Gemeente AFFLIGEM investeert in voetpaden

C21

Gemeente AFFLIGEM investeert in voetpaden

2017-05-12_voetpaden_affligem
 

In 2017 investeert het gemeentebestuur van Affligem 233.435 euro voor de aanleg van voetpaden. Er worden nieuwe voetpaden aangelegd in de Bleregemstraat in Hekelgem (vanaf de Brusselbaan tot aan de Veldekenslos)en in de Eugeen Bosteelsstraat in Teralfene (vanaf Steenbergstraat tot Klapstraat).Deze werken worden uitgevoerd door aannemer Hudi Klinkerwerken. De kostprijs voor deze werken bedraagt 100.253 euro. Ook de bestaande voetpaden in de wijk Steenberg in Teralfene worden vernieuwd. Hier worden de werken uitgevoerd door aannemer Timmermans. De kostprijs voor de werken bedraagt 133.182 euro.

 

“In de Bleregemstraat  wordt het  voetpad aan de onpare kant vernieuwd of aangelegd vanaf de Brusselbaan tot huisnummer 41 (ter hoogte van Veldekenslos). Het voetpad wordt gelegd tot aan de gevel of afsluiting, eveneens de boordstenen worden vernieuwd. In de Eugeen Bosteelsstraat komt er een voetpad aan de pare kant. Om een voldoende breed voetpad te kunnen leggen, zal de rijweg in het asfalt 30 cm tot maximaal 70 cm versmald worden. Het nieuwe voetpad in klinkers is 1m30 breed en wordt aan de straatzijde afgeboord met een nieuwe boordsteen.” aldus schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA).

 

Eerder zette de gemeenteraad het licht op groen voor het ondergronds brengen van het laagspanningsnet van de openbare verlichting in de Eugeen Bosteelsstraat. De uitgave voor het ondergronds brengen van het laagspanningsnet met 10 bijhorende verlichtingspalen en armaturen, wordt geraamd op  € 46.355,22 excl. Btw.

 

De voetpaden in wijk “Steenberg” in Teralfene worden eveneens vernieuwd. De bestaande voetpaden in betondallen(en twee dolomietpaadjes) worden vervangen door een voetpad in klinkers afgeboord met boordsteen en een nieuwe  kantstrook. Er werd geopteerd voor een uniforme breedte van 1,10 m. + 0,10 m. boordsteen = 1,20 m. breedte.

 

"De voetpaden in de wijk Steenberg liggen al enkele jaren in slechte toestand. Een opknapbeurt was dringend nodig, want de voetpaden verkeren op heel wat plaatsen in slechte staat met heel wat verzakkingen. Dat komt omdat er toen betondallen gebruikt werden. Die worden nu allemaal opgebroken en verwijderd. In de plaats komen betonklinkers, de verzakte boordstenen worden eveneens opgetrokken. Vooraleer de aannemer aan de slag kan met de eigenlijke werken, moeten de nutsmaatschappijen wel nog een aantal voorbereidende werken uitvoeren. Onder andere het verplaatsen en vernieuwen van telecomleidingen, ook Farysen Eandis maken van de gelegenheid gebruik om enkele werken aan hun netwerk uit te voeren. De hinder voor de bewoners zal dan vooral plaatselijk zijn. De bewoners worden per brief op de hoogte gebracht van de geplande werken. De aannemer zal de hinder tot een minimum beperken en de inritten van de inwoners maximaal toegankelijk houden. In bepaalde periodes is dat evenwel onmogelijk", aldus  Guy Uyttersprot schepen van Openbare Werken (N-VA).  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief