AFFLIGEM - Verkeersdrempel verdwijnt - poorteffecten worden grondig aangepakt

C21

AFFLIGEM - Verkeersdrempel verdwijnt - poorteffecten worden grondig aangepakt

Editiepajot_affligem_essene_bellestraat_guy_uyttersprot_foto_jacky_delcour
Schepen Guy Uyttersprot in de Bellestraat. - Foto © Jacky Delcour
 

De eerste verkeersdrempel in de Bellestraat, ter hoogte van de Stuikberg werd in december verwijderd. Ook de poorteffecten in de Bellestraat worden overzichtelijker gemaakt. De werken kaderen in de herinrichting van het kruispunt Bellestraat met de Lombeekstraat. Deze werken starten op maandag 16 september.

Medio september zullen onze uitvoeringsdiensten het kruispunt Bellestraat/Lombeekstraat herinrichten. Het is opportuun om gelijklopend ook enkele werken uit te voeren in de Bellestraat. Deze werken omvatten het wegnemen van de verkeersdrempel ter hoogte van de Stuikberg; het invoeren van een parkeerverbod na de wegversmalling; het wegnemen van de hoge beplanting op de wegversmalling; het plaatsen van hagen op deze wegversmalling en het gedeeltelijk beklinkeren en aanbrengen van lichtgevende nagels en reflecterende verkeerssignalisatie.
“Een aantal jaren geleden waren de drempels helemaal in”, aldus schepen Guy Uyttersprot. “Veel inwoners, bijvoorbeeld van een drukke straat met veel sluipverkeer, vroegen ernaar en de gemeentebesturen legden de drempels en verkeersplateaus aan naar eigen goeddunken. Uiteraard zaten we plots met veel drempels die niet aan de voorwaarden voldeden”.
“Een ander aspect is de vervuiling. Door het voortdurend afremmen en weer optrekken, veroorzaken die een sterk verhoogde uitstoot van fijn stof en CO{-2}. Als iedereen zijn steentje moet bijdragen tot een beter milieu, laat de lokale overheid dan ook maar haar best doen en het aantal verkeersdrempels in hun gemeenten gevoelig verminderen”.
Met de herinrichting van het kruispunt Bellestraat/Lombeekstraat heeft de verkeersdrempel ter hoogte van de Stuikberg geen enkel nut meer.
Ook de poorteffecten in de Bellestraat in Essene worden grondig aangepakt. Betere signalisatie, lagere hagen en het invoeren van een parkeerverbod na de wegversmalling, moeten de verkeersveiligheid verhogen. De politie onderzoekt eveneens om een voorrangsregeling in te voeren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief