Komt er een sneeuwtelefoon in AFFLIGEM?

C21

Komt er een sneeuwtelefoon in AFFLIGEM?

Guy_uyttersprot_nieuw_2010_p200
Guy Uyttersprot (ep)

De vorige strenge winter en de recente sneeuwval veroorzaakten her en der de nodige problemen. N-VA-gemeenteraadslid Guy Uyttersprot, vindt het huidige strooiplan ontoereikend en acht het wenselijk om het aan te vullen met een aantal bijkomende maatregelen. Hij zal zijn plan toelichten aan het gemeentebestuur op 9 december tijdens de commissievergadering openbare werken.

Het politiereglement verplicht bewoners om bij ijzel, sneeuw of vorst het voetpad voor hun woning veilig te houden voor voetgangers. 'Maar voor ouderen of minder mobiele mensen is het ruimen van winterse neerslag op het voetpad vaak een probleem'. Soms hebben ze niet het geluk daarvoor een beroep te kunnen doen op buren, vrienden of familie, wat uiteraard nog altijd de meest aangewezen aanpak is en blijft.'
Een sneeuwtelefoon, zou een oplossing kunnen betekenen, vindt Uyttersprot. 'Senioren, hulpbehoevenden en minder mobiele inwoners zouden naar de sneeuwtelefoon kunnen bellen om hulp te vragen voor het ruimen van sneeuw. Die taak kan de gemeente bijvoorbeeld in handen geven van de medewerkers van de dienst openbare werken. Voor de bemanning van de telefoonlijn kan het gemeentebestuur misschien best samenwerken met het OCMW, die al de nodige ervaring hebben met hulptelefoonlijnen en het OCMW is bovendien uitstekend geplaatst om de graad van hulpbehoevendheid van de mensen na te gaan.'
N-VA vraagt niet dat de nieuwe dienstverlening gratis wordt. N-VA laat het aan de bevoegde gemeente- en OCMW-diensten om te berekenen wat een correcte en te verantwoorden prijs is en te bepalen wie in aanmerking komt voor de hulp.
De N-VA stelt ondermeer voor om in de buurt van de scholen, van openbare gebouwen, en in de afgelegen gebieden waar de strooiwagens niet langskomen “winter zoutkisten” te plaatsen, waar bewoners zout kunnen afhalen.
De N-VA stelt eveneens voor om aan iedere inwoner 10kg strooizout gratis ter beschikking te stellen. Dit is een kost van om en bij de 10.000 euro. Met deze maatregel wil N-VA de inwoners stimuleren om hun voetpaden ijs- en sneeuwvrij te houden.
N-VA wenst ook aan eigenaars van handelszaken in Affligem gratis strooizout te bedelen. "Maar omdat eigenaars van handelszaken niet altijd op het adres van hun winkel wonen, vinden we het nodig ook aan hen gratis strooizout te geven", zegt N-VA-gemeenteraadslid Guy Uyttersprot. "Zo kunnen ze de voetpaden voor hun zaak ijs- en sneeuwvrij houden."
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2010
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief