_infoavonden_2019__4_
op 18 maart om 18u30 in de Aula van het ziekenhuis
 

 De borstunit organiseert in 2019 vier info-avonden rond borstkanker. Aangezien we merken dat de screeningsmammografiëen bij de doelgroep in onze regio nog relatief onbekend is, wensen we hier extra aandacht aan te besteden. Door de organisatie van informatieve avonden wensen we de vrouwen tussen 50 en 69 jaar uit de buurt hier attent op te maken. Het eerste info-moment is op 18 maart om 18u30 in de Aula van het ziekenhuis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Koloniaal verleden van Halle op de korrel genomen in het stadspark

Leopold_halle
 

 Ter gelegenheid van de herdenking van de moord op Patrice Lumumba werd er aan het beeld van Leopold II in Halle een symbolische actie georganiseerd. Patrice Lumumba werd vermoord op 17 januari 1961.

Onder het motto ‘klimop op Leopold’ werd klimop over het beeld gehangen met een kritische duiding van Leopold II en het Belgisch kolonialisme

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

HALLE – Dementiehond in WZC Sint-Augustinus

Dementiehond
 

 In WZC Sint-Augustinus komt hond Joske regelmatig mee naar het werk met onze ergotherapeute Femke voor een kort bezoek als knuffel- en aaihond om individueel of in groep de bewoners  een verzetje te bieden. Het heeft altijd veel succes en kan veel betekenen voor bewoners. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het aaien van een hond heel wat positieve effecten heeft :

-          Vele bewoners hadden vroeger ook een hond dus er is een herkenning. Mensen voelen zich soms eenzaam en door de aanwezigheid van de hond is de eenzaamheid niet meer zo sterk. De hond geeft een gevoel van thuiskomen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

HALLE – Henriette Teurlings bracht na zestig jaar de meisjes Gidsen opnieuw bij elkaar

Dsc_2719_01__large_
 

 Oud-groepsleider Henriette Teurlings (84) vond het fijn om de meisjes Gidsen van Halle nog eens, na zestig jaar, samen te brengen voor een gezellig onderonsje.

Ongeveer 30 meisjes Gidsen van toen waren op de uitnodiging in gegaan en zakten af naar de cafetaria van het woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Halle. De meisjes van toen kwamen van zowel uit Leuven, Wallonië en de Belgische kust

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - De Orde van de Hofmaarschalken en Hofdames zitten boordevol plannen voor het nieuwe jaar

Dsc_7210
 

Met op kop het nieuwe hofmaarschalkenpaar voor 2019 wordt Dimitri Vankerckhoven en Chloé Vanvolsum. Dimitri is bediende van beroep en  heeft er al een geschiedenis binnen de Halse Carnaval opzitten. Dimitri was tijdens zijn studentenperiode lid van de Dei van Ba Chic.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jan 2019
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 

BEERSEL / HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Weekend zonder alcohol 11 tot 14 januari

3_politielogo_2011_p200

40 bestuurders lieten zich toch nog verrassen afgelopen weekend toen meer dan 2 000 voertuigen werden gecontroleerd in het kader van de actie weekend zonder alcohol. Bestuurders werden gevraagd even halt te houden en te blazen in het toestel dat de minste aanwezigheid van alcohol in de ademhaling detecteert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2019
Sam Herremans
ep
 

HALLE – Nieuwe voorzitter bij de Koninklijke Toneelvereniging de Moedige Strijders

Toneel
 

 Bij Koninklijke Toneelvereniging de Moedige Strijders uit Essenbeek is dit weekend een bestuurlijke overdracht geweest.
Voormalig voorzitster Cindy De Vuyst gaf na vijf jaar, letterlijk en figuurlijk, de fakkel door aan Edwin Vandermeeren,die ook bij Koninklijk KWB Toneel De Linde actief blijft.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

