ESSENE - N-VA kiest voor een volwaardige brug over E40

C21

ESSENE - N-VA kiest voor een volwaardige brug over E40

Editiepajot_essene_brug_onderbroken_foto_ingezonden
(ingezonden foto)
 
Guy_uyttersprot_nieuw_2010_p200
Guy Uyttersprot (ep)

Gemeenteraadslid Guy Uyttersprot (N-VA): “Beste dorpsgenoot van Essene, Onlangs kwamen we bij u langs om uw mening te vragen over de heraanleg van de brug over de E40 in de Lombeekstraat. Uit deze bevraging bleek dat een zeer ruime meerderheid van de bevolking (91%) voor een terugkeer van de brug was in de staat zoals deze bestond voor de aanrijding in 2010”.

“De door 511 omwonenden ondertekende petitie, een politiek ongebonden initiatief van Mevr. Oda Bruyninckx, voor een brug met 2 baanvakken is eveneens een krachtig signaal van de bevolking”.
“De gemeenteraad keurde een besluit goed waarin aan het Vlaamse Gewest gevraagd wordt om een brug te voorzien voor autoverkeer, maar met slechts één baanvak voor het gemotoriseerd verkeer en geflankeerd door een fiets- en voetpad. Voor het autoverkeer wordt een wissellicht voorzien. U herinnert zich wellicht dat het eerste plan erin bestond uitsluitend een brug te voorzien voor voetgangers en fietsers, in dat opzicht is het plan dat nu voorligt al beter dan de oorspronkelijke plannen van het college van Burgemeester en Schepenen”.
“N-VA begrijpt de argumentatie niet volledig met betrekking tot het enkele baanvak en de wissellichten. Dat deze situatie veiliger zou zijn voor fietsers is te betwijfelen, aangezien in de rest van de Lombeekstraat geen fietspad voorzien is, zal dit enkel leiden tot gevaarlijke in-en uitvoegmaneuvers. De argumentatie voor de wissellichten is de ontmoediging van het sluipverkeer. Er zijn echter geen cijfers bekend over het aantal voertuigen dat de brug in het verleden gebruikte”.
N-VA-gemeenteraadslid Guy Uyttersprot stemde tegen dit voorstel en blijft het standpunt van het overgrote deel van de bevolking verdedigen, namelijk dat deze brug gewoon best in haar oorspronkelijke vorm herbouwd kan worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2012
EP
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief