AFFLIGEM - 50 jaar Blakmeers

C21

AFFLIGEM - 50 jaar Blakmeers

Editiepajot_affligem_50_jaar_wijk_blakmeers_foto_gerrit_achterland
Christoffel Maekelbergh, Leo De Ryck, Stijn Stassijns en Paul Van Hauwermeiren. - Foto © Gerrit Achterland
 

De wijk Blakmeers in Affligem bestaat 50 jaar. De jaarlijkse buurtfeesten de eerste zaterdag van september en de "winterwijkwandelingen" in februari waren de aanzet voor een aantal mensen om een boekje "50 jaar Blakmeers" bijeen te sprokkelen.

Naast verschillende anekdotes over de lange traditie van buurtfeesten die drie jaar geleden voortgezet werd en de recente wandelingen, is er plaats voor de geschiedenis van de Blakmeershoeve en een zoektocht naar de oorsprong van de naam Blakmeers. Vele buren leverden een persoonlijke bijdrage aan het boekje, dat uiteindelijk 36 bladzijden dik werd en geïllustreerd met foto's van toen en nu. Het is Leo De Ryck die dankzij zijn rijk archief en het vele rondlopen de grote motor van de uitgave geweest is.
Het boekje werd zondag 6 februari voorgesteld in de Blakmeershoeve. Het boekje kan bijbesteld worden voor 15 euro (verzending inclusief) door een mailtje te sturen naar blakmeers@telenet.be  voor verdere afspraken.
De foto in bijlage toont van links naar rechts Christoffel Maekelbergh, die de sponsoring verzamelde, Affligems ereburger Leo De Ryck, de initiatiefnemer en duivel-doet-al, Stijn Stassijns als vertegenwoordiger van het feestcomité van de wijk en Paul Van Hauwermeiren die de geschiedenis van de naam "Blakmeers" helemaal uitschreef voor de gelegenheid.
Meer informatie? Stijn Stassijns 0496/725175.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief