AFFLIGEM op woensdag 19 april om plezier te maken

C21

AFFLIGEM op woensdag 19 april om plezier te maken

2016-04-13_buitenspeel
 

De buitenspeeldag is intussen uitgegroeid tot een bekend fenomeen in Vlaanderen. Ieder jaar zetten honderden steden en gemeenten en hun vrijwilligers zich hiervoor in.

 

Ook in Affligem gaat dit jaar opnieuw een buitenspeeldag door, opnieuw op het domein Verbrugghen. Inschrijven is gratis, maar verplicht. Dit kan via de webshop: https://webshopaffligem.recreatex.be, of via de folder die werd uitgedeeld in de scholen.

 

Op de Buitenspeeldag in Affligem wordt er gewoon in de natuur buiten gespeeld. Zonder springkastelen, georganiseerde activiteiten of coole tools. Het natuurdomein Verbruggen wordt overspoeld door een kleine 400 kinderen, zelfs bij slecht weer. De begeleiding bestaat uit leiding van alle jeugdverenigingen en de sportdienst, die spelletjes voorzien met basismateriaal zoals een bal of een fluitje. De kinderen worden niet verplicht om met de activiteit mee te doen, gewoon in het bos spelen is ook prima.

 

De gemeente zorgt voor een middagmaal en een vergoeding voor de vrijwilligers + de logistiek en het organiseren van het doorschuiven in de groepen. 

De seniorenraad maakt een vieruurtje, de dienst Gezondheid en Preventie ziet er op toe dat er ook een gezond alternatief is. De politie zorgt voor de veiligheid aan de ingang van het domein. 

 

Ook de kinderopvang wordt ingeschakeld: de begeleiders werken een spel uit voor de kleuters en blijft ook bij die doelgroep. Kinderen die in de schoolopvang moeten blijven, worden tussen 12u30 en 13u30 opgehaald met bussen die hen naar het domein voeren. Kinderen die door ouders naar het domein worden gebracht zijn welkom vanaf 13u00. Om 14u starten de activiteiten. Ouders moeten hun kinderen zelf afhalen op het domein, dit kan vanaf 17u tot 18u.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief