AFFLIGEM / DENDERLEEUW - Rendac dient nieuw dossier voor een Biovergister in

C21

AFFLIGEM / DENDERLEEUW - Rendac dient nieuw dossier voor een Biovergister in

Editiepajot_affligem_n-va-bestuurslid_bert_de_roeck_en_n-va-gemeenteraadslid_guy_uyttersprot_foto_gerrit_achterland
Eind 2011 dienden N-VA-bestuurslid Bert De Roeck en N-VA-gemeenteraadslid Guy Uyttersprot een collectief bezwaarschrift in tegen de toenmalige plannen van Rendac. - Foto © Gerrit Achterland
 

Het bedrijf Rendac/Eco-Vion heeft een nieuwe milieuaanvraag ingediend. Eén voor het bijplaatsen van een biovergister gevoed door slib en keukenresten, en één om de waterzuivering van Rendac aan te passen, zodat deze het zwaar vervuilde restwater van de biovergister kan zuiveren. Het openbaar onderzoek start donderdag 13/09 en zal lopen tot vrijdag 12/10.

N-VA Affligem zal de dossiers opnieuw bestuderen en dit met bijzondere aandacht voor de problematiek van de geurhinder, veiligheid, watertoets, -berging en -zuivering.
“De resultaten en aanbevelingen van het door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, dep. Leefmilieu, Natuur en Energie (LNE) bestelde geuronderzoek worden eveneens geëvalueerd.
Indien we bijkomende hinder of onveilige situaties verwachten, zullen wij niet nalaten een onderbouwd bezwaarschrift in te dienen.
In 2011 diende N-VA Affligem een bezwaarschrift met 255 handtekeningen in om de plannen voor de biovergister op verschillende vlakken bij te sturen. N-VA gaf toen reeds aan dat hun voorkeur uitging naar hernieuwbare energiebronnen. Deze vormen van hernieuwbare energie, zoals wind-, zon- of geothermische-energie, geven weinig of geen bijkomende hinder voor de omwonenden. Vooral op het gebied van veiligheid, geur en lozing, van het sterk verontreinigd restwater, zijn er onaanvaardbare risico’s.
De Stedenbouwkundige vergunning, een bevoegdheid van de gemeente Denderleeuw, is nog niet ontvankelijk verklaard.
Het openbaar onderzoek naar deze vergunning zal dus later lopen. We volgen dit dossier ook op en zullen overleg plegen met de gemeente Denderleeuw”.
Guy Uyttersprot
Gemeenteraadslid
Bert De Roeck
Bestuurslid N-VA Affligem
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2012
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief