Inrichting Abdijomgeving AFFLIGEM: heel wat internationale belangstelling

C21

Inrichting Abdijomgeving AFFLIGEM: heel wat internationale belangstelling

Img_5908_b_is
 

Begin 2017 ondertekenden de abdijgemeenschap van Affligem, de stad Aalst, de gemeente Affligem en het Regionaal Landschap Erembald-Kravaal een samenwerkingsakkoord omtrent de inrichting van de omgeving rond de eeuwenoude Benedictijnerabdij van Affligem.

 

De Vlaamse Bouwmeester lanceerde daarop een ‘Open Oproep’. Volgens de schepen van leefmilieu van Affligem Bert De Roeck (N-VA) tekenden daar maar liefst 31 ontwerpbureaus op in: “We kunnen rekenen op belangstelling uit oa. Nederland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en natuurlijk ook uit eigen land. De Vlaamse Bouwmeester voert nu een eerste selectie uit waarna een jury die nog verder zal herleiden tot de vier meest beloftevolle bureaus op basis van hun portfolio.” 

 

Deze vier bureaus zullen een voorontwerp tot herinrichting van de Abdijstraat en van het onoverzichtelijk kruispunt Abdijstraat-Langestraat opmaken. Zij moeten eveneens een ontwerp voor een onthaalplein en een voorstel van masterplan voor de Abdijomgeving opmaken.

 

Bert De Roeck (N-VA): “Vervolgens zal de jury, bijgestaan door de Vlaamse Bouwmeester en experten, de verschillende voorontwerpen beoordelen en zullen er gesprekken gestart worden met de winnaar van deze wedstrijd om tot een definitief ontwerp te komen. Deze fase kan afgerond worden in het voorjaar van 2018. De uiteindelijke uitvoering zal plaats vinden in de volgende bestuursperiode (2019-2024), vandaar het belang van de steun die meerderheid en oppositie voor dit project al hebben uitgesproken. Dit is een project dat Affligem als toeristische en recreatieve bestemming, met heel wat erfgoed in de omgeving, prominenter op de kaart zal plaatsen!”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief