Verkeersborden in AFFLIGEM aan vernieuwing toe

C21

Verkeersborden in AFFLIGEM aan vernieuwing toe

Editiepajot_affligem_vuil_verkeersbord__foto_gerrit_achterland
Aan dit verkeersbord eens likken kan dodelijk zijn. - Foto © Gerrit Achterland
 

Schepen voor Communicatie en Informatie Stijn Stassijns (Visie) zal bij de eerstvolgende begrotingsbespreking voorstellen een aantal oude verkeersborden te vernieuwen. “Ik erger me eigenlijk al langer aan een aantal vuile en gedateerde borden”, zegt Stijn Stassijns.

“Sommige zijn 30 jaar oud en dragen reclame van een bedrijf dat intussen van naam veranderde. De rechtstreekse aanleiding was het bord langs de Affligemdreef / Aalsterse Dreef dat aankondigt dat je Affligem binnenrijdt. Toen ik naar de werken, die op hun einde lopen, ging kijken, viel het me op dat het oude bord gewoon opnieuw gebruikt wordt. Een nieuwe straat maar een stokoud bord: het lijkt nergens op. We doen jaarlijks een opruimactie ?Affligem Proper?. Wel, die oude borden zijn niet proper en nodigen ook niet uit om bijvoorbeeld de bermen proper te houden. We hebben als gemeente een voorbeeldfunctie te vervullen.”.
“Niet alleen de borden die de gemeentegrenzen aanduiden, maar ook voor de commerciële borden/pijlen die de mensen naar bepaalde handelszaken de weg moeten wijzen en de straatnaamborden dringt een 'uniformisering' zich volgens Stijn Stassijns . '”k zal met mijn collega Paul Geeraerts bespreken hoe we dit kunnen aanpakken”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief