AFFLIGEM - Tweedehandsbeurzen zijn keer op keer een succes

C21

AFFLIGEM - Tweedehandsbeurzen zijn keer op keer een succes

2de_handsbeurs_affligem
 

De gezinsbond Teralfene organiseerde op 29 maart voor de zestiende keer een tweedehandsbeurs voor baby- en kinderartikelen in het c.c. Bellekouter te Affligem. Keer op keer is er een stijging van het aantal verkopers en van het aantal verkochte artikelen. Deze keer vonden meer dan 50 verkopers hun weg, terwijl zo een 150 kopersgezinnen hier dankbaar gebruik van maakten.

Het initiatief werd destijds gestart met als doel de solidariteit tussen de gezinnen te versterken. Gezinnen kregen de gelegenheid hun gebruikt materiaal tegen een prijsje ter beschikking te stellen van andere gezinnen die het op dat moment nodig hadden. Bovendien stimuleerde de Gezinsbond met deze actie het idee van duurzaamheid. Dankzij de tweedehandsbeurzen voelen heel wat jonge gezinnen zich geholpen in hun zoektocht naar een degelijke, betaalbare babyuitzet.
Het succes van de beurzen is grotendeels te danken aan het gewijzigde koopgedrag van jonge gezinnen. Het zijn bewuste consumenten die enkel nog aankopen wat ze echt nodig hebben. Ze vinden het niet erg om gebruikte spullen van andere gezinnen over te kopen zolang de kwaliteit goed is. Verkopers vinden het belangrijk dat hun duurzaam materiaal op deze manier een nieuwe bestemming krijgt en niet zomaar op de vuilnisbelt terechtkomt.
De volgende tweedehandsbeurs in Affligem heeft plaats eind september 2008.
 
Voor meer info mail naar gezinsbond.teralfene@gmail.com
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief