Artikels Archief van Halle

Minister Demir helpt jeugdverblijf Zennedal BUIZINGEN door coronacrisis

Zennedal

 Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir heeft via Toerisme Vlaanderen 5 384 euro vrijgemaakt voor het sociaal toerisme in Halle. Zennedal, gelegen aan de Don Boscokerk te Buizingen, krijgt een financieel duwtje in de rug om door de coronacrisis te geraken. “Onze sociaal toeristische ondernemers verdienen al onze steun”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. “Want ondanks alle ellende van het afgelopen jaar maken ze het alsnog mogelijk om jongeren te laten genieten van een deugddoende vakantie.” 


 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

De René Deboecklaan, dat is de straat tussen het Bevrijdingsplein en de Zennebrug in HALLE, wordt helemaal heraangelegd

Img_5337-1
Na de brug wordt de René Deboecklaan aangepakt. Foto © Marc Sluys
 

 De René Deboecklaan, dat is de straat tussen het Bevrijdingsplein en de Zennebrug, wordt helemaal heraangelegd. Op die manier kan deze straat naadloos aansluiten op de Zenne- en Zuidbrug. Niet alleen de rijweg maar ook de fiets- en voetpaden krijgen een haast evenwijdige vertaling van de Zenne- en de Zuidbrug. Op die manier wordt de René Deboecklaan een pak veiliger voor alle weggebruikers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HALLE blijft initiatieven nemen om leerachterstand onderwijs te beperken

Logo_halle_

 De coronamaatregelen hebben een grote impact op de manier waarop heel wat kinderen en jongeren onderwijs volgen. Het onderwijs verloopt nu al over twee schooljaren helemaal anders dan normaal. Helaas gaat daar voor sommige kinderen en jongeren een leerachterstand mee gepaard. Om de leerachterstand in het onderwijs zoveel mogelijk te beperken, blijft de dienst Kinderen & Jongeren tal van initiatieven nemen. Zo willen we onderwijskloof tussen de sociaal sterkere en sociaal zwakkere kinderen in onze stad beperken en elk kind de beste kans geven op slagen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
 

Ook bewoners assistentiewoningen stad HALLE krijgen coronavaccin

Serviceflat-sfg-centrum-van-koekenbeek-1
Serviceflats Van Kiekenbeek Foto © Marc Sluys
 

  Na de bewoners van de Halse woonzorgcentra krijgen ook de bewoners van de assistentiewoningen Centrum Van Koekenbeek, Ten Hove en Residentie Huiskensveld binnenkort hun coronavaccinatie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Eerste versoepelingen in woonzorgcentrum Zonnig Huis HALLE

Halle_zonnig_huis_
 

 Halle mag de coronamaatregelen in het woonzorgcentrum Zonnig Huis versoepelen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid gaf daarvoor de toelating omdat alle bewoners en 89% van het personeel (minimumvereiste was 70%) reeds gevaccineerd zijn. Concreet is er meer contact mogelijk tussen bewoners onderling, maar ook tussen bewoners en bezoekers. Waakzaamheid blijft wel geboden! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Regiobib gaat voluit voor samenwerking

Persbericht_regiobib
 

 De Regiobib bestaat uit 15 bibliotheken in de regio Pajottenland & Zennevallei: Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Gooik en Linkebeek. Zij gaan nu voluit voor samenwerking en voeren vanaf 1 maart hetzelfde bibliotheekreglement in.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

Lentehappening Verenigde Handelaars HALLE 6-7 maart

Lenteopendeurs_i_love_halle
 

Er zal een QR-code spel georganiseerd worden in de etalages van bestaande en leegstaande winkels. Er is een volwassen route en een kids route. In samenwerking met Halattraction worden ook vitrines opgevuld met kostuums en carnaval spullen. Een CARNAVALSTROET.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

De “I Love Halle Mini” officieel voorgesteld bij Mini-Louyet Sint Pieters Leeuw

Img_5404
De mini werd voorgesteld bij Mini-Louyet Sint Pieters Leeuw. Foto's Marc Sluys
 

Vandaag stelden de Verenigde Handelaars Halle bij garage Mini Louyet, aan de Bergensesteenweg 720 in Sint Pieters Leeuw de “I Love Halle Mini” voor. Om het plaatje financieel rond te krijgen, kunnen we rekenen op de steun van  Mini-Louyet Sint Pieters Leeuw, Expo-Lettering en verzekeringskantoor Acentris die het project integraal sponsoren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

De Muyllekes brengen kleur tijdens carnaval HALLE 2021

Video_snip_1
Kjell Muylle brengt Carnaval dichterbij. Foto Ingezonden
 

 Was jij er ook van overtuigd dat carnaval dit jaar helemaal in het water ging vallen? Dat is buiten De Muyllekes gerekend. De twee broers komen met een uniek initiatief op de proppen. Met hun hit ‘Fiestje in a kot’ roepen ze iedereen op om thuis in je eigen bubbel  een feestje te bouwen, dat te filmen en zo een plaatsje te bemachtigen in hun videoclip. De beelden kunnen ingezonden worden tot 08/03/2021 zodat de montage online kan komen tegen het carnavalsweekend (13/03/2021). 

Het liedje is te beluisteren via Youtube op deze link: https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3Hzg1nD7XEt9HgYMFAWyXCzhVu4IQvEzzukw6KfXS8Q8rpPOAH5t8Bxpc&v=HGJyhJTBmj0&feature=youtu.be

 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

HALLE -Start bouw voetgangersbrug Rodenemweg

Img_20190509_085528
Er komt een voetgangersbrug op dit kruispunt
 

Volgende week start het Agentschap Wegen en Verkeer aan de Rodenemweg met de bouw van de voetgangersbrug over de A8. Voor de beloofde voetgangers- en fietsersbruggen aan de Halleweg en de Nijvelsesteenweg is het wachten tot volgend jaar. Dat heeft N-VA senator Mark Demesmaeker vernomen bij Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Lydia Peeters. “Spijtig genoeg veel later dan beloofd,” zucht Mark Demesmaeker. “maar de tijdelijke ingrepen zullen de veiligheid van de zwakke weggebruikers eindelijk verbeteren, we hebben lang aangedrongen en dat werpt zijn vruchten af.”

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2021
Roger Swalens
roger swalens
 

Vaccinatiecentra De Bres Halle en DOC Alsemberg roepen de burgers op om hun afspraak voor een vaccin al dan niet te bevestigen

Img_5389-1
 

  Vaccinatiecentra De Bres Halle en DOC Alsemberg roepen de burgers op om hun afspraak voor een vaccin al dan niet te bevestigen. De vaccinatiecentra merken op dat heel wat burgers hun afspraak niet bevestigen of niet laten weten of ze het wensen te annuleren. Hierdoor ontstaan echter problemen bij de organisatie van de agenda’s van de vaccinatiecentra. 

Callcenter vaccinatiecentrum De Bres Halle: 0800 900 58 (gratis nummer)

Callcenter vaccinatiecentrum DOC Alsemberg: 0800 900 59 (gratis nummer)

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HALLE - GO! Beukenbos zegt 841 keer ‘Buon Appetito!’

Foto_pizza_en_pasta_5
 

Om de inkomsten die in niet-coronatijden via eetfestijnen gegenereerd worden te compenseren koos Beukenbos Buizingen voor de derde actie een pizza- en lasagne-verkoop. De kinderen zijn dol op pizza en lasagne en gingen dan ook stevig aan de slag met de kans om deze te bestellen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Ook geen Carnavalfoor in HALLE

Schermafbeelding_2021-02-17_om_21
 

  Dat we in 2020 op de eindmeet moesten aankondigen dat Carnaval Halle niet kon doorgaan, dat raakte ons diep. Alles was af, de carnavalsverenigingen stonden klaar voor het feestje dat we enkel in Halle zo kunnen vieren. Zelfs nu, bijna een jaar later, beseft iedereen dat deze beslissing noodzakelijk was. Emotioneel waren de woorden, maar we waren vastberaden om Carnaval Halle in 2021 op poten te zetten als nooit te voren. Maar ook dat mocht niet zijn. De Corona- pandemie is nog niet voldoende positief geëvolueerd,. We dienen dan ook te besluiten dat de Carnavalsfoor 2021 niet zal opstellen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2021
Marc Sluys
 

Mariaprocessie Halle opnieuw afgelast

33040808_10217236398368990_4298236152659312640_o
Het Is al 3 jaar geleden dat de laatste Mariaprocessie door de straten trok. Foto's Marc Sluys
 

Na de afgelaste editie van 2020 omwille van de coronacrisis was het de bedoeling de Mariaprocessie één jaar te verschuiven naar Pinksteren 2021. Het plan was om vanaf dan de processie telkens in de oneven jaren te organiseren.  Maar het coronavirus heeft de plannen opnieuw doorkruist.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Eerste I LOVE HALLE Pop-Up Store is een feit

Safe_image
Foto Verenigde Handelaars
 

  Tijdens de Halse opendeurdagen van 6 en 7 maart openen de Verenigde Handelaars Halle op Basiliekstraat 60 (Vroeger Saxon) de eerste I LOVE HALLE Pop-Up Store.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2021
Marc Sluys
 

Halle -Nederhempark vergt extra centen

Img_0182
 

De realisatie van het Nederhem zal langer duren dan voorzien. Uit onderzoek blijkt dat de bodem op verschillende plaatsen meer vervuild is dan aanvankelijk was ingeschat. Ook botste de landschapsaannemer op een betonverharding in de ondergrond. Die vervuiling moet nu eerst verwijderd worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2021
Roger Swalens
roger swalens
 

HALLE koopt oude Decotex-parking op Sint-Rochus

Parking_decotex_
 

  De gemeenteraad heeft de aankoop goedgekeurd van de parking op de Sint-Rochusstraat, recht tegenover de ingang van de Prinses Paolalaan. Deze parking, vroeger beter bekend als de Decotex-parking, telt zo’n 27 publieke parkeerplaatsen. Halle heeft er dus een kleine stadsparking bij in het hart van de Sint-Rochuswijk en op wandelafstand van het Halse winkelcentrum.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Albertpark HALLE wordt opgewaardeerd

Albertpark
 

 Het Albertpark wordt de volgende maanden grondig gerenoveerd. Eerder al werden de oude en zieke bomen verwijderd en vervangen. Binnenkort wordt ook de padenstructuur heraangelegd en krijgt het stadspark nieuw meubilair. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Eerst bodemsanering, dan pas realisatie Nederhempark HALLE

Schermafbeelding_2021-02-23_om_21
 

De realisatie van het Nederhem zal langer duren dan voorzien. Uit onderzoek blijkt dat de bodem op verschillende plaatsen meer vervuild is dan aanvankelijk was ingeschat. Ook botste de landschapsaannemer op een betonverharding in de ondergrond. Die vervuiling moet nu eerst verwijderd worden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2021
Marc Sluys
 

Roger Roobaert uit HALLE is overleden

Halle_kop_roger_roobaert
 

 In Halle is Roger Roobaert overleden. Hij was één van de meest flamboyante politici die Halle rijk was en kleurde een kwarteeuw de Halse gemeentepolitiek. Roobaert werd 86. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 feb 2021
Roger Swalens | 25 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021
Roger Swalens | 24 feb 2021
Marc Sluys | 24 feb 2021

archief