HALLE– Mensen met een Kom!Pas werden verwend op Halle Schaatst

Dsc_1074_03__large_
 

 Mensen met een Kom!Pas werden verwend op Halle Schaatst met dessertjes en drankjes en mochten daarna zich gaan uitleven en genieten van enkele uurtjes schaatsen op de ijspiste. Dit ontmoetingsmoment werd georganiseerd door de Sportraad Halle en de Kom!paswerkgroep en was het een moment waarop mensen terecht konden met hun vragen bij de medewerkers van Kom!Pas.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

De tiende editie van Halle Schaatst sluit af met 19.208 schaatsers op de overdekte schaatsbaan

Dsc_2685_01__large_
 

 Deze avond maakte de organisatoren Halle Events tevreden te zijn met de 19.208 schaatsers die dit jaar gebruik maakte van de ijspiste. Alvorens de stekker uit te trekken bedankte voorzitter Roland Desomer de mensen van EOS voor hun jaren trouwe dienst. Ook de carnavalsvereniging De Vrie Kadeikes die er van de eerste editie bij waren. Ook was er een dankwoordje naar de sponsors en de verenigingen die paraat waren om alles vlot te doen verlopen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Schaatspret voor personen met een beperking dankzij het G– sportplatform

Dsc_1037_01__large_
 

 Het Hals G-sportplatform startte het Nieuwjaar op de ijspiste van Halle Schaatst waar de piste van 10 tot 12 uur werd voorbehouden voor personen met een handicap.

Deze gezellige voormiddag was georganiseerd door het Hals G-sportplatform die dit sinds 2016 organiseert voor verschillende partners die een werking of interesse hebben rond sport voor personen met een handicap.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Bpost verwijdert 7 brievenbussen in Halle

Dsc_0895__large_
 

 Door het dalend aantal brieven (- 20%) zal bpost begin 2019 verschillende brievenbussen verwijderen.

 In Halle gaat het om volgende brievenbussen:

·         Arkenvest 2

·         Auguste Demaeghtlaan 9-11

·         Europalaan 77

·         Kopheiweg 5

·         Nijvelsesteenweg 362

·         Rood Kruisstraat 58

·         Henri Devedeleerstraat in Buizingen


 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

BEERSEL/REGIO “vzw Zot van Beersel” blijft organiseren voor het goede doel

Editiepajot_bart_devill___zvb2019
foto Bart Devillé
 

 Op zaterdag  19 januari 2019 organiseert vzw Zot van Beersel naar jaarlijkse traditie haar  ‘Do You Love The 90’s Party’ in DOC, Gemeenveldstraat 3 in 1652 Alsemberg. En ook dit jaar voor het goede doel. Deze retro fuif met alleen maar topmuziek uit de jaren 90 belooft opnieuw een knaller te worden. Zo wordt het uitkijken naar de extra inspanningen op gebied van licht en techniek om er een wervelende show van te maken. DJ Tiekes komt vanaf 20u.30 het beste van zichzelf  geven.  Om 22u30 is er een gastoptreden van DJ Pat Krimpson, bekend van o.a. Atmoz, Ibiza en Two Fabiola. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jan 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Bloedinzamelingen Halle

Rodekruis-logo
 

 Wij zijn een nieuw jaartje begonnen, ook vanwege Het Rode Kruis afdeling Halle wensen wij iedereen de beste wensen voor 2019.

Ook wij zitten dit jaar niet stil, en gaan op zoek naar nieuwe donoren.

Op 13 en 28 februari is het weer zover, bloedcollecte in Halle.

Woensdag 13-02-2019 gaat in het AZ Sint Maria Ziekenhuis de bloedcollecte door vanaf 15u30 tot 19u.

Na je bloedafname kan je genieten van een lekker huisgemaakt gebak.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2019
Devogeleer Emile
ep
 
 

Laatste Nieuws

Devogeleer Emile | 19 jan 2019
Devogeleer Emile | 18 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 16 jan 2019
Devogeleer Emile | 11 jan 2019
Devogeleer Emile | 10 jan 2019

archief