AFFLIGEM - Leo De Ryck zoekt materiaal voor tentoonstelling over WOI

C21

AFFLIGEM - Leo De Ryck zoekt materiaal voor tentoonstelling over WOI

Editiepajot_affligem_leo_de_ryck_foto_jacky_delcour
Leo De Ryck bij het oorlogsmonument aan de kerk van Hekelgem. - Foto © Jacky Delcour

Leo De Ryck uit Affligem wil zoveel mogelijk herinneringen verzamelen naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van de eerste wereldoorlog volgend jaar. Leo De Ryck gaat op zoek naar mysteries zoals de vlag van de Hekelgemse oud-strijders uit WOI, waarop prijkt ‘Oud-strijders 1914-1919’. “Hebben de Hekelgemse soldaten een jaar langer gevochten? Om deze zaken op te lossen wordt er naar een samenwerking gezocht met de heemkundige kringen en een grondig onderzoek gedaan naar beschikbaar bronnenmateriaal in elke gemeente”, zegt Leo.

Leo De Ryck werd in 2010 uitgeroepen tot ‘Ereburger van Affligem’. Hij is lid van een stapel verenigingen en stichter van onder meer de Heemkring Belledael en het Roemeniëcomité Noroc. Daarnaast is De Ryck ook eerste schepen (Lijst Burgemeester) in Affligem.
In samenwerking met de heemkundige kring Belledaal wordt een concept uitgewerkt, zodat een reizende tentoonstelling vanaf augustus 2014 definitief van start kan gaan. Ook spelprogramma's worden op touw gezet in samenwerking met de Affligemse gemeentegidsen en vzw De scriptomanen. “Bovendien proberen we nog een nocturne voorstelling te organiseren in het kasteel Verbrugghen, vermits dat gebouw in Affligem het hoofdkwartier was van de Duitsers tijdens de eerste wereldoorlog. Op de seniorenbeurs in Affligem op 11 juni wordt al een kleine tentoonstelling opgebouwd met het verzamelde materiaal”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief