Artikels Archief van Halle

FP Halle-Gooik ging met 2-6 zwaar onderuit op het veld van Charleroi

Futsal_hg

 FP Halle-Gooik ging zwaar onderuit op het veld van Charleroi. Doelpunten: 0-1 Adnane, 0-2 Rahou, 0-3 Rahou, 1-3 Tomic, 1-4 Atssouli, 1-5 Adnane, 2-5 Diogo, 2-6 Rahou.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2019
Marc Sluys
 

HALLE – Warmste Fakkeltocht voor het goede doel

Dsc_9550_03__large_
 

Elk jaar steunt de tweede en derde graad van Het Heilig Hart&College een actie voor de Warmste Week, Ook dit jaar werd het een groot succes de 500 deelnemers werd ruim overschreden, en werd er massaal ingeschreven voor de Warmste Fakkeltocht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 nov 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

REGIO - Colruyt Windmolens op zee zoeken nog geld

Colwindmol
Windmolens op zee: niet iedereen doet zo maar mee, ondervindt nu ook Colruyt.
 

De poging van Colruyt om burgers te laten investeren in offshorewindparken verloopt zeer moeizaam. De supermarktgroep en de Colruyt-familie stoppen daarom zelf enkele miljoenen euro's in het project. Burgers zijn niet makkelijk te overtuigen om mee te investeren, zo blijkt  nu.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - Blokspot ook in Buizingen

Blokspot_halle
De Halse blokspot is er nu ook in Lindegroen Buizingen (Foto Ring TV©)
 

De  Halse blokspot is terug en hij breidt uit naar Buizingen! Van 4 december 2019 tot en met 2 februari 2020 zetten de Halse jeugddienst en hetJ AC de deuren van Jeugdcentrum De Kazerne weer open voor alle studenten die moeten blokken. De blokspot is elke dag open tussen 8u en 22u. Enkel op 1 januari is de Blokspot gesloten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE - Najaarsdegustatie Vinilicious in Buizingen

Wijndegustatie
 

Voor het derde jaar op rij organiseert Vinilicious een grote wijnproeverij in Halle. Ditmaal in de Don Bosco zaal te Buizingen (achter de kerk) op zondag 8 december van 14u30 tot 18u30.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2019
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

HALLE - Bewonerskaarten worden digitaal

Digitaal
Niemand zal je bewonerskaart nog zien. Ze wordt onzichtbaar digitaal in Halle.

In Halle kan je vanaf eind november parkeren met een digitale (en dus onzichtbare) bewonerskaart. Deze parkeerkaart is immers gekoppeld aan je nummerplaat. De fysieke kaart verdwijnt dus. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook heel wat zorgen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Nieuwe wandelingen in HALLE

Wandelen_in_halle_sterke_vrouwen_mia_stoffels_en_marie-jos__e_peetroons
© Penzine
 

Heel wat vrouwen uit Halle hadden een bewonderenswaardige levensweg, doch weten we niet wat zij verwezenlijkt hebben. Daar willen Marie-Josée Peetroons en Mia Stoffels, twee gidsen van de Streekgidsen Pajottenland & Zennevallei, graag verandering in brengen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Collect and Go van Colruyt breidt uit

Collect_go_maud_david_thuislevering_016
 

Collect&Go  van Colruyt opent een  nieuw distributiecentrum in Londerzeel.

Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, zal in het najaar van 2021 een nieuw e-commerce distributiecentrum (“e-DC”) openen in Londerzeel, vlak bij de A12. Dit gloednieuwe gebouw van 18.000 m² komt er ter vervanging van het huidige rondhaalcentrum in Zaventem, en moet de verdere e-commerce groei van Collect&Go helpen opvangen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

Eten met Toernee Mondi’alle: Reserveer tijdig je tafel

Img_5229
 

Toernee Mondi’alle pakt voor de eerste keer uit met Toernee Invitee. Wil je op 30 november graag (h)eerlijk eten? Reserveer dan voor 26 november jouw maaltijd en kies zelf in welke Halse eetkamer je mee aan tafel schuift!

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2019
Marc Sluys
 

HALLE - Amacro Cycling Team - new outfit 2019

2019-08-22_21
 

Het Amacro Cycling Team VZW is een club van 25 vrienden dat zijn roots in het vroegere Luypaert Cycling Team kan vinden. Het Luypaert Cycling Team VZW is opgericht in 1998 onder de toenmalige bedrijfsleider Georges Luypaert van bouwmaterialen Luypaert. Ongeveer 6 jaar geleden heeft Mr. Luypaert zijn bedrijf overgelaten aan de firma Defrancq en zo gingen ze op zoek naar een nieuwe sponsor.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

HALLE - Wachttijden voor parkeerkaarten

Editiepajot_hallez_gooikenaar_foto_merckx
Parkeerkaarten voor bewoners laten op zich wachten, maar er is wel beterschap op komst. (foto Felix Merckx)
 

Hallenaren die een bewonerskaart aanvragen moeten  mometeel  geduldig zijn. De normale wachttijd wordt dezer dagen  overschreden. In de plaats van  de gebruikelijke 2 kan het tt 8 weken duren vooraleer je je  parkeerkaart kan afhalen.agt in Halle moet geduld oefenen want het duurt veel langer dan de beloofde twee weken voor je een nieuw exemplaar kan afhalen. Benjamin Swalens (N-VA), die de situatie aanklaagt, vraagt dat de stad beter communiceert. De digitalisering van de aanvragen moet binnenkort beterschap brengen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2019
Roger Swalens
editiepajot
 

Winterconcert van de Sint-Martinusfanfare uit Halle op 23 november

Affiche
 

 Het is al heel lang een vaste muzikale afspraak eind november: het Winterconcert van de Sint-Martinusfanfare uit Halle. Dit jaar vergast het orkest haar publiek op zaterdag 23 november 2019 om 20u in cc ’t Vondel. Kaartjes zijn verkrijgbaar via sintmartinusfanfare@hotmail.com, de muzikanten en in Kaffee De Sleutel. €12 betaal je voor een kaartje in voorverkoop, aan de kassa is dit €15.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 nov 2019
Marc Sluys
 

Zachte Therapeutische groepshypnose op donderdag 21 november in HALLE

Flyer_pub
 

  Zachte Therapeutische groepshypnose ‘Ontdek de reis naar het magische eiland’ door Gina Camarda. Zij brengt de deelnemers in diepe relaxatie zodat deze stress en zorgen loslaten. Dit alles vindt plaats op donderdag 21 november om 19.30 uur inde zaal van het Streekproductencentrum Postweg 3a in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 nov 2019
Marc Sluys
 

JEJOwines POP(t)-up in HALLE

Jejowines_1
 

Vanaf deze week tot eind januari slaat de wijnshop van JEJOwines uit Heikruis zijn tenten op in de Basiliekstraat 70 in Halle. Reeds meerdere jaren baten Heidi en Christophe hun restaurant en wijnhandel uit op de Plaats in Heikruis.  Ook in de zomermaanden brengen ze daar ‘Wijn op het plein’ op donderdagavond.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2019
Sam Herremans
Ingezonden foto's
 

FP Halle-Gooik wint thuis van Roselies met 4-1FP

Futsal_hg
 

Halle-Gooik kreeg Roselies over de vloer in de eigenste Bres. Het begon wervelend, Tomic bedient Teixeira en na 20 seconden staat de 1-0 op het bord. Halle-Gooik is baas, domineert en dirigeert maar Roselies blijft in de egelstelling. Opnieuw Tomic bedient Venancio die na 3 maanden blessureleed zijn heroptreden maakte en meteen scoorde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 nov 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Standbeeld Servais in HALLE krijgt grondige restauratie

Standbeeld_servais_
 

Het standbeeld van Servais op de Grote Markt in Halle wordt helemaal gerenoveerd en in zijn volle glorie hersteld. Omwille van de historische waarde van dit kunstwerk wordt een beroep gedaan op een bedrijf dat gespecialiseerd is in het conserveren en restaureren van steenkunst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 nov 2019
Marc Sluys
Vzw Servais
 

Vuurwerk verboden met oudejaar in Halle

Vuurwerk_emile_
 

In Halle mag er met oudejaar geen vuurwerk meer afgestoken worden. Eerder dit jaar heeft ook de Vlaamse overheid een algemeen vuurwerkverbod ingesteld. Steden kunnen weliswaar bij bepaalde gelegenheden een uitzondering toestaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 nov 2019
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

HALLE – Bevoegd minister voor onderwijs Ben Weyts op bezoek in de Don- Boscoschool TI  

Sh2_8279_01__large_
 

“Onderwijs op je bord” met die slogan ging bevoegd minister voor onderwijs Ben Weyts deze week eens kijken in verschillende scholen, reden van deze bezoeken was meteen goed om de noden en bekommernissen van een TSO/BSO school teervaren.

Minister Ben Weyts wil dit schooljaar nog 10 miljoen euro extra middelen voor didactisch materiaal voor BSO en TSO voorzien.

Vanaf 2020 volgt een STEM-actieplan om nog meer jongeren warm te maken voor de opleidingen waarin wij thuis zijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 nov 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Eerste graad Don- Bosco Halle is voortaan 22 sterrengraad.

Sh2_8917_01__large_
 

Vrijdag  8 november organiseerde de 1ste graad van het Don Bosco instituut een themadag. Deze themadag is een klassieker geworden en de leerlingen gaan geen enkele uitdaging meer uit de weg!

Want zeg nu zelf : wie wil op 12- of 13-jarige leeftijd niet ontsnappen uit verstrengelde touwen, op een éénwieler fietsen of rolstoeldansen, Zeefdrukken, origami, een fietsband herstellen in 1 minuut, iets lekkers koken (voor commissaris Berckmans en Patrick van De Buurtpolitie) of voederhuisjes in elkaar knutselen zijn uitdagingen die aangegaan werden vandaag. Inzet was dit jaar het binnenhalen van 22 steren (22 uitdagingen)

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 nov 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Jong bloed in de Minderbroedersstraat

Sh2_8500_01__large_
 

Halle – Jonge ondernemer Lennert Van Bellingen opent Fotoservice Halle in de Minderbroedersstraat 8. Na 5 jaar verkoopservaring bij Studio Teurlings kiest Lennert nu volop voor het ondernemerschap. “Bij Studio Teurlings heb ik de kneepjes van het vak geleerd. Het idee om een eigen zaak te starten was al een tijdje aan het rijpen in mijn hoofd. Toen Steven de beslissing nam om ermee te stoppen, was dat het extra duwtje dat ik nodig had”, aldus Lennert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 nov 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Laatste Nieuws

Roger Swalens | 14 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 14 nov 2019
Sam Herremans | 13 nov 2019
Roger Swalens | 13 nov 2019
Sam Herremans | 12 nov 2019
Roger Swalens | 12 nov 2019
Sam Herremans | 09 nov 2019
Devogeleer Emile | 08 nov 2019

archief