TERALFENE – Opbrengst sterzingen voor Haïti

TERALFENE – Opbrengst sterzingen voor Haïti

Editiepajot_terlafne_sterzingen_foto_steven_walravens
Ingezonden foto
 
Editiepajot_terlafne_sterzingen_foto_steven_walravens__1_
Ingezonden foto
 

Davidsfonds Teralfene is naar jaarlijkse gewoonte ook dit jaar gaan “sterzingen” (Driekoningen zingen) voor het goede doel. Indien er op het ogenblik van de activiteit nog geen concreet project (doel) gevonden is wordt de opbrengst opzij gezet.

"Spijtig genoeg werd er ons een project op een dienblad aangeboden niettegenstaande dit een reeds bestaand, maar ongekend, project is. Intussen kwam via een kennis, die werkzaam is bij de ngo DMOS-COMIDE (salesianen), een oproep voor financiële steun.
De Salesianen zijn in Haïti bijzonder actief in het onderwijs. Het gaat hier om steun voor projecten op korte en middellange termijn, die de getroffenen rechtstreeks ten goede komt. Een groot deel van de scholen zijn verwoest en nog veel erger, vele zelfs honderden leerlingen en leerkrachten zijn omgekomen".
 
"Sinds 1935 zijn de Salesianen van Don Bosco actief in Haïti. Een 130-tal Salesianen legden zich tot voor kort toe op de opvang van straatkinderen en kansarme jongeren. Hen werd gratis basisonderwijs aangeboden, beroepsopleidingen en een warme maaltijd.
Al deze scholen en opvangcentra liggen nu echter volledig in puin, leeggeplunderd. De heropbouw moet letterlijk vanaf nul gestart worden. Wat de menselijke tol betreft, is het veel te vroeg voor duidelijke cijfers, maar op het moment van de aardbeving waren de lessen volop aan de gang.
Hoewel noodhulp in crisissituaties als deze belangrijk is, kiest DMOS-COMIDE te investeren in de maanden en jaren wanneer Haïti uit het nieuws zal verdwenen zijn. Hun expertise in structurele hulp is daarom zeer complementair met de huidige noodhulp van andere organisaties en overheden".
 
Wie zich geroepen voelt, kan de heropbouw van deze Salesiaanse werken financieel ondersteunen via het rekeningnummer 435-8034101-59 met mededeling : ‘5045 STEUN HAITI’.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2010
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 22 aug 2017

archief