AFFLIGEM - Sterke kandidaten kiezen voor Lijst Burgemeester

AFFLIGEM - Sterke kandidaten kiezen voor Lijst Burgemeester

Naamloos
 

Lijst Burgemeester geeft opnieuw een aantal namen van kandidaten prijs: Gert Merckx, Linde François en Jef De Vos zijn kandidaat op 14 oktober 2018.

 

Gert Merckx (28) en Linde François (23) zijn twee enthousiaste jonge mensen met een gezonde interesse in de gemeentepolitiek. Zij zetten graag hun schouders onder het project van Lijst Burgemeester. Ook Jozef (Jef) De Vos kiest resoluut voor Lijst Burgemeester.

 

Gert Merckx is kleuteronderwijzer van beroep en is een bezige bij met een hart voor de jeugd. Zo is hij onder meer actief in de jeugdraad, het jeugdhuis, de Actif10’s, de GROS en het Taalplein. Hij is ook de bezieler van Art 4 Kids en beheerder van de Patro te Hekelgem. Gert is een geëngageerde jongeman met een groot doorzettingsvermogen, steeds bereid om te helpen.

 

Gert: “Als voorzitter van de jeugdraad merkte ik dat je wel degelijk een stem hebt in de gemeente en iets kan veranderen. Ik ben trots op wat we met de jeugdraad gerealiseerd hebben in Affligem. De gemeentepolitiek is nu een uitgelezen kans om verder te werken aan de thema’s die voor mij belangrijk zijn: jeugd natuurlijk maar ook cultuur/toerisme, communicatie, veiligheid en onderwijs. Lijst Burgemeester besteedt veel aandacht aan het sociale en daar kan ik mij goed in vinden.”

 

Linde François is zeer ondernemend, houdt van het leven en is actief bij KAJ Essene (leiding) en in de jeugdraad. Haar broer Aster nam in 2012 al deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en nu waagt ook zij haar kans. Linde voelt zich betrokken bij wat er gebeurt in de gemeente en zit vol nieuwe ideeën.

 

Linde: “Ik heb Affligem zien veranderen naar een sociale en bruisende gemeente. Lijst Burgemeester heeft hierin duidelijk het verschil gemaakt dus voor mij een evidente keuze. Ik vertegenwoordig de jeugd maar mijn interesse gaat ook uit naar cultuur, integratie en milieu.”

 

Jef De Vos is momenteel op pensioen maar was voordien hoofdverpleegkundige op de dienst spoedgevallen en oncologisch dagziekenhuis van het OLV-ziekenhuis te Aalst. Hij is gehuwd met Annie, heeft 3 kinderen en 6 kleinkinderen. Jef is een sociaal dier en is vandaag al zeer geëngageerd in het verenigingsleven. Zo zet hij zich in als vrijwilliger bij de parochiale werken en bij Samana. Hij is actief binnen de gemeentelijke stuurgroep Integratie en is lid van het Davidsfonds, Okra en beweging.net. 

 

Jef: “Ik geloof dat een plaatselijk politiek engagement een rol kan spelen in de opbouw van een solidaire gemeente. Bij Lijst Burgemeester ervaar ik een oprecht sociaal engagement met een positief toekomstbeeld. Er is veel ruimte voor dialoog en overleg en daar geloof ik sterk in. Ik zou graag bijzondere aandacht geven aan de ondersteuning van alle sociale bewegingen, met een speciale interesse voor integratie en kansarmoede in al zijn facetten.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 17 jan 2019
Jacky Delcour | 09 jan 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019

archief