Rock TERALFENE, het zotste rockfestival van Vlaanderen is terug

C21

Rock TERALFENE, het zotste rockfestival van Vlaanderen is terug

Editiepajot_affligem_rock_teralfene_ingezonden_foto

De ‘zotten’ van Teralfene gaan op vrijdag 28 september uit de bol. Zonder twijfel. Die dag organiseert men immers de tweede editie van Rock Teralfene. Na de topper van vorig jaar zijn de verwachtingen hooggespannen. En dat mag gerust, want de organisatoren konden enkele onvervalste topacts uit de Vlaamse undergroundscene strikken voor het zotste rockfestival van Vlaanderen. Live op het kerkplein van Teralfene.

De eerste editie van Rock Teralfene was een echte knaller. Onder een stralend zonnetje tekenden zo’n 1000 muziekliefhebbers present om op het kerkplein te genieten van de gemoedelijke sfeer onder vrienden en natuurlijk van de stomende optredens van enkele lokale rockbands. Want het opzet van Rock Teralfene is vooral dat: letterlijk een podium geven aan veelbelovende rockgroepen die klaar zijn om een groot publiek te veroveren. Het is dan ook geen toeval dat de openingsact van vorig jaar, Low Detail, na hun succesvolle doortocht in Teralfene geselecteerd werd voor Humo’s Rock Rally.
En dus kan de eerste topeditie niet zonder gevolg blijven. Op 28 september gaat Teralfene opnieuw de rocktoer op. En dit met veel zwier en ambitie: de organisatoren konden vijf groepen uit de Vlaamse rockscene strikken die ongetwijfeld de harten van de aanwezigen zullen stelen met aanstekelijke riffs en pompende grooves.
The Subway Papers bijten om 19 uur de spits af. Deze groep, afkomstig uit Liedekerke, brengt potige covers van het niet alledaagse genre. Zo beweren ze toch zelf. Als ze echt de smaak te pakken hebben, wagen ze zich ook wel eens aan hun eigen rocksongs. We zijn benieuwd.
De muziek van Thin Line Men valt niet in een hokje te plaatsen. De sound van de band is vol en energiek. Naar eigen zeggen geven hun zwarte maatpakken hen vleugels en een kompas. Waarmee deze het pad van de Britse rockmuziek bewandelen, van The Rolling Stones tot The Stone Roses.
Daarna is het podium voor The BEEhivEs. Deze Gentse supergroep werd gevormd rond de muzikale veelvraten Mirko Banovic (Arsenal, Arno), Eva Ghysel (Zita Swoon), Sam Ghysel (Arno) en Mademoisellenaomi. The BEEhivEs in 5 woorden: funky, disco, electro, pop, female vocals. Of in 1 woord: wauw!
BlackUp bestaat uit 4 Gentse heren die hun sporen in de muziek verdienden in bands als Fifty Foot Combo, Thee Andrew Surfers, The Feather en The Ewings. In 2009 besloten ze om samen BlackUp op te richten, aangezien hun gezamenlijke interesses verder reiken dan eten, tuinieren en werken. Bij uitbreiding kwam daar ook geoliede punckrock en gestroomlijnde rock’n’roll bij. BlackUp nam inmiddels een handvol nummers op in Kortrijk en liet ze in New York mixen door Jon Spencer zelve, gekend van zijn Blues Explosion. Met deze plaat onder de arm komen de heren ons podium bestormen. Allright.
Not the Beatles. En toch weer wel. De afsluiter van Rock Teralfene is een fabelachtige tribute band van de Fab Four. Met hun authentiek Liverpools accent, hun originele Beatles-kostuums, originele Beatles-instrumenten en wondermooie Lennon en McCartney-stemmen, brengen Not the Beatles u een avondje Beatles. En dat betekent: héél veel hits, een pak humor en een onmiskenbaar sixties-feel, samengebald in een energieke show. Je waant je meteen terug in de glorietijden van de enige echte Beatles.
Goed doel
Net als vorig jaar steunt Rock Teralfene op de tomeloze en belangeloze inzet van een heleboel vrijwilligers. Zot? Ongetwijfeld. Maar altijd met het hart, en liefde voor muziek.
Dus willen de initiatiefnemers, Inge Dhont, Evelien Van Durme, Lesley Vanhoorebeek, Kevin Peelman en Eric Touchant, al bij voorbaat hun dank betuigen aan de vele handen die het werk tijdens Rock Teralfene licht maken. Maar niet te vergeten: zonder de gulle hand van de vele sponsors en lokale middenstanders en zonder de steun van het gemeentebestuur is een organisatie als Rock Teralfene onmogelijk. Zij verdienen alle lof en dank.
Net als vorig jaar wil Rock Teralfene ook iets terug doen voor de plaatselijke gemeenschap. En dus zal opnieuw een deel van de opbrengst geschonken worden aan een goed doel. Zo ging vorig jaar een cheque van 500 euro naar de beide basisscholen in Teralfene. Ook dit jaar is het weer de bedoeling om een lokale instantie of project financieel te steunen.
Praktisch
Rock Teralfene, op vrijdag 28 september op het verkeersvrije kerkplein. Aanvang om 18 uur, start van de optredens om 19 uur, einde om 1 uur.
Wil je nog meer weten? Volg ons dan op Facebook voor de laatste weetjes.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2012
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief