AFFLIGEM - Nieuw bestuur voor de VZW Vrienden Van De Grot

C21

AFFLIGEM - Nieuw bestuur voor de VZW Vrienden Van De Grot

2017-12-08_vrienden_van_de_grot__6_a_jd
 
2017-12-08_vrienden_van_de_grot
 

De VZW Vrienden Van De Grot besliste onlangs om het bestuur van de VZW over te dragen aan een nieuwe generatie. Na meer dan 30 jaar vond het uittredende bestuur dat de tijd rijp was voor een nieuwe bestuursploeg.

 

Het was op deze buitengewone vergadering dat voorzitter Arthur van den haute en secretaris Maurice De Bolle hun mandaat neerlegden in aanwezigheid van geïnteresseerde Teralfenaren. Ze droegen alles over aan de derde generatie vrienden van de grot die voortgaan onder leiding van  Jan Baeyens ( voorzitter ) en Erwin Vanmol ( secretaris ). Zij gaan samen met de rest van het nieuwe bestuur meteen aan de slag om de misviering aan de grot -  de laatste zaterdag van mei-  voor te bereiden en werk te maken van enkele dringende renovatiewerken . Dit om het jubileumjaar 2018 (1948-2018) van de VZW goed in te zetten.

 

De VZW Vrienden van de Grot werd in 1948 opgericht ter conservatie en onderhoud van de Lourdesgrot , deze werd in 1885 gebouwd door Frans Temmerman voor de genezing van zijn moeder en is een verkleinde weergave van de Lourdesgrot .De grot is een drukbezochte plaats waar velen een kaars laten branden met achteraan de grot een grasterrein met ommegang langs 15 kappelletjes.

 

Het nieuwe bestuur houdt eraan om het oude bestuur oprecht hartelijk te danken voor hun werk, inzet en toewijding  van de laatste decennia voor dit prachtig stukje patrimonium van onze gemeente!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief