AFFLIGEM voert alternatieve geboortepremie in

C21

AFFLIGEM voert alternatieve geboortepremie in

Editiepajot_stijn_stassijns_p200
Schepen Stijn Stassijns

In de gemeente Affligem zullen ouders van pasgeboren kinderen vanaf dit jaar een alternatieve geboortepremie krijgen onder de vorm van 25 huisvuilstickers.

“Enkele jaren geleden schaften we de toenmalige geboortepremie van 25 euro af omdat de administratieve kost een veelvoud van de premie bedroeg”, zegt schepen van jeugd Stijn Stassijns (Visie).
 
“Enkele weken geleden kregen we van een gezin dat gedurende het jaar een tweede kindje verwacht de vraag of ze dan recht hadden op 25 extra stickers voor het lopende jaar (in Affligem krijgen gezinnen vanaf 2 kinderen 50 stickers i.p.v. 25). Volgens ons reglement is dat niet zo, omdat 1 januari de dag is waarop de gezinssituatie bekeken wordt. Wij vonden het een goed idee maar breidden het uit voor elk kind. Ouders hebben de eerste maanden extra vuilzakken door de vele luiers. De extra zakken zijn een steuntje in de rug van de jonge gezinnen”, vervolgt Stassijns.
 
Het college verklaarde zich principieel akkoord met het voorstel. Als de gemeenteraad een aanpassing van het huisvuilreglement aanvaardt, is het voorstel een feit. Nieuwe ouders krijgen sowieso van de gemeente een brief met de vraag of er een geboorteboom mag geplant worden. Er zou een waardebon voor de stickers aan toegevoegd worden, die bij de dienst bevolking zou kunnen ingeruild worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2010
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief