AFFLIGEM – Zwerfvuil teistert carpoolparking

C21

AFFLIGEM – Zwerfvuil teistert carpoolparking

Editiepajot_affligem_zwerfvuil_aan_de_carpoolparking_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_affligem_zwerfvuil_aan_de_carpoolparking_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_affligem_zwerfvuil_aan_de_carpoolparking_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 

Het probleem van sluikstorten en zwerfvuil aan de carpoolparking aan het op- en afrittencomplex van de E40 is een groeiende plaag in de gemeente Affligem. Schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA) vroeg aan AWV om extra controles uit te voeren en de vuilnisbakken op regelmatige basis leeg te maken.

De carpoolparking in Affligem blijft een zwakke plek voor zwerfvuil.
Sluikstorters hebben de voorbije weken allerhande afval en zwerfvuil achtergelaten op de parking. De berm ligt over tientallen meters bezaaid met lege plastic flesjes en blikjes, etensresten en zelfs enkele vuilniszakken. Het opruimen van zwerfvuil op de carpoolparkings is de taak van de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) van de Vlaamse Overheid.
AWV erkent de problemen in verband met het leeg maken van de minicontainers op de parking en het zwerfvuil ter hoogte van het complex Affligem.
"Het leegmaken van de afvalbakken ( minicontainers) langs carpoolparkings en parkings zonder uitbating langs autosnelwegen gebeurt op regelmatige basis. Zij worden 2 maal per week leeggemaakt met een extra beurt per week in de maanden juni, juli, augustus en september. Het op- en afrittencomplex van de A10 te Affligem is opgenomen in het programma van het netheidsonderhoud. Hierbij zijn jaarlijks 12 beurten voorzien waar het aanwezige zwerfvuil wordt opgehaald. Dit jaar is er een achterstand opgelopen door de aanhoudende winterse toestanden die het rapen van zwerfvuil vertragen, zoniet onmogelijk maken. Een inhaalbeweging is momenteel reeds ingezet", aldus AWV.
"Zwerfvuil staat hoog op de lijst van hoogste ergernissen. Het gemeentebestuur van Affligem zal de problematiek van sluikstorten en zwerfvuil aan de carpoolparking te Essene extra in de gaten houden. We gaan voor een totaalaanpak van zwerfvuil die gebaseerd is op drie pijlers: preventie, opruimen en optreden tegen overtreders" aldus Guy Uyttersprot.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief