Artikels Archief van Halle

HALLE - Medailles voor verdienstelijke leden

Fsmb_1
Foto's Olaf
 

 Naar aanleiding van de Nationale feestdag  werden  medailles verleend aan een aantal mensen  voor hun inzet gedurende meerdere  jaren en dit  ten voordele van de  NSB afdelingen  Halle en Lembeek .

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2017
Foto Olaf
Foto Olaf
 

Rode kruis HALLE afdeling bloed stelt zijn broodzakken-actie voor

Rood_kruis
EP

 Elk jaar opnieuw vormen de zomermaanden een moeilijke periode om de bloedvoorraad op peil te houden. Mensen gaan op vakantie, blijven hangen op een terrasje of doen andere zomerse leuke dingen en denken hierdoor minder vaak aan bloed geven. Daarom komt de Halse afdeling naar buiten met een broodzakken-actie

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE - Procedure opgestart voor erkenning droogte als landbouwramp

Halle
EP

 De Minister bevoegd voor landbouw heeft op 18 juli 2017 de procedure opgestart om de droogte voor de periode april, mei en juni 2017 te erkennen als landbouwramp. De Vlaamse regering kan de droogte pas definitief als landbouwramp erkennen als aan alle criteria is voldaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE - GFT-zakken in een nieuw jasje

Halle
EP

 Vanaf deze zomer vind je nieuwe GFT-zakken in de winkels. Ze hebben een flappensluiting, net zoals de restafvalzaken. Daardoor kan men ze gemakkelijk toeknopen en scheuren ze minder snel. Door de flapsluiting lijkten de zakken kleiner maar de inhoud is exact 30 en 50 liter. Overvullen kan niet meer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE - Blokspot van 1 tot en met 31 augustus

Kazerne
EP

 Ben je op zoek naar een rustige plek om te studeren tijdens de “tweede zit”? Van 1 tot 31 augustus zetten jeugddienst Halle en het JAC (jongerenonthaal CAW Halle-Vilvoorde) de deuren van JC De Kazerne opnieuw open voor alle studenten uit de regio

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2017
Felix Merckx
EP
 

Curieus HALLE organiseert ‘T Kwiske

Foto_bij_persbericht_-__curieus_halle_organiseert__t_kwiske__-_19_juli_2017
Ingezonden foto
 

 De Halse Curieus-afdeling organiseert voor de allereerste keer een algemene kennisquiz, die de naam ’T Kwiske meekreeg.  De quiz vindt plaats op vrijdag 11 augustus 2017 en gaat door in het  ontmoetingscentrum ‘Halle Vooruit’, Oudstrijdersplein 14, 1500 Halle

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Jean en Irma uit HALLE vierden hun briljanten huwelijk

Halle_briljant_vangeenderhuysen_g_
Jean Vangeenderhuysen en Irma Pické vierden briljant. Foto's © Emile Devogeleer
 

Jean Vangeenderhuysen (87) en Irma Pické (86) vierden in de De Pasja aan de A. Demaeghtlaan 28 in Halle hun briljanten huwelijk. Het gezin kreeg zoon Andre en twee kleinkinderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Tijdelijke voetgangers- en fietsersbruggen maken A8 in HALLE veiliger voor zachte weggebruikers

A8_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts kondigde vandaag in Halle enkele maatregelen aan die de veiligheid van de zachte weggebruikers in de omgeving van de A8 moeten verbeteren. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil de A8 grondig aanpakken, maar de studie die de herinrichting onderzoekt, is nog lopende. In 2019 begint men aan de bouw van tijdelijke voetgangers- en fietsersbruggen aan de Halleweg, de Nijvelsesteenweg en de Rodenemweg 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2017
Emile Devogeleer en Felix Merckx
Emile Devogeleer
 

HALLE – Een beetje Gentse feesten op het derde Stroppenconcerten met Luna 6.

Stroppen_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 De Gentse coverband Luna 6 brachten op het derde Stroppenconcert een gevarieerd programmamet hits voor jong en oud. Van ABBA, Black Sabbath, Led Zeppelin, Clement Peerens, The Cure, Rihana, Backstreet Boys....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

TV Koeweit op HALSE rommelmarkt

Rommelmart_1
Foto Olaf
 

 De Halse rommelmarkt kreeg het bezoek van TV Koeweit. Zij maken momenteel een reportage over rommelmarkten in Vlaanderen. Ze zijn in Halle terecht gekomen via de website van de rommelmarkt. De rommelmarkt van afgelopen zondag 16 juli was weer een schot in de roos.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2017
Felix Merckx
Foto Olaf
 

Vijfgeslacht bij de familie D’Hoe in HALLE

Halle_5_geslacht_d_hoe
Eleana maakte het vijfgeslacht compleet. Foto's © Emile Devogeleer
 

 Twee weken terug, op 4 juli 2017, werd in het gezin D’Hoe in Halle de geboorte van het schattig dochtertje Eleana gevierd. Met deze geboorte is men in Halle een vijfgeslacht rijker.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - De 21e editie van Kermis Hondzocht staat voor de deur

Hondzocht_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Reeds voor de 21e keer wordt het gehucht Hondzocht te Lembeek in het eerste weekend van de maand augustus omgetoverd tot een driedaagse cultuur- en feestweekend. Ook voor deze editie heeft het bestuur van Kermis Hondzocht haar handen uit de mouwen gestoken om op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 augustus er een groot en gratis feest van te maken op de Edingsesteenweg, waar alle activiteiten van de wijkkermis zullen plaatsvinden. Net als andere jaren zal de steenweg vanaf vrijdag 4 augustus om 12u tot en met zondag middernacht afgesloten zijn voor alle verkeer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - Viergeslachten

Viergeslacht_bewerkt-2
v.l.n.r. Lien Vanlangendonck, Nore Vanlangendonck, Cindy De Valck, Greta Geerooms, Yvonne Wastiels, Wendy De Valck, Kiana Kerckx, Febe Kerckx (Ingezonden foto)
 

 Met de geboorte van de jongste telg in 2015 was het vierde viergeslacht in de familie van Louis Geerooms en Yvonne Wastiels uit Halle een feit. Maar door een samenloop van omstandigheden is het nooit gelukt om deze unieke 4x4 op de gevoelige plaat vast te leggen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden
 

HALLE - Luna6 op Stroppenconcerten

Luna_6kopie
Ingezonden
 

 Het belooft een warme avond te worden maandag 17 juli op de Stroppenconcerten. Na reeds 2 succesrijke maandagavonden is het nu de beurt aan LUNA6

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2017
Emile Devogeleer
Ingeezonden
 

HALLE - Zilver voor Simon Debognies op EK beloften

Simon_debognies_1_
Ingezonden foto

 Op de 5.000 meter op het Europees kampioenschap voor beloften behaalde Hallenaar Simon Debognies een zilveren medaille. In de laatste rechte lijn moest hij de duimen leggen voor Crippa.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden foo
 

BEERSEL / HALLE - Zowel radio Victoria als stadsradio Halle krijgen vergunning

Studio_victoria_1_mid__res
Studio van Victoria. (Ingezonden foto)

 Vlaams mediaminister Sven Gatz heeft beslist om zowel Victoria als stadsradio Halle ook de volgende 9 jaar te erkennen als officiële radio voor Halle, de Zennevallei en het Pajottenland. Begin dit jaar werd aan alle regioradio's in Vlaanderen gevraagd een dossier in te dienen om de Vlaamse regering te overtuigen. Victoria kreeg de bergunning voor Halle en Stadsradio Halle voor Beersel

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Infano HALLE naar Plopsa Hasselt

Infano_1
Ingezonden foto
 

 De kinderen van Infano Halle trokken deze week met de trein naar Plopsa Indoor Hasselt. Een dertigtal kinderen genoten van een dag vol attracties en plezier. Er was plezier voor jong en oud, want zelfs de enthousiaste begeleiders hebben ervan genoten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE434 is reeds lang geen 434 meer maar 4?? !

Zwaluw
Ingezonden foto
 

 In 1993 is men in Halle gestart met de oprichting van de "Werkgroep Oud Halle" en dit  met de bedoeling nog te redden wat te redden viel van de historische kern van Halle. Een inventaris werd opgemaakt en in een boek gegoten "Halle434". Halle was de enige stad die zulke inventaris bezat

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden foo
 

HALLE - Toch een zebrapad tussen bibliotheek en de autovrije Basiliekstraat

Halle
EP

 Het college besliste  dat er toch een  zebrapad komt tussen de bibliotheek en de autovrije Basiliekstraat. Na de heraanleg van de Basiliekstraat en de invoering van zone 30 in de historische binnenstad werd vooropgesteld om geen zebrapaden meer te voorzien tussen de bibliotheek en de autovrije Basiliekstraat. Op de gemeenteraad van maart stelde N-VA raadslid Sven Pletincx voor om over te gaan tot de aanleg van een zebrapad op deze locatie. De meerderheid stemde dit punt toen weg

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2017
Felix Merckx
EP
 

PZ ZENNEVALLEI - Controles overdag zeer zinvol

2_politie_logo_anders_p200
EP

 Op 11 juli in de namiddag werd PZ Zennevallei een algemene verkeerscontrole gehouden ter hoogte van de Welkomstlaan in Halle waarbij het binnenrijdend verkeer werd gecontroleerd. Hierbij kwamen zowel personen- als vrachtwagens (rij- en rusttijden, ladingzekering, …) in aanmerking voor de controle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2017
Felix Merckx
Ep
 
 

Laatste Nieuws

Felix Merckx | 20 jul 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 20 jul 2017
Felix Merckx | 17 jul 2017
Emile Devogeleer | 16 jul 2017
Felix Merckx | 16 jul 2017
Emile Devogeleer | 16 jul 2017
Felix Merckx | 14 jul 2017

archief