AFFLIGEM - Betaalbare huisvesting voor kwetsbare mensen

C21 Css

AFFLIGEM - Betaalbare huisvesting voor kwetsbare mensen

2017-05-15_vluchtelingen_in_de_regio
 

Op maandag 15 mei vroegen twee verenigingen waar armen het woord voeren, en drie burgerinitiatieven voor opvang van asielzoekers en vluchtelingen meer aandacht voor betaalbare en kwaliteitsvolle huisvesting voor kwetsbare mensen en erkende vluchtelingen in de regio.

 

Tijdens de persconferentie stelden zij de digitale brief voor die zij richtten naar twee steden en zeven gemeenten : Aalst, Affligem, Asse, Denderleeuw, Dilbeek, Liedekerke, Ninove, Roosdaal en Ternat. Daarin wijzen zij op de belangrijke opdracht van het plaatselijk bestuur voor het realiseren van huisvesting met een sociale dimensie.

 

Wonen is een basisrecht, opgenomen in onze grondwet (artikel 23). Toch vinden veel mensen in onze gemeenten geen betaalbare en kwaliteitsvolle huisvesting. Er ik een nijpend tekort aan woningen, er zijn lange wachtlijsten voor sociale huisvesting en er is discriminatie op basis van inkomen, afkomst, het al dan niet hebben van werk… De wooncrisis in Vlaanderen blijft aanslepen en heeft een grote impact op kwetsbare mensen, waaronder ook gezinnen met kinderen.

 

De initiatiefnemers pleiten daarom voor een ambitieuzer en socialer woonbeleid in de regio. Acht aanbevelingen worden opgesomd waaronder een actief anti-leegstandbeleid, het creëren van transit/doorgangswoningen, een versterking van de sociale verhuurkantoren, een snellere groei van het aanbod aan sociale huisvesting en een daadkrachtig anti-discriminatiebeleid op de huurmarkt.

 

In de brief vragen de verenigingen aan het beleid een eerste antwoord te formuleren tegen 15 juni. Bedoeling is in de toekomst dat bestuurders én vrijwilligers samen werken om het probleem van woonnood effectief aan te pakken.

 

Mensen die willen meewerken in de regio worden verzocht contact te nemen via Piet De bisschop, 0470/854012 (pietdebisschop@gmail.com)

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief