AFFLIGEM - Muzikaal feest in Essene op 1 oktober

C21

AFFLIGEM - Muzikaal feest in Essene op 1 oktober

2017-09-04_essene_200_jaar_van_peteghemorgel_2a_
 

Misschien weet u het nog niet, maar de Kerk van OLV Bezoeking te Essene beschikt over een orgel uit 1817 van de beroemde orgelbouwersfamilie Van Peteghem. Om dit 200-jarig jubileum te vieren organiseert de Orgelkring Essene in samenwerking met het Gemeentebestuur Affligem op 1 oktober om 16u een feestelijk concert.

 

Om van dit feestconcert een niet te vergeten gebeurtenis te maken, heeft de organisatie naast organist Helmut De Backer niet minder dan vier professionele trompettisten uitgenodigd: Sander Kintaert, Yorick Roscam, Tom Gontier en Andreas Carlier. 

 

Het wordt een zeer gevarieerd concert, waarbij orgel en trompet mekaar niet alleen zullen  afwisselen, maar ook de krachten zullen bundelen in muziek van o.a. G.P. Telemann, L. Mozart, P. Hainlein en G. Torelli. 

 

De samenwerking tussen deze barokspecialisten zal met zekerheid een bijzonder fijn concert opleveren dat u niet mag missen. Nadien is er nog de mogelijkheid om met de muzikanten na te praten tijdens de gratis receptie. U hoeft niet te twijfelen wat te doen op zondagmiddag 1 oktober om 16.00 u. Allen naar deze unieke plaats om te  genieten van een prachtig concert.  

 

Inkom 10 €.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief