Gemeente AFFLIGEM investeert 2,6 miljoen euro in openbare werken

C21

Gemeente AFFLIGEM investeert 2,6 miljoen euro in openbare werken

Editiepajot_affligem_openbare_werken_foto_gerrit_achterland
Foto © Gerrit Achterland
 

De gemeente Affligem investeert in 2011 ongeveer 2,6 miljoen euro in openbare werken. Meest in het oog springende projecten zijn de aanleg van het Kerkplein te Essene (420.000 €), de onteigeningen in de Bremptstraat te Teralfene (300.000 €), de weg- en rioleringswerken in de Bremptstraat (250.000 €), de aankoop van een huisvuilwagen (200.000 €). Voor de aanleg van voetpaden, asfalteringswerken van verschillende buurtwegen, herstellingswerken en verbeteringswerken van betonwegen, de aanleg en onderhoud van de voetwegen, de afwerking van de zaal achter het jeugdhuis en voor de stabiliteit van het dak van de grote hal wordt telkens per project 100.000€ voorzien.

BLAKMEERS
N-VA-gemeenteraadslid Guy Uyttersprot klaagde vorig jaar nog over de erbarmelijke staat van het wegdek van de Blakmeers. Tussen de Kasteelstraat en de Gootberg zal er na het affrezen een nieuwe asfaltverharding worden voorzien. De geraamde kosten bedragen 50.000€.
ONDERGRONDSE GLASCONTAINERS IN HEKELGEM EN ESSENE
Het gemeentebestuur gaat ondergrondse glascontainers plaatsen in het centrum van Hekelgem en op het dorpsplein van Essene. De kostprijs per container is 10.000 euro. De evaluatie van de reeds in gebruik zijnde glascontainer op het Driesplein is positief.
Vorig jaar nog gaf de toenmalig burgemeester Yvan T’Kint (OLA) de opdracht aan Haviland om drie glascontainers aan het cultureel centrum van de Abdij Affligem weg te halen, na een ongeval met een fietser. De burgemeester nam die beslissing na een tussenkomst van raadslid Guy Uyttersprot (N-VA). Die stelde toen voor om in elke deelgemeente één ondergrondse glascontainer te plaatsen. Ze zijn veel esthetischer en storen minder.
VERKEERSDREMPELS
Veel verkeersdrempels beantwoorden (nog) niet aan de reglementaire voorschriften, hoewel er een koninklijk besluit is dat de vereisten vastlegt voor de aanleg van verhoogde inrichtingen. In Affligem liggen liefst veertien verkeersdrempels niet conform de wetgeving. Het gemeentebestuur, gaat nu in samenspraak met de politie dringend werk maken om de onwettelijke verkeersdrempels aan te passen of zelfs te verwijderen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief