Cultureel Centrum AFFLIGEM steunt ontwikkelingsprojecten

C21

Cultureel Centrum AFFLIGEM steunt ontwikkelingsprojecten

Editiepajot_affligem_geschenkenbeurs_foto_steven_walravens
Ook deze keer is dom Idesbald met zijn team van vrijwilligers erin geslaagd een meer dan behoorlijk resultaat neer te zetten. - Foto Ingezonden.
 

De laatste vrijdag van januari is een hoogdag in de werking van het Cultureel Centrum Abdij Affligem. Dan wordt namelijk de opbrengst van de Geschenkenbeurs uitgedeeld.

Ook deze keer is dom Idesbald met zijn team van vrijwilligers erin geslaagd een meer dan behoorlijk resultaat neer te zetten: 25 000 euro kon verdeeld worden onder de verantwoordelijken van de vijf geselecteerde projecten: Johnny De Mot die zich inzet om het lot van de armen in Brussel te verbeteren; de broers Lannoo voor hun missie op Haïti; Michael Windey voor de reconstructie van verwoeste dorpen in India; Paul Van Nuffel, stichter van Arouse, een organisatie die in India de mensen leert samenwerken om tot betere ontwikkeling te komen en dom Lucas en dom Pascal, monniken van de abdij,voor de aanpassing van het Jeugdhuis aan andersvaliden.

In zijn toespraak wees dom Idesbald erop dat het altijd al zijn bedoeling was om het Cultureel Centrum ook uit te bouwen tot een sociaal centrum zodat het beantwoordt aan de plechtige belofte van de eerste Affligemse monniken in 1110 om altijd de armen bij te staan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2009
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief