Open 2040 pakt uit met verrassend jonge lijst voor AFFLIGEM

C21

Open 2040 pakt uit met verrassend jonge lijst voor AFFLIGEM

Affligem_open_2040___1_
 

Vorig weekend stelde OPEN 2040 als eerste Affligemse partij haar kandidatenlijst voor aan de leden en de pers. De verkiezingslijst zal getrokken worden door notaris Tim Herzeel, waarvan algemeen wordt aangenomen dat hij de grote uitdager is van de huidige zetelende burgemeester. De uittredende raadsleden, met name Jill Rollier, Johan Guns, Hans Cornand en Kristine Neven, vervolledigen de top-5 van de kandidatenlijst.

 

Op plaats 6 staat thuisverpleegster Rita Van den Abbeele, gevolgd door Pascal Biesback (zoon van voormalig schepen en stemmenkanon Yvette Schoonjans) en Walter Swaenepoel die een actieve rol speelt in het BIN Affligem.

 

Op 9 en 10 staan respectievelijk Ian Panné, voorzitter van de Kerkfabriek van Essene, en OCMW-raadslid Janick Arijs.  Na hen komen op plaatsen 11 en 12 twee verrassende comebacks: Begga De Witte, gewezen zaakvoerder HVAC Chauffage De Pauw, en Jasmien De Geyseleer, kleindochter van oud-raadslid Armand De Geyseleer.

 

De tweede kolom wordt aangevoerd door de jeugd en vernieuwing: op 13 staat Rani Berlo (criminologe en dochter van oud-raadslid Ludwig Berlo), op 14 Jeroen Roelandt, die zijn sporen verdiende in de Affligemse Sportraad, op 15 Dieter Van der Borght die actief is in Jeugdhuis Avilo, op 16 Bert Van der Veken (gewezen speler FCE Hekelgem en Chiro) en op 17 Jimmy Koppen, parlementair medewerker van Open VLD.

 

Op de 18de plaats staat Ute De Putter (muzikant bij Sint-Cecilia) gevolgd door Vicky De Plecker uit Essene. Plaats 20 is voor Lies Van den Broeck die in Teralfene een kinderdagverblijf uitbaat. Op 21 staat de populaire gezinshelpster Tamara De Neef.

 

Lijstduwer is de bekende advocate Krist’l De Paepe. Zij wordt voorafgegaan door stemmenkanon Yvette Schoonjans, die als moeder van Pascal Biesback en politieke moeder van de lijsttrekker er zeker wil bij zijn.

 

Lijsttrekker Tim Herzeel verklaarde bij de bekendmaking van de kandidatenlijst: “Dit is de sterkste lijst die wij sedert 2000 aan de Affligemse kiezers hebben voorgesteld. Wat al deze mensen bindt is dat zij onze gemeente willen besturen met een goed onderbouwde langetermijnvisie. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit team een grote stap voorwaarts zullen zetten, want met deze kandidaten is de toekomst van ons mooie Affligem in goede handen.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024

archief