AFFLIGEM - Esdoornlaan stelt Patrick Van Craenenbroeck tentoon

C21

AFFLIGEM - Esdoornlaan stelt Patrick Van Craenenbroeck tentoon

Editiepajot_affligem_patrick_van_craenenbroeck_foto_ingezonden
(ingezonden foto)
 

Het is geen alledaags beeld om de tuinen van alle bewoners in één straat getooid te zien met prachtige, keramische sculpturen van één en dezelfde kunstenaar. Wel, in het geval je het nog niet meemaakte, moet je beslist op zaterdag 1 of zondag 2 juni langsgaan voor een wandeling door de Esdoornlaan in Affligem, want daar stellen de bewoners ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag de beelden van buurman, kunstenaar Patrick Van Craenenbroeck tentoon.

De keramische sculpturen van Van Craenenbroeck worden gekenmerkt door kracht, dynamiek, mystiek; een versteende expressie. Ze in de voortuinen te midden van de natuur tentoongesteld zien, is een buitenkansje voor elke kunstminnaar. Na je wandeling kan je een bezoek brengen aan de beeldentuin en het atelier van de kunstenaar, waar je nooit eerder getoonde jeugdwerken en schetsen kan bekijken. Daarbovenop komt nog dat de hele open-lucht-expo in een prachtig feestkleedje gestoken wordt, met een plechtige opening op zaterdag 1 juni om 14 uur door burgemeester, Walter De Donder en muzikale begeleiding door de Koninklijke Fanfare St. Cecilia – Teralfene.
Als klap op de vuurpijl wist het feestcomité ook nog folkloregroep ‘Arjaun’ te strikken om de eerste dag muzikaal af te sluiten met “Liekes ooët den booëk van ’t Pajottenland” – voor niet Pajottenlanders, “Liedjes uit de buik van het Pajottenland”. Ook op 2 juni wordt de expo opgeluisterd met… een muzikale verrassing.
Zaterdag 1 juni en zondag 2 juni telkens van 14 tot 19 uur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2013
Jacky Delcour
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief