Artikels Archief van Halle

HALLE – Kom mee ravotten op de Meespeeldag op Speelplein Joepie

Dsc_9391__large__01
 

 Naar jaarlijkse gewoonte opent Speelplein Joepie zijn deuren voor het grote publiek tijdens de Meespeeldag op donderdag 26 juli. Ouders, vrienden en familieleden van de kinderen worden uitgenodigd om mee te komen spelen en zo kennis te maken met de werking van het speelplein.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2018
Devogeleer Emile
archief © Devogeleer Emile
 

14 uittredende N-VA-raadsleden HALLE terug paraat

Uittredende3_
 

 Maar liefst veertien uittredende N-VA-raadsleden zullen in oktober terug op de Halse lijst staan. Zes jaar geleden boekte N-VA Halle met een vernieuwde ploeg een groot verkiezingssucces. De nieuw verkozenen grepen hun kans en bouwden de voorbije legislatuur een pak dossier- en stielkennis op. Die kennis willen ze niet laten verloren gaan en ook na 14 oktober aanwenden om van Halle terug een aangename stad op maat van de Hallenaar te maken. Eerder maakte N-VA Halle al de top 5 en de lijstduwer bekend, stuk voor stuk raadsleden met al flink wat politieke kilometers op de teller.  Jeroen Hofmans is lijsttrekker, Joke Ots staat op 2, Wim Demuylder op 3, Marc Sluys op 4 en Dirk Van Heymbeeck op 5. Mark Demesmaeker duwt de lijst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2018
Sam Herremans
 

Zware brand aan Kelt in HALLE nipt vermeden

Img_3232
De uitbater en brandweer konden erger voorkomen. Foto © Marc Sluys
 

 De brandweer werd woensdag omstreeks 16.20 uur opgeroepen voor een brand in café De Kelt aan het Possozplein in Halle. Door het snelle optreden van de buurt, waaronder ook het kapsalon tegenover het café en de uitbater van het café, die het vuur met een brandblusser te lijf ging, kon erger voorkomen worden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HALLE – Inclusiewerking speelplein Joepie draait op volle toeren

Dsc_9407_02__large_
 

 In 2014 startte speelplein Joepie met de eerste aanzet tot een inclusieve speelpleinwerking. Dit betekent dat kinderen met én zonder beperking naar het speelplein kunnen komen. Voor kinderen met een fysieke of mentale beperking biedt het speelplein bijkomende ondersteuning en begeleiding. Dat gebeurt o.a via de aanstelling van extra animatoren. Sinds de zomer van 2016 is het speelplein volledig inclusief.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2018
Devogeleer Emile
archief © Devogeleer Emile
 

HALLE - Londen kleurt zwart, geel en rood 14.07.2018 - Plechtigheid aan de Cenotaaf

Img_2906
 

De 84ste traditionele ceremonie aan de Cenotaaf werd dit jaar enkel uitgevoerd op het Parade Plein van de Engelse Horse Guards omwille v.h bezoek van de Amerikaanse President Donald Trump.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2018
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 

Opendeurdag bij Dansstudio HALLE

Dshalle2018_flyer_site
 

Op vrijdag 7 september zet Dansstudio Halle de deuren open voor een gratis proefles Ballroom & Latin Dance of gewoon koppeldansen. De lessen worden gegeven op vrijdagavond en bestaan uit een lessenreeks van 30 lessen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2018
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 

Het privéleven van Bekende Hallenaren op Radio Victoria

Pieters_sonia
 

 

Heel de zomer duikt Sonia D'Ours voor de Halse radio Victoria in het privéleven van een bekende Hallenaar. "Ik krijg ontzettend veel hartverwarmende reacties, nooit gedacht dat zo'n simpel idee zoveel te weeg zou brengen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2018
Devogeleer Emile
ingezonden foto
 

HALLE – Vlaamse Coverband De Gies zorgde voor de ambiance op Stroppen

Dsc_7698_01__large_
 

 Even leek het er naar uit dat het tweede Stroppenconcert 2018 zou doorgaan in de regen, maar een half uurtje voor de start van deze editie klaarde de hemel open en bleef het droog gedurende het optreden van V.C De Gies.Beetje bij beetje liep de Stroppen weide opnieuw vol van trouwe fans, jong en oud.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Beker van Halle op 16 augustus

Beker_stad_halle
 

 

Het WK is nog maar pas afgelopen, en de voetballiefhebbers worden opnieuw verwend tijdens de bekerwedstrijd tussen Avenir Lembeek tegen S.K Pepingen-Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2018
Devogeleer Emile
ep
 

HALLE – Gratis bewaakte fietsstalling

Dsc_2455_01__large_
 

 Shoppen in de binnenstad van Halle en gratis je fiets parkeren in een bewaakte fietsstalling, het kan binnenkort. Van augustus tot en met de kerstvakantie zorgt de stad Halle ervoor dat je elke zaterdag van 9u00 tot 17u00 je fiets met een gerust gemoed veilig kan achterlaten terwijl je de stad verkent.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Vlaamse klassiekers op het tweede Stroppenconcert 2018

Vc_de_gies
 

Maandag 16 juli vanaf 19u30 worden alle liefhebbers van de Vlaamse muziek verwacht op de tereinen van Stroppen voor een speterend optreden van de coverband V.C.. De Gies.  V.C. De Gies presenteert u klassiekers en minder verwachte nummers van de Nederlandse taal, al dan niet in een nieuw kleedje gestoken,

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2018
Devogeleer Emile
ingezonden foto
 

HALLE – Herbeleef het volledige parcours op groot scherm van de Rode Duivels

Panorama4
 

Vanaf de eerste wedstrijd tegen Panama, tot de laatste wedstrijd tegen Engeland voor de derde plaats kleurde de Grote Markt, het Possozplein en de Beestenmarkt volledig rood/geel de kleuren van de Rode Duivels op het WK 2018 in Rusland.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Het WK sprookje eindigde op een eervolle derde plaats voor de Rode Duivels

Dsc_7190_01_01__large_
 

 In het centrum van Halle stroomde opnieuw duizenden supporters samen om de laatste wedstrijd van de Rode Duivels in deze WK te volgen op groot scherm. Vanaf de eerste wedstrijd op 18 juni tegen Panama zat de sfeer er goed in, duizenden mensen verbroederde samen voor de grote schermen op de pleinen om hun vreugde uit te schreeuwen na de overwinningen van de nationale ploeg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Lembeekse kandidaten voor sp.a

Spa_lembeek__large_
 

Met Peggy Massien en Johan Servé levert Lembeek deze legislatuur sp.a 2 schepenen. Massien is onder andere bevoegd voor kindbeleid, milieu, tewerkstelling, integratie, ontwikkelingssamenwerking en duurzaamheid, Servé is de schepen van openbare werken, groen en afvalverwerking. Ze staan respectievelijk op 2 en 3. Valerie Hamelryck ,fractieleider in het OCMW, staat op 5. Alle drie werden door de partij al voorgesteld.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

Plasticrapport van Europarlementslid Mark Demesmaeker goedgekeurd in commissie

Mark-demesmaeker
 

 De Milieucommissie van het Europees Parlement keurde vandaag met een overweldigende meerderheid het plasticrapport van Europarlementslid Mark Demesmaeker goed. In het rapport doet hij aanbevelingen voor een kordate aanpak van plasticafval. In september wordt de tekst ter stemming voorgelegd aan het voltallige Europees Parlement.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2018
Sam Herremans
 

HALLE – Fietsdiefstalpreventie werkt!

Dsc_8799__large_
 

 

Laat je fiets graveren en gebruik een goed slot om je fiets vast te maken.  Wij geven je alvast een aantal tips om fietsdiefstal te vermijden.

Fiets al laten graveren?

Jaarlijks staan er bij de politie een heleboel teruggevonden fietsen waarvan de eigenaar niet gekend is. Met de gravure van je rijksregisternummer kan je fiets gemakkelijker terugbezorgd worden en bovendien maak je zo jouw fiets minder aantrekkelijk voor dieven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2018
Devogeleer Emile
archief Devogeleer Emile
 

Curieus Halle organiseert opnieuw ‘T Kwiske

Arno
 

 De Halse Curieus-afdeling organiseert voor de tweede keer een algemene kennisquiz, intussen reeds beter gekend als ’T Kwiske.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

Totale maansverduistering te bekijken in HALLE

Maansverduistering_
 

  Op 27.07.2018 vindt er een totale maansverduistering plaats die ook vanuit Halle te zien is.    Naar aanleiding van deze gebeurtenis organiseert Sterrenkundevereniging Mercurius Halle een gratis publieksactiviteit op de Hogebermweg te 1500 Halle.  Je bent er welkom vanaf 21 uur 30 tot 23 uur 30.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HALLE – Opening gloednieuwe Nederhemparking en ingebruikname van de gratis shuttlebus

Dsc_7020_01_01__large_
 

 Deze morgen werd gloednieuwe parking Nederhem officieel geopend, deze nieuwe parking zorgt voor 270 nieuwe parkeerplaatsen vlakbij het station, zwembad en het stadscentrum. Samen met deze opening werd ook de gratis shuttlebus in gebruik gebracht. Deze shuttlebus zal pendelen tussen de Nederhemparking en het stadscentrum.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

FP Halle-Gooik versterkt zich met topspits Alessandro Patias

Patiasaff
 

 FP Halle-Gooik mag u met veel trots de komst van Alessandro Patias aankondigen!  Patias is een ware goalgetter! Hij speelde en scoorde voor topclubs als Marca (25 goals), Asti (67 Goals), Benfica (70 goals) & Napoli (22 goals).
Alessandro komt over van Napoli, is 32 en Italiaans international. Hij scoorde daar in 50 Caps 26 goals!

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Olaf Feldberg | 17 jul 2018
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 14 jul 2018
Devogeleer Emile | 13 jul 2018
Devogeleer Emile | 13 jul 2018

archief