AFFLIGEM - Bibliotheek stuurt deurwaarder achter boeken

C21

AFFLIGEM - Bibliotheek stuurt deurwaarder achter boeken

Guy_uyttersprot_nieuw_2010_p200
Guy Uyttersprot (ep)

N-VA Gemeenteraadslid Guy Uyttersprot stelde een schriftelijke vraag aan de financieel beheerder van de gemeente Affligem in verband met de inning van achterstallige bibliotheekboetes.

Het gaat onder andere om niet-betaalde boetes en bibliotheekmateriaal dat nooit werd teruggebracht. Momenteel staat er een bedrag van € 513,85 aan boetes open en dient er nog materiaal binnengebracht te worden ter waarde van € 1.039,38. Het gaat om 35 openstaande dossiers van de bibliotheek en in totaal gaat het om 81 ontbrekende boeken.
“Het huidige systeem bestaat uit één aanmaningsbrief via de financiële dienst en één aangetekend schrijven.” Volgens Guy Uyttersprot, N-VA-gemeenteraadslid in Affligem, maakt dat weinig indruk op wanbetalers. “Deze situatie is onaanvaardbaar. Alle Affligemnaren en bibliotheekgebruikers betalen immers mee voor het verlies dat hun bib maakt door een kleine groep ‘asociale leden’. Alleen al daarom is het nodig om boetes actief in te vorderen en de teruggave van achtergehouden materiaal af te dwingen.”
De financieel beheerder is alvast van plan om hiervan dringend werk te maken.
 “Bij mijn aanstelling als financieel beheerder, heb ik er de voorkeur aan gegeven een deurwaarder aan te stellen via een procedure conform de wetgeving overheidsopdrachten. Die aanstelling werd geconcretiseerd door een collegebesluit d.d. 5 oktober. Momenteel werden er bijgevolg nog geen dwangbevelen betekend, maar dit zal de komende weken voor alle openstaande bedragen systematisch gebeuren.”
De N-VA is tevreden dat er eindelijk concrete maatregelen worden genomen om de uitgeleende items, plus de geldboetes, gemakkelijker te kunnen terugvorderen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief