Arthur De Schrijver geen ereburger van AFFLIGEM

C21

Arthur De Schrijver geen ereburger van AFFLIGEM

Stijn_stassijns_2011_p200
Schepen Stijn Stassijns (ep)

Het Adviescomité voor Ereburgers van Affligem is te verdeeld om de voordracht van Arthur De Schrijver voor stemming door te sturen naar de gemeenteraad.

Schepen Stijn Stassijns (Visie) had De Schrijver voorgedragen omwille van de rol die hij speelde in de totstandkoming van de naam Affligem (ter vervanging van Hekelgem) voor de fusiegemeente. Jef Valkeniers werd eerder al ereburger omdat hij het parlementaire werk daartoe afrondde.
Drie fracties in de gemeenteraad lieten weten positief te staan tegenover de kandidatuur. Naast de fractie van Stassijns (OLA-Visie-LDD) gaat het om Vlaams Belang en Leefbaar Affligem. Ook de seniorenraad ondersteunde de kandidatuur.
Een aantal adviesraden en fracties waren niet aanwezig of konden niet tot een besluit komen. GROS, Gecoro, bibliotheekraad, sportraad en cultuurraad vonden dat het dossier ?te licht woog? en gaven negatief advies. De fractie CD&V/N-VA sloot namens CD&V als enige politieke fractie aan bij het negatieve advies, ondanks het feit dat N-VA te kennen gaf positief te staan tegenover de kandidatuur.
Ook Jef Valkeniers stond eerder negatief tegenover de toekenning. Hij herinnert zich eerder contacten met Lode Verdoodt, de andere VU-schepen op dat moment. Bovendien stelt hij zich vragen bij de bekendheid van Arthur De Schrijver.
Affligem houdt het dus voorlopig bij twee ereburgers: Jef Valckeniers en Leo De Rijck.
Schepen Stijn Stassijns is ontgoocheld, maar legt zich neer bij de beslissing: ?Ik wist dat het niet gemakkelijk zou zijn want met het ereburgerschap gaat terecht een zware procedure gepaard. Het voorstel zou wellicht wel op een meerderheid kunnen rekenen in de gemeenteraad, maar in het adviescomité was al snel duidelijk dat unanimiteit uitgesloten was. Ik hoop en veronderstel dat het voorstel op zich voor Arthur toch een zekere erkenning betekent voor wat hij voor de gemeente en haar naam gedaan heeft.?
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief