AFFLIGEM - De K.F.K Gilde uit Hekelgem organiseerde ter gelegenheid van haar 125-jarig Jubileum de “Pig Games”

C21

AFFLIGEM - De K.F.K Gilde uit Hekelgem organiseerde ter gelegenheid van haar 125-jarig Jubileum de “Pig Games”

2017-06-04__k
 
2017-06-04__k
 
2017-06-04__k
 
2017-06-04__k
 
2017-06-04__k
 

In een prima sfeer en met prima weer verliep deze eerste editie haast feilloos. Een paar futiliteiten niet te na gesproken. Initieel waren zes ploegen ingeschreven doch in laatste instantie kwam er nog een zevende opdagen.

 

De ploegen zouden zich bij de verschillende proeven vooral met de tijd meten en ook één enkele keer met elkaar (tijdens het levend kickerspel). De eerste proef bestond erin dat de deelnemers per 2, de benen aan elkaar gebonden, een afstand moesten overbruggen om, zonder de handen te gebruiken 4 stukjes (varkens)vlees naar binnen te werken. Bij de tweede proef moest de deelnemers afwisselend aan zaklopen doen om aan de andere kant een puzzel in mekaar te steken. Bij de derde proef moest één deelnemer een zgn. “zatte bril” dragen terwijl zijn begeleider hem naar 4 verschillende consumpties loodste die dan uitgeschonken en opgedronken dienden te worden.

 

Om de vermoeidheid weg te laten ebben werd na de derde proef een rustpauze ingelast.

 

Bij de vierde proef moesten de ploegen per 4 op 2 ski’s een hindernissenparcours afleggen en bij de vijfde moest er tussen strobalen worden geslalomd op een vliegend tapijt.

 

Al deze proeven leverden hilarische beelden op. Ondanks dat de ploegen zich steeds volledig gaven, ging het er zeer sportief aan toe. De sfeer werd wel iets bitser bij het levend kickertornooi. Daar was het dan ook om de punten te doen in een rechtsreeks duel. Toen de (enige) bal evenwel in de wal van de pastorij belandde, dachten de organisatoren aan een vroegtijdig en roemloos einde van de Pig Games, doch dit was zonder Thomas gerekend. Hij trok zijn kleren uit en onvervaard sprong hij het (lichtjes) vervuilde water in en haalde onder applaus de bal uit de wal. Toen dit even later opnieuw gebeurde wou Anke niet onderdoen voor Thomas en op haar beurt voorkwam zij rode kaakjes voor de organisatoren.

 

Aan het einde werd ook een prijs uitgereikt aan de meest origineel verklede ploeg. De unanieme keuze viel op “E stikske van ‘t verken” uit Teralfene.

 

Hierbij de uitslag, met dank aan de jury die, zoals dat heet, streng was maar rechtvaardig.

 

1 Oud Scouts van Hekelgem. (onder de volledige naam: “Stef trakteert want hij is jarig en Van Ransbeeck is ook jarig maar als hij er niet is, is hij toch jarig”.

2 Verkens HOL (Helpende Oud Leiding Chiro Hekelgem)

3 Beren/Zeugen BL (De Kon. Fanfare de Verbroedering Borchtlombeek)

4 E stiksken van ‘t verken  (Concertband Teralfene)

5 De Denderwalm  (Kon. Harm. de Dendergalm uit Denderleeuw)

6 De Wellese Verkes  (Harmonie St. Cecilia uit Welle)

7 Avilo  (Jeugdhuis Avilo)

 

 

Tot slot bedankt de Kon. Fanfare de Katholieke Gilde alle deelnemende ploegen, hun supporters, de talrijk aanwezige toeschouwers en last but not least de 3 organiserende dames die hun schouders hebben gezet onder dit evenement: Silke (Van De Velde), Stephanie (Sonck) en Linda (Van der Straeten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief