AFFLIGEM - Toneelopvoering "GOOIEN"

AFFLIGEM - Toneelopvoering "GOOIEN"

2017-05-01_gooien
 

Carpe Diem gooit met ballen in een komedie, die herkenbaar is voor waargebeurde feiten in een niet bij naam te noemen dorp, of zou het toch Affligem zijn? Een komedie van en in regie van Paul Coppens.

De bewoners van de Petrus Bertraudestraat, zijn zeer individualistisch ingesteld. Een knik en een goedendag, meer niet. Er is de mentaliteit: ikke en de rest kan stikken. 


Maar op een dag verandert alles wanneer meneer Faas, de eigenaar van een huis en aanpalend stuk grond, ontdekt dat ‘Pie Bres’ de bezieler was van een bruisend buurtleven. Maar die tijd is lang voorbij. Faas wil de saaie doodse straat nu weer tot leven wekken. Van zijn braakliggend terrein gaat hij een gezellig pleintje maken. Hij wil er voor de inwoners van die straat recreatie- en ontmoetingskansen scheppen om het buurtleven te stimuleren. 

 

Hij zal hen samen brengen om het Wij-gevoel te creëren. Dat zal hij doen door ze dagelijks te laten... petanquen. 


Het is een ideale sport die door iedereen beoefend kan worden. Maar het moet een spel blijven, geen competitie. De samenkomsten moeten gebaseerd zijn op de gezelligheid en de vriendschap. Hij geeft de opdracht aan zijn huurder Leander, om de mensen uit hun ‘kot’ te krijgen. En zo gebeurt het ook: de buren komen buiten en stilaan herleeft de straat, is er samenhorigheid en solidariteit. 


Maar wat ze niet weten is dat Faas zich ook ingeschreven heeft voor een tv programma: de verkiezing van ‘De Straat der straten’. En terwijl die eenvoudige brave zielen hun best doen om ballen te gooien en misschien hun leven overhoop te gooien, worden ze, zonder het te weten, zèlf als speelbal gegooid in de mallemolen van de entertainmentwereld.

 

Speeldata :

Vrijdag 17 februari 2017

Zaterdag 18 februari 2017

Woensdag 22 februari 2017

Vrijdag 24 februari 2017

Zaterdag 25 februari 2017

 

Telkens om 20u, gelieve tijdig aanwezig te zijn.

 

We spelen in de Cultuurzaal Sanderus aan de Bellekouter in Affligem. Er is parking voorzien aan de Bellekouterhal.

 

Reserveren kan via 0485/79.26.49 of via reservaties@toneelcarpediem.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 13 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 16 apr 2019
Jacky Delcour | 05 apr 2019

archief