Marc Guillemyn uit HEKELGEM gaat fietsen voor Broederlijk Delen

C21

Marc Guillemyn uit HEKELGEM gaat fietsen voor Broederlijk Delen

Editiepajot_affligem_hekelgem_fietsen_voor_broederlijk_delen_foto_jacky_delcour
Marc Guillemyn. - Foto © Jacky Delcour
 

Marc Guillemyn uit Hekelgem gaat fietsen: “Dwars door België”, dit reeds voor de derde keer en ten voordele van Broederlijk Delen.

Van 8 tot en met 10 juni zal Marc weer mee doen aan ‘Dwars door België’. Samen met een groep van meer dan 100 gedreven fietsers (waaronder de nieuwe peter, Jan Hautekiet) zal hij van het uiterste noorden van ons land (Meersel Dreef/Hoogstraten) naar het uiterste zuiden (Torgny) fietsen. Ze zullen opnieuw goed getraind aan de start moeten verschijnen want ze moeten in drie dagen 400 km afleggen. Een bijkomende uitdaging is dat de tocht langs 3 trappistenabdijen (en –brouwerijen) gaat, en net als vorig jaar gaat de rit over de muur van Hoei.
Marc doet dus weer mee aan Dwars door België met een dubbel doel: de finish halen in Torgny én geld inzamelen voor mensen in Oeganda die het echt nodig hebben.
 “Ik fiets nu al enkele jaren voor mijn plezier en als je dat kan koppelen aan een goed doel. Bovendien hebben Broederlijk Delen en ikzelf in hetzelfde jaar het levenslicht gezien. Als je dan onze eigen levensverwachting vergelijkt met die in het zuiden…”
“Als ik er in slaag om 500 euro in te zamelen krijg ik een oorkonde van TRAPPIST (en hopelijk ook een frisse Trappist aan de finish). Dankzij de stevige steun van heel wat supporters/sponsors heb ik de vorige jaren zelfs de tripel gehaald (= meer dan 1500 euro!) En omdat het een uitdaging is om het dit jaar minstens even goed te doen doe ik (opnieuw) een beroep op jullie om mij te steunen”.
“Meer dan 20 jaar lang verwoestte de oorlog het noorden van Oeganda. De maatschappij is ontwricht. Veel vrouwen en wezen staan alleen in voor de zorg van het gezin. Er heerst een grote armoede. De bevolking weet niet meer hoe ze het land moet bewerken. Broederlijk Delen wil hier duurzame inkomens creëren. Samen met onze partnerorganisatie FAPAD richten we ons op kinderen die de zorg voor het gezin dragen, alleenstaande vrouwen en werkloze jongeren”.
“We fietsen ondermeer voor meisjes zoals Jackline, een 14-jarig weeskind. Ze is een kind dat geen kind kan zijn omdat haar beide ouders overleden zijn aan AIDS en zij voor haar zusje en haar 4 broertjes moet zorgen. Zoals haar zijn er duizenden in Oeganda. Gelukkig zijn er organisaties zoals Broederlijk Delen. Met de inkomsten van de eerste ‘Dwars door België’ heeft Broederlijk Delen Jackline op weg kunnen helpen. Jackline kreeg een wokpan en het nodige materiaal om smoutebollen te maken Ze bakt nu een paar keer per week en verkoopt haar gebakjes langs de kant van de weg. En in de toekomst, als haar bakkerijtje beter begint te lopen, kan ze misschien wat geld opzij zetten om haar broers en zusje te laten studeren, zodat zij wel kans hebben op een betere toekomst”.
Je kan Marc Guillemyn op verschillende manieren steunen:
Via overschrijving op het nummer 000-0117118-39 (Europese overschrijving: IBAN BE13 0000 1171 1839 en BIC BP0TBEB1). Er wordt gewerkt met een gestructureerde mededeling: Mijn persoonlijke gestructureerde mededeling is: 300/1400/00913.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief