AFFLIGEM - 'Vandaag ben ik niet vrolijk'  & 'Kicken & Chillen'

AFFLIGEM - 'Vandaag ben ik niet vrolijk'  & 'Kicken & Chillen'

Editiepajot-logo-affligem

Traditiegetrouw denken we tijdens de opvoedingsweek samen met ouders na over een opvoed-thema. In samenwerking met het gemeentebestuur en de Jeugddienst van Affligem snijden we dit jaar 2 thema's aan.


'Kinderen kunnen soms een dag hebben dat ze niet vrolijk zijn, net zoals volwassenen dat wel eens hebben. Ook bij kinderen is het niet altijd rozengeur en maneschijn, ze zijn soms kwaad, angstig, verdrietig of verward en dat kan zich vertalen in lichamelijke klachten zoals buikpijn en of hoofdpijn.


Hoe je met deze signalen als ouder kan omgaan en opvangen dat kom je te weten als je inschrijft voor de eerste thema-avond' Vandaag ben ik niet vrolijk' op 22 mei.  Om 20.00 uur


Op 29 mei hebben we het over omgaan met gevoelens bij tieners. Tieners worstelen met zichzelf en hun omgeving. Soms zijn ze dol enthousiast, of  net diep verontwaardigd over de uitspraak van een leerkracht, ze worden geconfronteerd met hun eerste liefdesverdriet,… Hun lichaam is onderhevig aan hormonen en begint langzaamaan te veranderen. Als (groot)ouder kan je naar hen luisteren en hen leren begrijpen. Hoe je ouders (en grootouders) hierbij een stuk kunnen helpen leer je tijdens de thema-avond 'Kicken & Chillen' op 29 mei om 20.00 uur .

 

Beide opvoedingsavonden worden begeleid door mevrouw  Volckaerts Christiaene en gaan door in de Tistaertzaal om 20.00u. Omdat we opvoeden belangrijk vinden is de toegang gratis, maar wij vragen wel om vooraf in te schrijven: via www.gezinsbond.be/teralfene  of de Webshop van Affligem:  https://webshopaffligem.recreatex.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 04 apr 2018
Jacky Delcour | 15 mrt 2018
Jacky Delcour | 13 mrt 2018

archief