Finse piste AFFLIGEM verlicht

C21

Finse piste AFFLIGEM verlicht

Editiepajot-logo-affligem

Gemeente Affligem kiest er voor om de Finse piste tijdens de herfst- en winteravonden te verlichten. De plaatsing van de lantaarns is deze week afgerond.

 

“Wie rond deze tijd van het jaar wil blijven joggen, moet serieus wat inspanningen leveren.” zegt schepen van sport, Herman Steppe. “De dalende temperaturen vragen aangepaste kledij en afgevallen bladeren zorgen voor een onberekenbaar en soms glad wegdek. Maar vooral je eigen zichtbaarheid moet gegarandeerd worden. Wie overdag gaat werken, is meestal gedwongen om tijdens de donkere uren op pad te gaan. Op de openbare weg lopen, vraagt dan al snel heel wat reflecterend en lichtgevend materiaal.”

 

Sinds deze week kunnen lopers gebruik maken van de verlichte Finse piste op de site Bellekouter. De piste zelf werd al in juni 2016 geopend en wordt sindsdien druk gebruikt. Naast sportieve groepjes en enkelingen, vinden er reeksen plaats voor beginnende lopers en is het terrein beschikbaar voor de middagsporters.

“Dat er parkeergelegenheid in de buurt is, helpt natuurlijk.” zegt sportfunctionaris Nele De Schouwer “Maar we zien regelmatig sporters die naar hier komen gejogd om dan hun afstanden te halen of aan intervaltraining te doen. Dat kan vanaf nu dus ook ’s avonds.

In onderling overleg werden trouwens enkele van de lichtbundels naar de paardenpiste gericht. Daardoor hebben die gebruikers ook iets langer de tijd om materiaal in te laden, zelfs na zonsondergang.”

 

De Finse piste wordt ondertussen voorzien van een nieuwe toplaag met hoogwaardige schors van Belgische sparren. Die was al beloofd, maar er is gewacht met de plaatsing tot de werken voor de verlichting afgerond waren. Nu de graafwerken achter de rug zijn, wordt ook de afboording onder de loep genomen. Alle beschadigingen zijn in kaart gebracht en waar nodig, wordt het huidige materiaal vervangen door boordstenen. 

 

De piste zal verlicht worden van maandag tot en met vrijdag tot 22.00 uur. De zaalwachters van de sporthal zullen de verlichting aansteken op het moment dat de zon onder gaat.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief