Artikels Archief van Halle

BEERSEL/REGIO Vzw Zot van Beersel organiseert zijn 3de retro fuif

Editiepajot_bart_devill___fuifzvbeersel_2017
Foto Devillé
 

 Op zaterdag  7 oktober 2017 organiseert vzw Zot van Beersel voor de derde maal zijn  ‘Do You Love The 80’s Party’ in het  DOC te Alsemberg.   Nieuw dit jaar is dat er op algemene aanvraag ook the 70’s  bij betrokken worden. De nieuwe naam  wordt dan ook “Do You Love the 70’s and 80’s “.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

HALLE - Digitaal platform Productzoeker voor bewuste voedingskeuzes

Colruyt_group_2013_p200
EP

 Meer transparantie en duidelijke productinformatie
Een allergie of intolerantie? Op zoek naar betrouwbare informatie over ingrediënten, voedingswaarden of duurzaamheid? De unieke website Productzoeker biedt via filtering diepgaande info over voedingsproducten van de huismerken van de Colruyt Group, zoals Boni Selection, Everyday en Graindor. Doel: een nieuwe stap naar meer transparantie en duidelijke productinformatie om zo klanten te ondersteunen bij bewuste voedingskeuzes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE – Cultuurcentrum ‘t Vondel klaar voor een nieuw cultureel seizoen

Vondel_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  De wereld is een schouwtoneel, en alle mensen zijn maar acteurs (W Shakespeare ) met deze wijze woorden opende schepen van cultuur Marc Snoeck het nieuwe cultureel programma voor het seizoen 2017-2018.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

GOOIK / HALLE - De nieuwe Volvo XC60 van garage Sterckx

Editiepajot_gooik__sterckx_1__kopie_
Philip en Ilse bij twee prachtige wagens. - Foto Marc Colpaert
 

In restaurant De Popelier in Gooik werd door de firma Sterckx uit Halle de nieuwe Volvo XC60 voorgesteld. Garage Sterckx met vestigingen in Halle en Sint-Genesius-Rode nodigden hun klanten uit om in alle rust en met een hapje en een drankje van de nieuwe Volvo XC60 te komen genieten. En het moet gezegd worden deze laatste aanwinst ziet er veelbelovend uit. Zowel langs de buitenkant als langs binnen kan men hier spreken van een uitstekende afgewerkte wagen. Volgens de reclame die de laatste weken onze schermen overspoelden is dit blijkbaar ook een wagen die automatisch stopt 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HALLE – Cultuurcentrum ‘t Vondel laat je genieten van ’GolfGever’

Golf_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Vandaag donderdag 21 september kan je nog tot 19.00 uur genieten GolfGever op het stationsplein in Halle. GolfGever is een enorme golf waarop je mag zitten, liggen, hangen, genieten van een massage of gewoon genietenvan de laatste zonnestralen van deze nazomer, nestel je gewoon in de krommingen, laat je meedrijven en kom in contact jezelf en met de ander.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE - N-VA delegatie test circulatieplan Sint-Rochus

Circulatie_benjamin_wim_nelly
Ingezonden foto
 

  Een delegatie van N-VA Halle sprong op de fiets om het circulatieplan voor Sint-Rochus uit te testen. Na afloop van die testrit is de balans voorzichtig positief. “Een aantal verkeerssituaties hebben nog wat verdere verfijning nodig”, zegt N-VA Halle fractieleider Wim Demuylder

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Odisee-student uit HALLE wint Theme Park-award

Yann_lenaerts__midden_
Ingezonden foto
 

 Yann Lenaerts (21) uit Halle, student Elektromechanica aan hogeschool Odisee (Campus Dirk Martens in Aalst), heeft de talentenjacht European Attractions and Theme Parks Talent 2017 gewonnen. Dat is een wedstrijd georganiseerd door de Efteling en de universiteit van Breda.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HALLE - Herfsttentoonstelling Aureool

Aureool
EP

 Deze herfst pakt Kunstgroep Aureool uit met een uitzonderlijke tentoonstelling. Zij hebben ons aangesloten bij het project  Halle 750 jaar Mariastad en hopen de hallenaren daarmee te plezieren. De kunstenaars hebben het thema opgevolgd en tonen een verscheidenheid van heuse pareltjes! Als kers op de taart worden er 13 werken getoond van Jozef Lucas (1908 - 1987) - lange jaren de bezieler van Aureool.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
 

HALSE beiaard laat van zich horen

Beiaard
EP

 De toren van de Halse basiliek herbergt reeds eeuwen een beiaard en die mag gehoord worden. De Stedelijke Servaisacademie voor Muziek, Woord en Dans slaat daarom als initiatiefnemer de handen in elkaar met de Koninklijke Geschied-en Oudheidkundige Kring, Den Ast en vzw Basiliekpromotie. Samen brengen ze een unieke tweedaagse rond de Halse beiaard onder de naam Brons.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Felix Merckx
EP
 

HALLE / PEPINGEN - KORHA geeft infomoment aan Pepingse scholen over hun structuur en werking

Editiepajot_halle_pepingen
Foto © Elsie De Greef / Bestuurder Roger Haest vertelt over de structuur van KORHA
 

KORHA, Katholiek Onderwijs Regio Halle Annuntiaten, gaf dinsdag een infomoment aan alle leerkrachten van de Pepingse scholen ‘Hartentroef' en 'Spring in ’t Veld’.  De bestuurders Roger Haest en Jos Vansantvoet hadden het over de structuur en werking van de Annuntiaten. Na de broodjes en de cava gaf algemeen directeur Dany Berckmans, administratief en financieel directeur Goedele Deserrano en directeur Bart Parrez nog wat praktische informatie mee.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Doe een bod op een kunstwerk en steun HALLE Zonder Grenzen

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef
 

De kunstwerken die tijdens het evenement ‘Kunst op het plein’ werden gemaakt, zijn ook te koop! Je kunt een bod doen op één of meerdere kunstwerken. De kunstwerken zijn nog tot 30 september te bewonderen in de Foyer van het stadhuis Halle waar je je bod in een urne kunt plaatsen of je kan een bod doen via de computer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

HALLE - Wereld Alzheimer dag

Alzheimer
Foto Olaf
 

 In het kader rond de “Wereld Alzheimer dag” organiseerde WZC Lucie Lambert een info avond “hoe omgaan met dementie”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Olaf Feldberg
Foto Olaf
 

Fusieclub ‘SK PEPINGEN - HALLE nodigt uit op hun mosselfestijn.

Mosselfestijn
EP

 Op vrijdag 29 september en zaterdag 30 september nodigt de nieuwe fusieclub SK Pepingen-Halle iedereen uit op hun mosselfestijn dat zal doorgaan in het schoolrestaurant Campus GO! Atheneum in Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Emile Devogeleer
EP
 

HALLE – Herdenkingsavond voor Lode Dehaen

Dehaenj
Foto Emile Devogeleer
 

 Zondag 24 september 2014 overleed op 73 jarige leeftijd beroepsacteur, Belleman, Leraar, Prins Carnaval 1963 Lode Dehaen. Naar aanleiding hiervan organiseert weduwe Cecilia samen met twee oud leerlingen van Lode, Dora Desaegher, Dominique Van Repingen en twee goede vrienden schepen van Sint-Pieters-Leeuw  Luc Van Ruysevelt en Willy Herremans op 21 oktober 2017 in de Servaisacademie een hommage avond voor Lode Dehaen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

HALLE – Bistro Servais verwelkomt iedereen in een nieuw interieur

Servais_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 Tea-room Bistro Servais op de Grote Markt in Halle bestaat sinds 16 september3 jaar. Moeder Carine Goubert en dochter Lisa leuckx uit Gooik verwelkomen iedereen graag in hun vernieuwde zaak. De zaak is geopend van dinsdag tot zaterdag van 9u30 tot18u30. De keuken is geopend tot 18 u.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Circus Barones komt met nieuwe show naar HALLE

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 

Circus Barones staat van woensdag 4 oktober tot zondag 15 oktober op het grasveld naast JC Stroppen, Guido Gezellestraat in Hallle. Zij brengen een nieuw wervelend spektakel onder de noemer ‘WHOW CIRCUS WONDERLAND!’ Na een exotische getinte ouverture uit Zuid-Amerika, wordt u een zeer gevarieerd schouwspel gebracht door internationale artiesten uit Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

HALLE - Twaalf café’s in Vlaanderen krijgen Sikaru - oorkonde

Dsc_1398_7370__large_
De 7 vertegenwoordigers of SIKARU VLAANDEREN. (Foto's Emile Devogeleer)
 

 In café-restaurant Alsput in Halle kregen twaalf café’s een Sikaru-oorkonde. Jammerlijk genoeg is er geen uit onze streek bij. België wordt wereldwijd geroemd omwille van zijn bieren en zeker omwille van zijn speciaalbieren, maar ook het correct serveren van deze bieren verdient enige aandacht

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

ASSE / HALLE - Provincie voegt nieuwe routes toe aan functioneel fietsnetwerk

Vlaams_brabant_nieuw_logo_1_
EP

  De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde wijzigingen goed aan het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk. Om het netwerk aan te passen aan nieuwe plannen en evoluties, voegde de provincie nieuwe routes toe aan dit netwerk en werden andere routes gewijzigd, verplaatst of geschrapt. De wijzigingen zorgen ervoor dat er 2,68 km aan fietspaden bijkomen op dit netwerk. In onze streek gaat het om Asse en Halle

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Felix Merckx
ep
 

HALLE - Toon je sportclub

Kta_1_bewerkt-1
Ingezonden foto's
 

 Voor de 6de editie van de actie 'Toon je sportclub @ school'. Sport Vlaanderen, SVS, ISB en VSF  werden alle leerlingen opgeroepen om in de outfit van hun sport(club) naar school te komen. Ook het GO!Atheneum van  Halle nam hieraan deel! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

HERNE – Familie Cautaers bijzonder tuk op haar paard Luz de la Luna

1_cautaers_luz_de_la_luna_2017__16_
HERNE – Familie Cautaers bijzonder tuk op haar paard Luz de la Luna - Sven Vander Meersche en Silke Cautaers - © Deschuyffeleer
 

Met het viertal Romy Vanhove (Colina), Cathy Vander Meersche (Chanel), Tessa Van Steenwinkel (Chadia) en Sven Vander Meersche (Luna) heeft team 3 van manège High Five uit Lembeek het interclubkampioenschap jumping van de Hippische Groepering van Vlaams-Brabant en Brussel (HGVBB) gewonnen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 21 sep 2017
Olaf Feldberg | 20 sep 2017
Emile Devogeleer | 20 sep 2017
Elsie De Greef | 19 sep 2017
Felix Merckx | 19 sep 2017

archief