AFFLIGEM - Nieuw woonzorgcentrum: De Laatste 50 bedden eindelijke erkend

C21

AFFLIGEM - Nieuw woonzorgcentrum: De Laatste 50 bedden eindelijke erkend

2016-10-24_woonzorgcentrum_van_lierde___49_a
 
2016-10-23_verhuis_bewoners_wzc__4_a
 
2016-10-24_woonzorgcentrum_van_lierde___54_a
 

Op dit moment draait het WZC op volle toeren: alle 60 kamers en de 4 kamers voor kortverblijf zijn bezet. De tweede fase van de nieuwbouw vordert snel: deze week werd de mei gestoken en dat betekent dat de ruwbouw klaar is en dat de afwerking kan beginnen.

 

Er hing echter nog een schaduw over het project dat in totaal 116 kamers telt. Die schaduw heeft u wellicht niet opgemerkt, maar voor het OCMW en voorzitter Els Van Nieuwenhove (CD&V) was dit wel een constante zorg en nog een belangrijke kaap om te nemen. In 2015 besliste de Vlaamse overheid namelijk om de erkenning van de 50 resterende bedden niet toe te kennen wegens budgettaire redenen. Dat was een enorme klap, niet alleen menselijk, maar ook financieel, want dat betekende dat in de laatste 50 kamers geen bewoners konden opgenomen worden.

 

Dankzij een goed dossier, waarin werd aangetoond dat de bouw van het WZC al ver gevorderd was en dat de bewoners in oktober al in het eerste deel hun intrek hadden genomen, heeft de administratie van het Agentschap Zorg en Gezondheid beslist om de erkenning van de resterende 50 bedden toe te staan vanaf 1 januari 2018. De minister ondertekende dit besluit op 28 maart. Concreet betekent dit dat vanaf 2018 alle 116 kamers ter beschikking zullen zijn van de hulpbehoevende bejaarden uit Affligem en omstreken.

 

Met deze erkenning kan CD&V na tien jaar zwoegen een eindpunt zetten onder een loodzwaar dossier. Als sociale verwezenlijking van een gedurfd sociaal programma kan dit tellen. CD&V stond in dit dossier jarenlang helemaal alleen om de kar te trekken. Maar ons geduld en onze inzet worden beloond. Ons standpunt was al die tijd glashelder: ook onze zorgbehoevende ouderen verdienen hun oude dag te kunnen doorbrengen met de nodige zorg, in hun vertrouwde omgeving en in de buurt van hun familie en vrienden. Voor onze hele CD&V-ploeg en in het bijzonder voor OCMW-voorzitter Els Van Nieuwenhove een flinke opsteker!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief