Artikels Archief van Halle

HALLE - Plaatsing schuilhuisje Arkenvest wordt uitgesteld

Halle
EP

UPDATE; Van Vic VanCutsem (een erg frequent busgebruiker) kregen we een reactie. Volgens hem is de inplanting op deze plaats een miskleum. Zie lager

We kregen een tweede reactie van Marc Pieters

 Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken plande het stadsbestuur de plaatsing van het schuilhuisje aan de Arkenvest en de verzorging van de mammoetboom in het Elisabethpark gelijktijdig tijdens de eerste dagen van de krokusvakantie. De aannemer merkte echter een productiefout in het geleverde schuilhuisje op: de lak waarmee het frame van het bushokje geschilderd werd komt heel gemakkelijk los. Omdat dit euvel niet ter plaatse te herstellen is, werd het schuilhuisje terug naar het productiecentrum gestuurd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mrt 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE - Feestzone Beestenmarkt verhuist naar Maandagmarkt en Ninoofsesteenweg

Carnaval_halle_2017
EP

 Enkele dagen geleden verscheen in de pers dat de feestzone op de Beestenmarkt dit jaar verhuist naar het Oudstrijdersplein tijdens carnaval Halle. Deze informatie klopt niet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE - Servais op de Nacht van de Geschiedenis

Servais
Foto Delix Merckx

Davidsfonds Halle in samenwerking met de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring en de vzw Servais nodigen u uit op de lezing “Servais ,de Paganini van de cello “  door Peter François op dinsdag 21 maart 2017 om 19.30 uur in het O.L.V. Centrum ,Ninoofsesteenweg 7,1500 Halle. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - De Leste Kannekes winnen carnaval top 100

Kannekes_1
Foto Emile Devogeleer
 

 Victoria’s Nacht van de Carnaval top 100 zit erop. Wat een waanzinnig feestje was dat zeg! Dikke merci voor de top-ambiance!! Voor het eerst werd het een avondvullend evenement, de publieke belangstelling was groot. Dus er komt zeker een 2de editie in 2018. De uitslag!  De Leste Kannekes kregen de meeste stemmen van de luisteraars en staan dit jaar op nummer 1 met “mottige duus”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - Nieuws uit de bib

Bib_p200
EP

 Tijdens de Jeugdboekenmaand (1 tot 31 maart) valt er voor avonturiers van 8 tot 12 jaar een digitale ontdekkingsreis te beleven in de bibliotheek van Halle. Met de smartphone of tablet in de hand kan men meespelen met ons spel. Vragen gidsen je doorheen de bibliotheek. Onderweg valt er heel wat te beleven: verrassende filmpjes, dartele muziek en korte tekstfragmenten die tot de verbeelding spreken. Op deze manier leer je niet alleen veel moois kennen, maar verken je ook het thema M/V/X. Wie alle opdrachten tot een goed einde brengt, maakt kans op een fantastische prijs! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

SK HALLE verliest carnavalsclash tegen Eendracht Aalst.

Carnaval_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Traditie getrouw is er de eerste avond van carnaval Aalst, op vrijdagavond de carnavalsmatch in het voetbal.Dit jaar werd deze wedstrijd een unicum in de geschiedenis van Eendracht Aalst, de twee grote carnavalssteden Aalst en Halle moesten het tegen elkaar opnemen in het tweede amateur van de Belgische competitie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - Kinderen vieren hun carnaval

Kindercarnaval
Foto Felix Merckx
 

 Op zaterdag 18 maart nodigen ze de kleinsten onder ons uit om samen hun carnaval te vieren.Kindercarnaval, het grote feest voor de allerkleinsten. En of ze er van genieten… het is altijd weer een feest als de deuren van cc ’t Vondel openzwaaien en de jonge meute de zaal binnenstormt

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Actieplan moet aantal fietsdiefstallen met 15 procent terugdringen

Fietsen
Ingezonden foto

 N-VA Halle raadslid Wim Demuylder vroeg tijdens de recentste gemeenteraad een stand van zaken in verband met het beloofde actieplan tegen fietsdiefstallen. De burgemeester liet weten dat de politiezone Zennevallei er voor geopteerd heeft om een globaal actieplan uit te werken voor het volledige grondgebied van de zone. 80 procent van de fietsdiefstallen gebeuren in Halle, maar het plan moet ook perfect toepasbaar zijn in de andere gemeenten van de zone. Bedoeling is om het aantal feiten dit jaar met 15 procent te doen dalen in vergelijking met 2016. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE tekent in op de engagementsverklaring "Global goals, local focus

Gemeenteraad_2013
EP

 Op 27 september 2015 engageerden 193 landen zich in de schoot van de Verenigde Naties om de 17 nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Global Goals for Sustainable Development of SDG's) te verwezenlijken tegen 2030. Deze doelstellingen vervangen de Millenniumdoelstellingen die eind 2015 zijn vervallen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

FP HALLE - GOOIK wint de topper in Charleroi met 1-5

Logo_halle_gooikkopie
EP

  FP Halle-Gooik trok naar Charleroi voor een onvervalste topper. Charleroi besloot het spel heel gesloten te houden en we kregen dus een weinig aantrekkelijke partij voorgeschoteld. Het balbezit was van Halle-Gooik dat daar aanvankelijk te weinig mee deed. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Felix Merckx
ep
 

Waterwegen en Zeekanaal NV vraagt stedenbouwkundige vergunning aan voor de aanleg van de Zuidbrug in HALLE

Editiepajot_halle_kanaal_1_foto_felix_merckx
Felix Merckx

 Vlaams waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaall NV heeft  de aanvraag ingediend voor de stedenbouwkundige vergunning voor de aanleg van de nieuwe Zuidbrug in Halle. Het openbaar onderzoek over deze vergunningsaanvraag loopt van 27 februari tot 28 maart 2017. Het vergunningsdossier en de plannen kunnen ingekeken worden op de dienst ruimtelijke ordening van de stad Halle tijdens de openingsuren van de balie of op afspraak in de kantoren van Waterwegen en Zeekanaal, Oostdijk 770 in Willebroek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 

HALLE - Actie in het kader van drugspreventie op het Sancta Mariainstituut

Sancta_maria
EP

 De laatste vrijdagvoormiddag voor de krokusvakantie verliep de schooldag op het Sancta Mariainstituut in Lembeek op een ongebruikelijke manier. In het kader van het drugsbeleid van de school vond er een actie plaats waarbij drugshonden werden ingezet. De school wil aandacht hebben voor de sensibilisering van jongeren rond de gevaren van druggebruik. De gecontroleerde klassen werden willekeurig bepaald. De actie werd voorbereid in samenwerking met de politiezone Zennevallei. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

Succes op Vlaams Kampioenschap voor Middenschool HALLE

Middenschool_1
Ingezonden
 

 De Middenschool van Halle zwom op het voorbije Vlaams kampioenschap zwemmen in Brugge naar de titel van beste ploeg van Vlaanderen. Op de 4 x 50 meter vrije slag behaalde de aflossingsploeg met een verbluffende prestatie de titel van Vlaams kampioen binnen. Met een tijd van 1.57’36” hadden Maxime Durodié, Quinten Heymans, Tom Janssen en Sebbe Vanden Berghe een voorsprong van meer dan 7 seconden op de Middenschool van Izegem en 20 seconden op het Atheneum van Oostende, een meer dan duidelijke overwinning. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE – Solidariteitstocht en stressFactor Live in Don Bosco Halle.

Don_bosco
Ingezonden foto
 

 Een festival organiseren in Don Boscol met live optredens van bekende artiesten, dat was dit jaar het opzet. Meer dan 1200 leerlingen brachten hun stem uit en dit is het resultaat : StressFactor Live komt naar Don Bosco Halle op 10 maart 2017. Die namiddag davert het in Don Bosco Halle en omstreken op de beats van Mark with a K, Safi en Michael Schack.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2017
Emile Devogeleer
Ingezonden foto
 

HALLE – Basisschool Beukenbos zegden ‘Dank u aan de grootouders’ met een hartje.

Beukenbos_1
Emile Devogeleer
 

  De kleuters van de basisschool Beukenbos in Buizingen wilden graag de grootouders in de bloemetjes ( hartjes ) zetten maar wisten niet goed hoe hier aan te beginnen.

Daarom riepen zij de hulp in van hun goede vriend ‘ Clown Flipo ‘, en maakte ze er samen met de grootouders een mooi feestje van.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE stapt mee in het project "Breugelen geproefd"

Halle
EP

 De vzw Pajottenland+ diende een projectsubsidieaanvraag voor 'Breugelen geproefd' in bij het Europese subsidiekanaal voor plattelandsontwikkeling, samen met onder meer Toerisme Pajottenland-Zennevallei vzw (TPZ).

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE –Carnavalisten vullen hun buikje bij Tea Room Servais.

Servais_1
Emile Devogeleer
 

Dit jaar wordt het drie jaar dat Tea-Room Servais op de Grote Markt werd overgenomen door Carine en dochter Lisa, deze gezellige Bistro is met de feestelijkheden van carnaval Halle normaal gesloten. Doch opent Carine en Lisa hun deuren een paar uurtjes om er enkele carnavalsgroepen op te vangen zodat ze er op een rustige manier kunnen genieten van een lekker maaltijd, en wat op kracht kunnen komen voor ze de stoet en de feestelijkheden aanvatten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Kopstaart botsing met twee gewonden in HALLE

Img_1198
In de Hyundai vielen twee gewonden.
 

 Op de Brusselsesteenweg net voorbij de Robert Lariellestraat en de Stroppeweg gebeurde vanmiddag omstreeks 14.15 uur in de richting van Brussel een verkeersongeluk met drie voertuigen. De brandweer moest de chauffeur en de passagier in de Hyundai bevrijden. Ondertussen diende het mugteam uit Halle de eerste zorgen toe. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - Openbaar toilet gevraagd

W_c
EP

 Raadslid Anne-Marie Mestdag (UF)vroeg op de jongste gemeenteraad  de plaatsing van een openbaae toilet. Volgens haar is Halle één van de weinige steden waar er geen openbaar toilet aanwezig is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE - Ontdek je eigen toekomst

Kier
EP

 CC ’T Vondel organiseert op zaterdag 4 maart een bijzondere voorstelling MET een bijhorend parcours dat gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar kunnen ontdekken. Het is namelijk een concept dat maar op 4 plekken in Vlaanderen vertoond wordt, en Halle is er één van naast Leuven, Oostende, Turnhout en Genk. Het is uniek! Het zal een verhaal worden dat men samen met zijn kind kan opbouwen, ontdekken en vertellen…

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Felix Merckx
Ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Emile Devogeleer | 26 feb 2017
Felix Merckx | 26 feb 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 25 feb 2017
Emile Devogeleer | 23 feb 2017
Felix Merckx | 23 feb 2017
Felix Merckx | 23 feb 2017

archief