AFFLIGEM - Plannen Pelinkbos ontvouwd

AFFLIGEM - Plannen Pelinkbos ontvouwd

Stijn_stassijns_2011_p200
Schepen voor Jeugd Stijn Stassijns (ep)

Schepen voor Jeugd Stijn Stassijns (Affligem.nu) heeft tekst en uitleg gegeven bij de plannen die de gemeente heeft met het Pelinkbos, het bosje dat de gemeente een goed jaar geleden kocht in het dorpscentrum van Essene.

"We hebben gekozen voor een project waarin de natuur centraal blijft staan", aldus Stijn Stassijns. "Tijdens de informatievergadering was dat de vraag van de meerderheid van de aanwezigen."
Een stuk van het bos wordt een boomgaard met fruit op struiken en op hoogstam en op de site zijn ook twee hooiweides en twee vlindertuintjes voorzien. Het ontoegankelijke bos over de beek wordt ontsloten met een knuppelpad dat een aantal trage wegen in de buurt verbindt. Het knuppelpad moet wandelen door het drassige bos mogelijk maken.
Het stukje bos waar nu al gespeeld wordt, wordt netter en veiliger gemaakt. Voor de diepe beek komt een takkenril die moet verhinderen dat er ongelukken gebeuren.
"We zijn blij dat we dit stukje bos als gemeente (en dankzij de suggestie van een buurtbewoner) hebben kunnen kopen. Een bosje kopen midden in een dorpscentrum is een kans die we niet mochten laten liggen. De combinatie van mogelijkheid tot spelen, wandelen en vooral genieten van de natuur maakt het een uniek project. We hebben kunnen beroep doen op de expertise van het Regionaal landschap Zenne Zuun en Zoniën en de uitvoerder van de werken ProNatura. Het is de bedoeling dat ook het onderhoud de komende jaren aan ProNatura toevertrouwd wordt."
Het totale project zal de gemeente zo'n 20.000 euro kosten. Een even groot bedrag zal gesubsidieerd worden door de Provincie.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 22 aug 2017

archief