AFFLIGEM- Ondertekening samenwerkingsovereenkomst ‘Opmaak Masterplan Abdijlandschap’

AFFLIGEM- Ondertekening samenwerkingsovereenkomst ‘Opmaak Masterplan Abdijlandschap’

Abdij_1
Foto's Jacky Delcour
 
Abdij_2
Foto's Jacky Delcour
 
Abdij_3
Foto's Jacky Delcour
 
Abdij_4
Foto's Jaacky Delcour
 

 Tijdens een  zitting in de  eetzaal van de abdij Affligem werd de overeenkomst ondertekend voor een samenwerkingsovereenkomst ‘Opmaak Masterplan Abdijlandschap’. De gemeente Affligem werkt hiervoor samen met de stad Aalst, de abdijgemeenschap en het strategisch project ‘Landschap van Erembald tot Kravaalbos’.

De Vlaamse Bouwmeester zorgt voor de begeleiding en zal dit project mee opnemen in de internationale ‘Open Oproep’ van juni. Volgens N-VA schepen Bert De Roeck is het doel van de overeenkomst de opmaak van een masterplan voor de Abdij Affligem en haar omgeving en een inrichtingsplan voor de heraanleg van de Abdijstraat en de onthaalpleinen van de abdijsite. Dit zal gebeuren via de ‘Open Oproep’ van de Vlaams Bouwmeester.

Hij zegt ook nog dat er in de ontwerpen zal gezorgd worden voor een verkeerstechnisch veilige oplossing voor de kruispunten aan beide zijden van de Abdijstraat.

Nog volgens de schepen biedt de procedure van de ‘Open Oproep’ belangrijke waarborgen inzake de kwaliteit van de ontwerpen en de juridische zekerheid.

De overeenkomst werd ondertekend door en in aanwezigheid van abt Gerard Van Malderen, gouverneur Jan Briers, burgemeesters Christoph d’Haese en Walter De Donder en schepenen Iwein De Koninck en Bert De Roeck.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021
Jacky Delcour | 17 dec 2020

archief