Een cheque ter waarde van 3.500 euro aan de Vereniging voor Spina Bifida en Hydrocephalus in AFFLIGEM

Een cheque ter waarde van 3.500 euro aan de Vereniging voor Spina Bifida en Hydrocephalus in AFFLIGEM

Goed_doel_2017_1_3_
Een cheque van 3500 euro werd geschonken. Foto Ingezonden
 

 Vorig jaar werd in Affligem de 3de editie georganiseerd van de ‘Mooiste Nacht’. Het werd eens te meer een groot succes. Maar liefst 900 bezoekers kwamen kijken naar de show met Willy Sommers en Christoff & Lindsay. Dit resulteerde in een recordopbrengst voor het goede doel. Deze week overhandigde Tim Herzeel, voorzitter van vzw De Blauwe Pluim, een cheque ter waarde van 3.500 euro aan de Vereniging voor Spina Bifida en Hydrocephalus.

De Blauwe Pluim, de vereniging die instaat voor de organisatie van de Mooiste Nacht, ijvert voor vrije meningsuiting, persvrijheid en het vrije denken. Hiertoe wil zij vooruitgangsbewuste verenigingen ondersteunen. Het bestuur koos deze keer de Vereniging voor Spina Bifida en Hydrocephalus omdat de Affligemse vereniging aandacht wou voor de vrijheidsbeperkingen die men kan ervaren wanneer iemand getroffen wordt door deze ziekte.

Spina Bifida of open rug is een aangeboren afwijking waarbij één of meerdere wervels niet gesloten zijn.  Kort na de geboorte wordt de rug meestal chirurgisch gesloten.  De gevolgen voor het kind zijn van die aard dat zowel na de geboorte als op latere leeftijd er blijvend problemen zijn.  Deze problemen situeren zich op diverse vlakken, nl. vorming van een waterhoofd, misvormingen aan het skelet vooral wervelkolom en onderste ledematen, blaas-, nier- en stoelgangproblemen. Naast al deze lichamelijke problemen, hebben mensen met spina bifida soms te kampen met problemen op mentaal en sociaal vlak.


De Vereniging voor Spina Bifida en Hydrocephalus werkt individu- en groepsondersteunend en verzamelt informatie over spina bifida met zijn aanverwante problemen. De vereniging organiseert diverse activiteiten om het onderling contact onder de leden te bevorderen. De vereniging biedt leden, studenten, professionelen een telefonische permanentie om elke vraag betreffende spina bifida en hydrocephalus te beantwoorden. Als lid van de internationale organisatie voor spina bifida nemen leden geregeld deel aan internationale congressen en geven ze steun aan diverse buitenlandse projecten ten behoeve van mensen met spina bifida. Jonge ouders kunnen na de geboorte van hun kindje met spina bifida terecht bij piloot-ouders.

De volgende Mooiste Nacht zal plaatsvinden op vrijdag 5 oktober 2018 in Congrescentrum De Montil te Affligem. De lijst met artiesten wordt binnenkort bekendgemaakt.

www.demooistenacht.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2018
Jacky Delcour
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 17 jan 2019
Jacky Delcour | 09 jan 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019

archief