AFFLIGEM krijgt tijdelijk gemeenteraadslid

C21

AFFLIGEM krijgt tijdelijk gemeenteraadslid

Editiepajot_afflgiem_veerle_huysmans_foto_kos
Veerle Huysmans (kos)

De Affligemse gemeenteraad krijgt een bijzondere primeur tijdens de zitting van volgende week. Dan zal Leefbaar Affligem een nieuw, tijdelijk gemeenteraadslid voorstellen. Het gaat om Veerle Huysmans. Zij valt in voor haar partijgenoot en gemeenteraadslid Chris Troch die omwille van professionele redenen een aantal maanden in Griekenland zal verblijven en niet de kans ziet om voor september terug te reizen naar Affligem om er de gemeenteraad bij te wonen.

"Bij mijn weten zijn we daarmee de eersten in de streek om gebruik te maken van een mogelijkheid die het nieuwe gemeentedecreet ons biedt" zegt Tim t' Kint van Leefbaar Affligem. "Als je vroeger als gemeenteraadslid een lange tijd niet naar de zitting kon komen, dan bleef je stoel gewoon leeg. Het nieuwe gemeentedecreet echter, laat toe om een raadslid dat bijvoorbeeld omwille van professionele redenen een tijd niet naar de gemeenteraad kan komen, tijdelijk te vervangen. Het decreet legt ook vast wie je vervanger moet zijn: de eerste opvolger op de lijst waarop je verkozen bent."
 
In het geval van Chris Troch is dat Veerle Huysmans. Met Veerle maakt opnieuw een jonge moeder haar intrede in de Affligemse gemeenteraad. "'k Mag dan wel debuteren als gemeenteraadslid, toch is 't niet allemaal nieuw" stelt Veerle. "Zowel mijn ouders als mijn grootouders waren altijd al actief binnen de Volksunie en sinds 2006 volg ik als opvolger mee de koers die Leefbaar Affligem vaart. Ik ben dus best wel op de hoogte van hoe het er allemaal aan toegaat."
 
Veerle zal volgende week haar eed afleggen en zal zetelen vanaf mei 2010. Ze zal vermoedelijk een drietal zittingen inspringen voor Chris Troch die in het najaar terug op post zal zijn. Toch zal het geen eenmalig optreden zijn; de kans is immers groot dat Veerle ook de volgende jaren van de legislatuur zal inspringen voor Chris wanneer die langere tijd niet aanwezig kan zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2010
Gerrit Achterland
kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief