N-VA AFFLIGEM geeft inwoners inspraak in verkeersbeleid

C21

N-VA AFFLIGEM geeft inwoners inspraak in verkeersbeleid

Veilig_verkeer_affligem_p200

Verkeersveiligheid is een belangrijke bezorgdheid van de burger. In Affligem is dat niet anders. De lokale afdeling van de N-VA lanceert daarom de webstek ‘Veilig Verkeer Affligem’.

Veilig verkeer is een prioriteit voor de N-VA. Ondanks inspanningen van de verschillende overheden blijft de verkeersveiligheid jammer genoeg zorgen baren. Voetgangers zoeken vaak tevergeefs naar een zebrapad of worden gehinderd door obstakels op de weg. Fietsers nemen grote risico’s op onveilige fietspaden, terwijl automobilisten hun wagen stuk rijden op een slecht wegdek. Van een gebrekkige verkeersinfrastructuur tot de hoge tol van de weekendongevallen: veiligheid in het verkeer belangt ons allen aan.
Met ‘Veilig Verkeer Affligem’ hoopt de N-VA het debat hierover op gang te brengen in de gemeente. Niet door losse flodders af te schieten maar door de problemen op een gestructureerde manier aan te pakken.
Het bijzondere aan de webstek is dat de inwoners van Affligem de kans krijgen verkeersproblemen in de gemeente te melden. Via een populariteitspoll wordt aangeduid welke problemen de burger het liefst opgelost ziet. Bij elk probleem kunnen inwoners van de gemeente bovendien mogelijke oplossingen suggereren. Uiteindelijk moet de site een overzicht bieden van de belangrijkste pijnpunten in Essene, Hekelgem en Teralfene.
Als het aan N-VA Affligem ligt, groeit het initiatief echter uit tot meer dan een opsomming van de pijnpunten op vlak van verkeersveiligheid. Op basis van de geleverde suggesties voorziet onze lokale afdeling een witboek met duidelijke oplossingen. Die moeten vervolgens concrete vorm aannemen op zowel korte als lange termijn. Kleinere knelpunten wil de N-VA snel aankaarten bij de bevoegde instanties.
Via de webstek kunnen burgers de status van elk dossier volgen.
Om de lancering van de website kracht bij te zetten en om de inwoners van Affligem in een zo kort mogelijk tijdsbestek op de hoogte te brengen van dit initiatief, voert de N-VA een ondersteunde affichecampagne(in de vorm van een verkeersbord)die in de hele gemeente wordt verspreid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief