AFFLIGEM / Denderleeuw en LIEDEKERKE e Netwerkmoment ADiL en start project Beste Buur(T)

AFFLIGEM / Denderleeuw en LIEDEKERKE e Netwerkmoment ADiL en start project Beste Buur(T)

2018-09-18_adil__1_a
 
Adil_start_op_2016
 

Op dinsdag 18 september 2018 was GC Warande te Liedekerke de plaats van afspraak voor iedereen die integratie in de regio Affligem-Denderleeuw-Liedekerke een warm hart toedraagt. ADiL, de interlokale vereniging achter dit initiatief, vierde haar derde werkingsjaar.

 

Met een 70-tal aanwezigen was de toon goed gezet en dat mag je zeker letterlijk nemen. Op het programma stond namelijk een meezingsessie in samenwerking met Theater Van A tot Z, gespecialiseerd in activiteiten voor Nederlands- én anderstaligen. Samen Nederlandstalige klassiekers van Jan De Wilde, Ann Christy, De Kreuners en vele anderen zingen, droeg bij aan een fantastische avond. Het bleek nog maar eens dat vooral de taal van vriendelijkheid en wederzijds begrip mensen dichter bij elkaar kan brengen. 

 

ADiL lanceerde ook een nieuw project: ‘Beste Buur(T)’. Het doel van dit project is eenvoudig, namelijk inwoners stimuleren om hun buren beter te leren kennen. De hoeksteen wordt gevormd door enthousiaste buurtambassadeurs, zij nemen het initiatief voor de eerste ontmoeting. Dit najaar nog zullen hopelijk de eerste uitnodigingen de deur uitgaan. Wie weet krijg je er thuis één in de bus…

 

Meer te weten komen over dit project of over ILV ADiL? Eén adres: adil@liedekerke.be.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief