AFFLIGEM - A-terrein aan Bellekouter krijgt grondige opfrisbeurt

C21

AFFLIGEM - A-terrein aan Bellekouter krijgt grondige opfrisbeurt

Rik_verhavert_2012_p200
Schepen van Sport Rik Verhavert (ep)

Heraanleg kost € 48.000.

F.C. Eendracht Hekelgem speelt al jaren zijn thuiswedstrijden aan de Bellekouter in Affligem. De club zit al een tijdje in een positieve spiraal wat de jeugdwerking betreft waardoor het aantal jeugdspelers gestaag is toegenomen. Mede door de aanleg van de wielerpiste, waardoor het C – terrein werd opgeheven, kampt E. Hekelgem met plaatsgebrek om alle trainingen en wedstrijden te laten doorgaan. Gevolg: overbelasting van het A-terrein. Vorig jaar moesten zelfs wedstrijden worden afgelast waar ergens anders gewoon kon gespeeld worden.
Schepen van Sport Rik Verhavert: “Deze toestand werd onhoudbaar. Het bestuur van Hekelgem kwam herhaaldelijk klagen over de slechte staat van het veld. We werden met de neus op de feiten gedrukt. Na een forse regenbui stond het terrein inderdaad blank. Het College besefte dat jaarlijks inzaaien en de grasmat prikken niet langer voldoende was. Voorts was het ook niet prettig om de goede resultaten van de 1e ploeg gehypothekeerd te zien door de slechte staat van het veld”
Geen synthetisch veld.
De gemeente investeerde de voorbije legislatuur enorm veel in buitensportinfrastructuur. Zo werd een synthetisch veld aangelegd op het terrein aan de Denderweg waar Leeuwkens Teralfene haar wedstrijden speelt, werden nieuwe kleedkamers gebouwd voor EMI Essene en werd een wielerpiste aangelegd. Verhavert: “Ondanks de smeekbede van E. Hekelgem kon de aanleg van een synthetisch veld niet op het budget voor 2012. Toch werd € 50.000 uitgetrokken voor de heraanleg. Dat er ooit een kunstgrasveld komt op de Bellekouter staat zo goed als vast. Mede door de groei van E. Hekelgem en niet te vergeten Sporting Affligem dat deeltijds beschikt over het B –terrein, zal een kunstgrasveld zich op termijn, opdringen.” “Maar dan eerder op het B – terrein”, vervolgt Verhavert, “want ik vind dat voetbal nog het best gespeeld wordt op gras”
Lavakorrels.
In een eerste fase werd het gras kapot gespoten en werden sleuven gegraven om na te gaan of de vroeger aangelegde drainage nog voldoende werkt. Volgens aannemer GROEN SERVICE BVBA uit Sint Amands, die het werk binnenhaalde voor een kleine € 48.000, is deze nog in perfecte staat. Nadien wordt de bovenlaag gefreesd. Vervolgens wordt 800 ton lavakorrels op het veld uitgespreid en ingewerkt. Uiteindelijk wordt het terrein genivelleerd en ingezaaid. Schepen Verhavert: “800 ton lavakorrels lijkt een hele hoop maar als je dat uitsmeert over een oppervlakte van een halve hectare gaat het hooguit over een paar centimeters. Het terrein wordt trouwens naar het midden toe iets opgehoogd, zodat er van nature al een afwatering ontstaat. Die lavakorrels moeten de bodemstructuur zodanig verbeteren dat de drainage opnieuw optimaal functioneert.” Wanneer nu het weer nog een beetje meezit, beschikt E. Hekelgem over een tiental weken over een fris groene grasmat. “Echt iets om naar uit te kijken”, besluit schepen Rik Verhavert. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief