AFFLIGEM kermist

C21

AFFLIGEM kermist

Editiepajot_affligem_kermist

Op zaterdag 29 januari organiseert de gemeente het wervelende slotfeest “Affligem kermist” in de verwarmde Bellekouterhal en is volledig gratis toegankelijk voor alle inwoners van onze gemeente.

Op de tonen van een bizarre fanfare of een heus draaiorgel kunt u de hele dag genieten van verschillende attracties: een ludiek trammetje met conducteur, twee nostalgische draaimolens, een boksbal, gekke spiegels, kinderzweefmolens ... Kinderpret verzekerd.
Voor de volwassenen brengen tal van volksspelen zeker leven in de brouwerij. Zo is er nagelkloppen, zaklopen, fietsen op rollen, een kop van jut, een levensgroot ezeltje-prikje enzovoort. En wie heeft er al eens op een scheve fiets gereden of durft op een echte segway te staan?
Doet u het liever wat rustiger aan, dan kunt u plaatsnemen in de twee immense zithoeken en er genieten van plaatselijke specialiteiten, proeverijen en uiteraard … de gezellige kermissfeer.
Neem zeker ook even de tijd om de vele artistieke torso’s van kunstenaar Herwig te bewonderen. Die werden voor deze feestelijke gelegenheid ontworpen en zullen ook dezelfde avond worden geveild.
Of breng een bezoekje aan de tentoonstellingsruimte met foto’s uit de oude doos: Affligem en zijn deelgemeenten ten voeten uit!
Zoetebekken zullen dan weer zeker hun hartje kunnen ophalen aan suikerspinnen, gebakken pinda’s, poffertjes, pannenkoeken en nog veel meer kermislekkers, terwijl de dorstigen zich laven aan Affligembier, jenever, diverse frisdranken of enkele warme dranken. De hele dag door is al dit lekkers te krijgen in charmante drank- en eethuisjes, bemand door tal van plaatselijke middenstanders. Deze huisjes staan her en der verspreid doorheen de evenementenhal.
In de namiddag wordt bovendien nog gratis extra kinderrandanimatie aangeboden: een professionele ballonnenplooier of spectaculaire kindergrime voor de kleintjes. Voor de ouderen zijn er wetenschapsproefjes uit Technopolis, een goochelaar aan tafel en een kaartlegster die uw toekomst kan voorspellen ...
Bovendien is het podium van de zaal steeds bezet met een waaier aan optredens:
15u00: Verwelkoming en plechtige opening door het Affligems gemeentebestuur
15u30: Goochelshow met Tony Price (voor kinderen en volwassenen)
16u30: Zotte zeepbellenshow (vooral voor kleuters jonge kinderen)
17u15: Kids Disco Show met dance-hits, meezingers, wedstrijdjes en prijzen (tieners)
18u15: Huldiging kersvers Affligems ereburger Leo De Rijck
18u30: Rudy Richard and the All Stars, oude hits met schwung (voor volwassenen)
19u30: Syla K, Affligemse kandidate voor het Eurovisiesongfestival 2011(voor iedereen)
20u00: Prijsuitreiking Eindejaarsactie Affligem (voor de middenstand)
20u30: Swamped, Affligems jeugdig muzikaal talent vol enthousiasme (voor iedereen)
21u30: Rudy Bravo, oldies in een hip jasje (voor iedereen)
Het slotevenement wordt omstreeks 22u30 feestelijk afgesloten met een spetterende muzikale vuurwerkshow op de Bellekoutersite.
U merkt het … voor ieder van u – van klein tot groot – wat wils: een leuk, afwisselend, gezellig, geanimeerd, kortom fantastisch programma. Een waardige afsluiter en apotheose voor het voorbije feestjaar ‘Affligem wordt 30!’ …
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jan 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief