AFFLIGEM 21ste Vlaams-Brabantse FairTradeGemeente

C21

AFFLIGEM 21ste Vlaams-Brabantse FairTradeGemeente

Walter_zelderloo_p200
Walter Zelderloo, gedeputeerde voor ontwikkelingssamenwerking (ep)

Op 26 mei ontvangt de gemeente Affligem de titel van FairTradeGemeente. Hiermee is Affligem de 21ste gemeente in Vlaams-Brabant die deze titel behaalt. En is de provincie Vlaams-Brabant weer een stapje dichter bij de titel van FairTradeProvincie.

'We gingen de uitdaging aan om de titel van FairTradeProvincie te behalen. En dat is geen simpele klus. FairTradeProvincie word je maar als je aan zes criteria voldoet. Zo moet 65% van de gemeenten in Vlaams-Brabant meedoen met de campagne FairTradeGemeente. Maar liefst 70% van deze gemeenten moeten ook effectief de titel behaald hebben. Dat betekent dat we in totaal 29 FairTradeGemeenten nodig hebben om een FairTradeProvincie te kunnen worden. We zijn dan ook heel blij dat we met Affligem weer een stapje dichter bij ons streefdoel geraken', zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor ontwikkelingssamenwerking.
De 21 Vlaams-Brabantse gemeenten zich een FairTradeGemeente noemen.
Dat zijn Affligem, Asse, Bierbeek, Boutersem, Diest, Dilbeek, Gooik, Grimbergen, Haacht, Halle, Herent, Herne, Hoegaarden, Hoeilaart, Holsbeek, Leuven, Oud-Heverlee, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Vilvoorde en Zemst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief