AFFLIGEM - Herstellingswerken uitvaartpaviljoen kerkhof Hekelgem gestart

AFFLIGEM - Herstellingswerken uitvaartpaviljoen kerkhof Hekelgem gestart

2017-07-14_uitvaartpaviljoen
 

Er komt eindelijk schot in de bouw van het uitvaartpaviljoen op de begraafplaats van Hekelgem. De aannemer is op 3 juli begonnen met de herstellingswerken. Zo beschikken de drie begraafplaatsen van Affligem straks elk over een uitvaartpaviljoen. Een uitvaartpaviljoen is  een overdekte plaats waar nabestaanden nog een laatste groet kunnen brengen aan de overledene. Het paviljoen kan meteen ook dienst doen als schuilhuisje voor de bezoekers van het kerkhof. De einddatum van de werken is voorzien rond 18 oktober 2017.

 

“De bouw van het uitvaartpaviljoen in Hekelgem heeft al heel wat voeten in de aarde gehad. Het toenmalige gemeentebestuur besliste eind 2010 om op de begraafplaats in Hekelgem een uitvaartpaviljoen te bouwen. Maar al tijdens de aanbesteding van het dossier liep het mis. De gemeente wilde de goedkoopste aannemer niet aanstellen omdat de man niet over de juiste kwalificaties beschikte. Hij trok naar de Raad van State en de rechter verplichtte de gemeente om toch de 'ongeschikte' aannemer aan te duiden voor de bouw van het paviljoen. Een juridische procedure volgde. De gemeente won uiteindelijk dit pleit en er werd  een vonnis uitgesproken dat de tegenpartijen 68.821,84 €  dienen te betalen aan de gemeente”, zegt  schepen Guy Uyttersprot (N-VA) bevoegd voor Begraafplaatsen. 

 

De gemeenteraad verleende op 12 april 2016 een ‘in-house’ opdracht aan Haviland voor het bijstaan van het gemeentebestuur in de projectregie van de herstellingswerken aan het uitvaartpaviljoen kerkhof Hekelgem. De studieopdracht behelst de studie, het ontwerp en de (werf)opvolging van deze herstellingswerken evenals de veiligheidscoördinatie bij het ontwerp en de verwezenlijking.  Er werd een budget voorzien voor de studie van de architect: 11.678,62 € incl. B.T.W.; voor  Haviland:  3.692,77 € incl. B.T.W. en voor de uitvoering van de werken  77.742,50 € incl. B.T.W. . 

 

“De aannemer is intussen gestart met de herstellingswerken. De bestaande betonnen structuur zal behouden blijven en de bestaande dakstructuur werd intussen verwijderd. Er werd geopteerd om een nieuwe, lichte dakstructuur te plaatsen in de vorm van een zeilstructuur. De structuur voorziet 6 randmasten hiervoor worden er funderingsputten in de diepte geplaatst waarop de ankerpunten wordt bevestigd. Een metalen structuur bestaande uit masten, staven, kabels en opspansystemen moet zorgen voor het opspannen van de overdekking. Verder zullen we bekijken op welke manier we de ruimere omgeving en meer specifiek de toegang naar het uitvaartpaviljoen zullen aanpakken”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2017
Jacky Delour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 08 mei 2018
Jacky Delcour | 04 mei 2018
Jacky Delcour | 26 apr 2018
Jacky Delcour | 25 apr 2018

archief