AFFLIGEM - Speelpleinwerking verlaagt tarief voor specifieke doelgroepen

C21

AFFLIGEM - Speelpleinwerking verlaagt tarief voor specifieke doelgroepen

Stijn_stassijns_2011_p200
Schepen voor Jeugd Stijn Stassijns (ep)

De Affligemse speelpleinwerking zal, als de gemeenteraad op 14 juni haar akkoord geeft, in 2011 voor Affligemse kinderen nog steeds 6 euro per kind per dag kosten. De voordeeltarieven voor een volledige week blijven ongewijzigd.

Sinds het voor kinderen zonder ouder of grootouder in Affligem 15 euro per dag kost, komen er nog amper kinderen van buiten de gemeente naar de Speelpleinwerking. "Waar we op piekdagen in 2008 tot bijna 160 kinderen kwamen, haalden we er vorig jaar nu nog zo'n 130 op de drukste dagen", zegt schepen voor Jeugd Stijn Stassijns. "Het maximum aantal is vastgesteld op 160, dus er is nog wat marge. Daarom zullen we het verlaagde tarief dit jaar ook toepassen voor kinderen die in Affligem school lopen en voor kinderen wiens ouders in Affligem werkzaam zijn, hetzij als werknemer, hetzij als zelfstandige. We geven daarmee de Affligemse scholen en werkgevers een bescheiden duwtje in de rug en denken ook eens aan onze zelfstandigen die elders wonen maar toch ook deel uitmaken van onze gemeenschap."
Het Affligemse Speelplein vangt elke dag kinderen op tussen 3 en 12 jaar en loopt dit jaar van 12 juli tot en met 24 augustus.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief