AFFLIGEM voert milieu-onderscheiding in: De "Groene Pluim"

C21

AFFLIGEM voert milieu-onderscheiding in: De "Groene Pluim"

Chris_troch_p200
Chris Troch (ep)

Op de gemeenteraad van 12 april stelde raadslid Chris Troch van Leefbaar Affligem voor om een jaarlijkse milieuprijs in te voeren in Affligem: de “Groene Pluim”. Zijn voorstel werd door de meerderheid, bij monde van de schepen van milieu, enthousiast onthaald en gesteund.

Chris Troch: “Het bewust en duurzaam omgaan met het leefmilieu neemt een steeds belangrijkere plaats in in het leven van iedereen. Daar waar het de voorbije jaren toch vooral de overheid was die een voortrekkersrol speelde om iedereen te sensibiliseren, zijn nu steeds meer mensen, verenigingen en bedrijven op eigen initiatief en veelal op beperktere (maar daarom niet minder efficiënte) manier met het milieu bezig. Op die manier hebben ze voor hun directe omgeving een zéér belangrijke voorbeeldfunctie. ’t Is in dat kader dat je dit initiatief moet zien: het aanmoedigen of in de bloemetjes zetten van zo’n kleinschalig initiatief dat niet van de overheid komt. Een schouderklopje als aanmoediging, zeg maar.”
Die aanmoediging zal dus de Affligemse “Groene Pluim” zijn die de winnaar op zijn spreekwoordelijke hoed kan zetten.
Eender welke Affligemnaar kan iemand, een buur bijvoorbeeld, voordragen als mogelijke winnaar. Maar ook verenigingen kunnen voorgedragen worden, evenals bedrijven. Het is de milieuraad die de kandidaturen zal bekijken en er een laureaat zal uithalen. Die mag dan op de gemeenteraad zijn prijs in ontvangst gaan nemen.
“Het is niet de bedoeling om er een dure geldprijs of zo aan te verbinden,” verduidelijkt Chris Troch. “De winnaar van de “Groene Pluim” zal een duurzaam geschenk krijgen maar vooral een oorkonde waarin zijn/haar initiatief wordt erkend als belangrijk voor het milieu in Affligem.”
De gemeenteraad stuurt het voorstel van Leefbaar Affligem door naar de milieuraad, waarna het – eventueel geamendeerd – zal terugkeren op de agenda van de volgende gemeenteraad om daar dan goedgekeurd te worden.
Chris Troch zal dat overigens niet zelf meemaken, gezien hij zich net als vorig jaar voor enige maanden laat vervangen in de gemeenteraad wegens een verblijf in het buitenland. Zijn opvolgster bij Leefbaar Affligem, Veerle Huysmans, zal hem tot eind september 2011 vervangen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief