N-VA AFFLIGEM zorgt voor verkoeling in de Boekhout- en Balleistraat

N-VA AFFLIGEM zorgt voor verkoeling in de Boekhout- en Balleistraat

2018-06-27_straten_werden_onlangs_vernieuwd__7_a
 

De weg-en rioleringswerken in de Boekhoutstraat in Hekelgem en in de Balleistraat in Teralfene zijn afgerond. Enkel de signalisatie en de groenvoorzieningen dienen nog te worden aangebracht. Om de vernieuwing van deze beide straten extra in de verf te zetten heeft de lokale N-VA afdeling de bewoners bedacht met een kleine attentie. 

 

“Na een jaar van omleidingen, stof, modder en overlast is het nu tijd voor de bewoners van de Boekhoutstraat en de Balleistraat om te genieten van hun vernieuwde straat. En daar hoort een geschenkje bij, nl. een koeltas, met bijhorende slogan: “Geniet van je “coole” straat!” Dat gaat zeker van pas zal komen tijdens de warme zomermaanden”, zegt schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA).

 

“Zowel in de Boekhoutstraat als in de Balleistraat werd er een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, samen met nieuwe voetpaden en een nieuw wegdek. Bij de herinrichting van de Balleistraat, met de aanwezigheid van de school Sint-Jan, werd er vooral ingezet op een verkeersveilige schoolomgeving. Er werd voor de school een plein ingericht, als ontmoetingsruimte. Er werd een parkeerplaats voor de schoolbus voorzien. Er werden eveneens groenperken voorzien. De aanplanting van de 3 plantvakken met telkens 2 bomen (Amelanchier lamarckii ‘Robin Hill’ of Amerikaans krentenboompje) dienen te gebeuren tijdens het plantseizoen van oktober/november. Voor wat de groenzones aan de school betreft werd de bodembedekker lonicera nititada aangeplant. Het straatmeubilair dient nog geplaatst te worden. De zone aan de school is een zone voor gemengd verkeer waar een snelheidsregime van 30km/u. van toepassing is. Verder dienen er eveneens fietsbeugels, anti-parkeer paaltjes, banken en anti-parkeerbuizen geplaatst te worden om de veiligheid van de schoolkinderen optimaal te garanderen”, zegt schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief