AFFLIGEM - Warme oproep naar alle verenigingen om de taak van vaandrig over te nemen van de oud-strijders

AFFLIGEM - Warme oproep naar alle verenigingen om de taak van vaandrig over te nemen van de oud-strijders

2016-11-11_herdenken
 
2016-11-11_herdenken
 

Vrijdag 11 november werd het einde van de Eerste Wereldoorlog en de gesneuvelden van de beide wereldoorlogen herdacht in Affflgem. Het werd een verzorgde en emotionele Plechtige Eucharistieviering dit jaar in de parochiekerk van Hekelgem met muzikale opluistering door de Koninklijke Fanfare De Katholieke Gilde en het Sint Michielskoor van Hekelgem. Meerwaarde werd gebracht door solo vioolspel van Nathalie Maquestieau, zang door Lisa De Rycke en Helmut De Backer aan het orgel.

 

Er was ook traditioneel de toespraak van de burgemeester en de officiële Bloemenhulde en kransneerlegging aan het oorlogsmonument.

 

In Affligem zijn nog drie oud-strijders: Jef Rossignol, Frans Callebaut en Maurits Van Ransbeeck, allemaal  al een eindje in de negentig. Het waren ook vele jaren de drie vaandrigs. Helaas kon dit jaar alleen Maurits Van Ransbeeck aanwezig zijn. Er werd door de dynamische werkgroep “De Groote oorlog” een oplossing gezocht met het filmen van deze drie nog in leven zijnde veteranen.

 

Tijdens de receptie in de zaal ’t Gildenhuis werd een voorsmaakje van de grote film voorgesteld. Dit beeldmateriaal toont niet alleen de oud-strijders in vraaggesprek maar geeft ook een kijk op de activiteiten  van de werkgroep “De Groote oorlog” zoals de vredesreizen, de succesvolle themawandelingen  op 1 mei achtereenvolgens in Teralfene, Essene en Hekelgem, alsook de feeërieke kastelennocturne.

 

Er wordt nu ook een warme oproep gedaan naar jeugd, seniorenraad en alle verenigingen om volgend jaar de taak van vaandrig over te nemen van onze oud-strijders . Het is vanzelfsprekend dat wij deze traditie verderzetten. Wie voelt zich geroepen?  Graag een seintje aan leo.de.ryck@telenet.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief