AFFLIGEM - Davidsfonds van Teralfene zingen voor het goede doel

AFFLIGEM - Davidsfonds van Teralfene zingen voor het goede doel

2016-06-01_sterzingen_teralfene__1_a
 

Naar jaarlijkse traditie gaan de bestuursleden van het Naar jaarlijkse traditie gaan de bestuursleden van het Davidsfonds, afdeling Teralfene, het eerste weekend van januari op pad door de straten van Affligem om te zingen voor het goede doel. En die al meer vijfentwintig jaren Zo is er over de jaren heen al voor tientallen duizenden euro’s aan verschillende goede doelen geschonken. Vrijdagavond was het zover ondanks het winter weer vertrokken ze met de glimlacht om van huis tot huis met hun zang.

 

Dit jaar steunt het Davidsfonds de vzw Sofhea (Sociaal Fonds voor Hematologische Aandoeningen). Sofhea staat mee aan de wieg van de Leuvense Navelstrengbloedbank die in 1996 opgestart werd door professor Marc Boogaerts aan UZ Leuven.

 

De stamcellen die in navelstrengbloed zitten, kunnen een leven redden. Dank zij de financiering van Sofhea telt de Leuvense Navelstrengbloedbank vandaag meer dan 13.000 opgeslagen navelstrengbloedjes. Het invriezen en kwaliteitsvol bewaren van één navelstrengbloedje kost 1500 Euro (exclusief transport).

 

Om zoveel mogelijk patiënten te kunnen helpen en de kansen op het vinden van een ideale “match” tussen patiënt en donor te vergroten, heeft de vzw. Sofhea zich tot doel gesteld de uitbreiding van het Leuvens bestand tot minstens 20.000 eenheden te helpen financieren (zie kader en www.sofhea.be.

 

Mochten jullie afwezig zijn of indien wij door omstandigheden niet bij jullie geraken, dan kunnen jullie, geheel vrijblijvend, een bijdrage storten op rekeningnummer BE19 4219 1980 5112, met vermelding “Sterzingen”.

 

Hartelijk dank voor jullie steun.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 22 aug 2017

archief