AFFLIGEM - Nieuwe brug over de E40 op het programma in Essene

C21

AFFLIGEM - Nieuwe brug over de E40 op het programma in Essene

Nieuwe_brug_affligem_
 

Vlaams Minister van Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft de bouw van een nieuwe brug over de E40 aan de Lombeekstraat in Essene (Affligem) opgenomen in het meerjarenprogramma 2018 van het Agentschap Wegen en Verkeer. De lokale N-VA-afdeling van Affligem zette zijn schouders onder dit dossier. 

 

Begin 2012, nog tijdens de vorige legislatuur, deed N-VA-Affligem een bevraging bij de Essense bevolking waaruit bleek dat meer dan 90% van de inwoners de heropbouw vroegen van de autobrug aan de Lombeekstraat, die in 2010 na een ongeval afgebroken werd. 

 

In een eerste fase werkte AWV met de steun van het toenmalige Affligemse college een voorstel uit om alleen een fiets- en voetgangersbrug te voorzien.

 

Sedert de verkiezingen van 2012 hebben onze mandatarissen er bij Vlaams minister Ben Weyts herhaaldelijk op aangedrongen een brug met toegang voor autoverkeer te realiseren. In augustus 2013 werd dan een plan opgemaakt voor de autobrug, met een passage van 3 meter voor afwisselend autoverkeer en een ruime voorziening voor fiets- en voetpaden (2,6 meter langs elke kant van de rijweg) . Gezien de aanzienlijke kostprijs voor dit alternatief (3 miljoen euro) duurde het tot de budgetopmaak 2018 van AWV eer de uitvoering van het project kon worden gepland.

 

N-VA Affligem is zeer opgetogen met de beslissing van de minister dat de brug in 2018 zal heropgebouwd worden en dat de belangrijke verbinding tussen de dorpskern van Essene  met Sint-Katherina-Lombeek (Ternat) opnieuw een feit zal zijn. Met deze beslissing wordt onze verkiezingsbelofte van bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 gerealiseerd.

 

N-VA Affligem is eveneens voorstander om aansluitend fietspaden te voorzien in het stuk van de Lombeekstraat richting Meersstraat opdat fietsers en voetgangers op een comfortabele en veilige manier gebruik zullen kunnen maken van de verbinding. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief