AFFLIGEM - 8ste Herfstontbijt van de Gezinsbond Essene en Teralfene

C21

AFFLIGEM - 8ste Herfstontbijt van de Gezinsbond Essene en Teralfene

2017-11-26_gezinsbond_gezond_ontbijt
 
2017-11-26_gezinsbond_gezond_ontbijt
 

Op zondag 26 november  tussen 08.00 uur & 11.00 uur 

 

In de Parochiezaal in de Balleistraat 20 Teralfene.

 

‘Gezond Ontbijt’

Kom genieten van een uitgebreid ontbijt op zondag 26 november en ontdek hoe je een gezonde start van de dag kan maken. Onze lokale handelaars helpen ons om de prijs te drukken: 5€ per volwassene als je Gezin lid is van de Gezinsbond, ben je geen lid dan betaal je 7.5€ p.p. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar betaal je 2.5€. Gratis voor kinderen jonger dan 6. Inschrijven gewenst, via dit webformulier.

Besef het belang van ontbijten
Na een nacht slaap heb je acht tot veertien uur niets meer gegeten. Je motor moet dus weer op gang komen. Sla je het ontbijt over, dan kun je je halverwege de morgen slap en lusteloos gaan voelen en je maar moeilijk concentreren. Groot risico dat je naar suikerbommen en andere ongezonde tussendoortjes gaat graaien. Met een goed ontbijt verdeel je je nodige voedingsstoffen beter over de dag en ga je niet bij een volgende maaltijd compenseren. Tijdens je ontbijt neem je zo’n tien procent van je dagelijkse voedingsstoffen tot je.


Uit onderzoek blijkt dat mensen die ontbijten slanker zijn en minder vet en calorieën gebruiken dan niet-ontbijters. Hun verbranding gaat na een lange nacht ‘vasten’ weer draaien, terwijl je lichaam juist zuinig aan gaat doen met energie als je niks binnenkrijgt. De dag rustig beginnen met een ontbijt wapent je ten slotte beter tegen de hectische dag.

 

Als laatste activiteit van dit jaar zijn we aanwezig op de kerstmarkt in Essene. Tussen 16u en 19u kan je de bonnenboekjes 2018 voor het Gewest Asse en Aalst ophalen. Ook de aangevraagde kortingskaarten openbaar vervoer voor grote gezinnen zullen ter beschikking zijn. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief