Studies vertragen bouw nieuwe brug in ESSENE

C21

Studies vertragen bouw nieuwe brug in ESSENE

Guy_uyttersprot_nieuw_2010_p200
Guy Uyttersprot (ep)

De bouw van een nieuwe brug over de E40 in de Lombeekstraat in Essene laat op zich wachten.

Vlaams Volksvertegenwoordiger Mark Demesmaeker (N-VA) vroeg bij Vlaams Minister van Openbare Werken en Verkeer naar een stand van zaken over de bouw van een nieuwe brug over de E40 in de Lombeekstraat in Essene.
Dat de bouw van een nieuwe brug nog niet voor morgen is blijkt uit het antwoord van de bevoegde Minister :“Er werd een eerste studie gemaakt. Hieruit blijkt dat, om de noodzakelijke vrije hoogte te verkrijgen onder de brug, de toegangswegen aanzienlijk zullen moeten worden opgehoogd. Omdat dit een invloed heeft op de aansluitende wegen en bijgevolg ook op de kostprijs van het volledige project, wordt dit eerst volledig uitgetekend. Nadien kan dan een verdere studie gebeuren. De studie en het uittekenen van de plannen van de bouwaanvraag zouden volgens de huidige planning klaar moeten zijn tegen het najaar van 2012. Na het verkrijgen van de bouwvergunning kan dan met de aanbestedingsprocedure worden gestart”.
De brug van de Lombeekstraat verbindt Essene en Sint-Katherina-Lombeek. Bij een ongeval met een kraanarm, op 28 oktober 2010, raakte de brug zo zwaar beschadigd dat ze in december moest worden afgebroken. Daardoor moet in beide richtingen worden omgereden via de E40-op- en afritten van Ternat of Affligem. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beloofde om in 2011 de studie, het ontwerp en de aanbesteding van de nieuwe brug uit te voeren, zodat de bouw in 2012 kon starten.
Voor N-VA-gemeenteraadslid Guy Uyttersprot begint de situatie in de Lombeekstraat stilaan te lijken op het verhaal met de brug over de E40 in de Vitseroelstraat in Ternat. Die werd begin 2004 geramd door een kraan en moest worden afgebroken. Pas 4,5 jaar later opende op dezelfde plaats een nieuwe brug.
De bouw van de nieuwe brug in Essene kan dus allicht ten vroegste in 2013 uitgevoerd worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 feb 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief